![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
despre purecisme, care spun ca nu exista decit morala crestina
Are baze naturale Citat:
Exemple sint cite doresti, am sa iti dau si eu cite doresti Un exemplu din cel mai simplu este cooperarea dintre celule in organismul nostru. Altul este cooperarea mama-copil. Altul bacteriile din stomac si omul. Altul simbiotii. Altul florile si ginganiile sau pasarile. Altele zmeura si ursul. Sint nenumarate, bazate pe acelasi principiu. Cred ca nu ai inteles ca acest comportament nu e constient, se bazeaza pe niste legi oarbe si supravietuirea cu succes mai mare a celor care il aplica Citat:
Ti-am dat si pot sa iti mai dau cu miile |
|
||||||
|
||||||
![]()
Daca esti dragut sa te faci explicit, discutam, daca vorbesti de lucruri pe care doar tu le intelegi, atunci vorbeste cu tine si poate va lamuriti :)
Citat:
Citat:
Mama in general este condusa de instinct (la nivelul cel mai de jos) sau dragoste (spiritual vorbind). Citat:
![]() Citat:
Citat:
Eu unul cel putin nu vad in lumea de azi nici macar urma de instinct altruist pe care il predici matale, ci dimpotriva, iar asta explica de ce ateismul este o catastrofa ecologica in plan moral cu repercursiuni directe in plan social. Citat:
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Dragostea vine tot din instinct. Exista si mame care nu isi iubesc copiii. Citat:
Citat:
Pai largeste-l dar cu o logica din care sa se vada ca este mai mult decat un crez. Pana acum ai reusit doar sa demonstrezi ca esti un om tare credincios, chiar daca dumnezeul tau se numeste "instinctul" :) Eu unul cel putin nu vad in lumea de azi nici macar urma de instinct altruist pe care il predici matale, ci dimpotriva, iar asta explica de ce ateismul este o catastrofa ecologica in plan moral cu repercursiuni directe in plan social. Da, dar sper sa fie ceva mai inspirate decat cele de sus.[/quote] |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna seara,
daca aveti timpul si disponibilitatea de a parcurge to forumul: http://medlive.hotnews.ro/liberul-ar...comment-149520 veti gasi o postare virala/repetitiva a ateului ADAM versus SILE , George, AltVasile sau Mens Sana si alti crestini care posteaza despre moraliatea atee si interpretarea Bibliei. Foumul este inca deschis pentru dialog. Silviu |
|
|||
|
|||
![]()
Nu jucam in deplasare :)
|
|||
|
|||
![]()
Buna ziua,
din pilda "Toma necredinciosul" se poate gasi in textul Biblic sub orice forma: sintactic sau semantic: „Tomo”, i-a zis Isus, „pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, și au crezut.” interpretarea conform careia Isus dezaproba cautarea de dovezi, asa cum i a cerut Toma. este cea citata de un ateu - "ADAM" (http://medlive.hotnews.ro/liberul-ar...comment-150050) , de aceea intreb, daca ea are sens , in contextul in care Isus ai cere lui Toma sa puna degetul si sa se convinga. Eu nu gasesc o negatie in textul Biblic, ci o completare ("Ferice de cei ce n-au văzut, și au crezut.”) ca si cei care nu vad (ca Toma , de exemplu) sa se poate mantui (prin credinta). Si a doua intrebare, care vine tot din interpretare Bibliei de un ateu de pe acelasi link: Isus vindeca numai pe cei care credeau in EL? Raspunsul meu este deja postat, prin exemple de lunatici, slabanogi care sunt vindecati . Cum combatem erezia: Cineva care “crede fara sa vada” isi construieste un model al realitatii doar pe baza afirmatiilor facute de altcineva, fara nici un fel de dovezi (ex. verificari experimentale reproductibile, facute personal sau de catre terte persoane). Raspunsul meu : existenta istorica si Biblica a lui Isus, cu dovezile de vindecari, invieri si propria Inviere, asa cum Isus ni se arata ca Dumnezeu om in toata Biblia. Ateii doresc dovezi, asa cum se vede in cererea lui "ADAM" de pe acelasi link. Astept comentariile dumneavoastra, sper ca nu am suparat pe nimeni, sunt nou pe forum. |
|
|||
|
|||
![]()
Dovada este sfanta lumina de la Sfantul Mormant care vine in ziua cand a inviat Hristos.
Mai este norul de pe muntele Tabor de Schimbarea la Fata si intoarcerea Iordanului de Boboteaza profetita si de prorocul David("Ce-ti este tie Iordane ca te-ai intors?") Mai sunt si sfintele Evanghelii in care trebuie sa credem asa cum credem in relatarile istoricilor. Pentru veridicitate au fost 4 evanghelisti si multe din relatari coincid ,desi au fost scrise in perioade diferite si locuri diferite. Foarte greu o persoana patimasa se va converti deoarece nu-si poate hrani patima , credincios in fapta fiind. De altfel si diavolul il tine legat. Last edited by anita; 29.08.2013 at 11:44:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Morala atee nu este o catastrofa de nici un fel, chiar si din simplul motiv ca nu a fost aplicata niciodata in mod constient. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Centrul acestor cercuri se gaseste in sine. Urmatorul este copilul si familia. A urmat tribul, apoi tara. Trebuie sa continuam sa largim cercul, pentru a include pe cit mai multi. Iar cercul nu trebuie sa cuprinda numai oameni. |
![]() |
Tags |
morala |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lipsa de Dumnezeu in viata morala | Decebal | Morala Crestina | 9 | 06.08.2013 12:02:33 |
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. | georgeval | Generalitati | 20 | 15.02.2012 00:37:34 |
Morala Crestina - importanta ei | iRoDiOn | Morala Crestina | 8 | 28.09.2011 00:45:33 |
Bioetica, familia si morala crestina | corneliamate | Intrebari utilizatori | 10 | 31.05.2011 07:21:11 |
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor | NagyAttilaPuli | Intrebari utilizatori | 8 | 04.07.2010 18:44:22 |
|