Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.05.2009, 16:18:53
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Tot vorbesc cu el. El tot zice ca nu e asa cum cred eu. Nu vreau nici sa ajung sa-l bat atata la cap incat sa ajunga chiar sa fie asa cum il banuiesc eu.
Intr-un final e o problema intre mine si Dumnezeu, pentru ca ajung sa Ii reprosez ca a creat sexul. Atata energie risipita pt asta. Toata lumea se invarte in jurul acestui lucru (mai putin copiii, batranii, bolnavii, care tocmai din lipsa aceste puteri ajung sa fie neglijati si marginalizati) Pana si eu ma framant si ma consum cu asta, cand foarte bine as putea sa-mi canalizez energiile spre altceva. Dar nu pot. Si iar, cum zicea Milan Kundera, daca n-ar fi sexul legat de dragoste nu mi-ar pasa...si cred ca multora nu le-ar mai pasa. Dar asa...ma seaca de energii tot batandu-mi capul, si cu gelozie si chestii.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2009, 18:34:11
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Tot vorbesc cu el. El tot zice ca nu e asa cum cred eu. Nu vreau nici sa ajung sa-l bat atata la cap incat sa ajunga chiar sa fie asa cum il banuiesc eu.
Intr-un final e o problema intre mine si Dumnezeu, pentru ca ajung sa Ii reprosez ca a creat sexul. Atata energie risipita pt asta. Toata lumea se invarte in jurul acestui lucru (mai putin copiii, batranii, bolnavii, care tocmai din lipsa aceste puteri ajung sa fie neglijati si marginalizati) Pana si eu ma framant si ma consum cu asta, cand foarte bine as putea sa-mi canalizez energiile spre altceva. Dar nu pot. Si iar, cum zicea Milan Kundera, daca n-ar fi sexul legat de dragoste nu mi-ar pasa...si cred ca multora nu le-ar mai pasa. Dar asa...ma seaca de energii tot batandu-mi capul, si cu gelozie si chestii.
Sufletul nu are sexualitate,asta ar trebui sa iti fie clar.Barbatul nu este superior femeii si nici vicerversa.Ne aflam aici intr-o relatie de completare,nu de competitie.
Ar fi o trufie fara margini sa ii reprosezi lui Dumnezeu asa ceva,iar trufia l-a aruncat pe Lucifer din rai,nu uita asta.
Sexualitatea trebuie vazuta pur si simplu ca un dat de la Dumnezeu,ca pe un FIRESC.
Actul de a face dragoste,cel putin intre doi oameni care se iubesc,nu este ceva animalic,ci o unire a sufletelor si o contopire a energiilor din noi.
Dumnezeu a lasat totul perfect,frumos si nu mai cautati uratul acolo unde oamenilor l-au pus ori rationalul nostru imbacsit de societate.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2009, 18:39:32
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Ar fi o trufie fara margini sa ii reprosezi lui Dumnezeu asa ceva,iar trufia l-a aruncat pe Lucifer din rai,nu uita asta.
Nu o fac cu voie si nici nu vreau sa o fac. Dar o fac implicit prin nelamuririle mele. Hai sa zicem ca nu o fac, mai degraba sunt ispitita. Eu stiu ca ceva nu gandesc bine si tot astept sa ma lamuresc ce, dar pana atunci raman tot asa...in aer
Reply With Quote
Vechi 09.05.2009, 19:08:12
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu o fac cu voie si nici nu vreau sa o fac. Dar o fac implicit prin nelamuririle mele. Hai sa zicem ca nu o fac, mai degraba sunt ispitita. Eu stiu ca ceva nu gandesc bine si tot astept sa ma lamuresc ce, dar pana atunci raman tot asa...in aer
Intreaba-te pe tine: tu unde simti ca este adevarul?Cred ca sufletul tau stie mai bine raspunsul,daca vei dori sa il asculti.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2009, 19:20:25
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

M-am intrebat de multe ori, inca nu stiu
Reply With Quote
Vechi 09.05.2009, 19:29:50
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
M-am intrebat de multe ori, inca nu stiu
Sigur sufletul si nu rationalul?Eu zic sa te mai gandesti...
Reply With Quote
Vechi 09.05.2009, 19:31:09
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Si cum intreb sufletul si nu rationalul?
Reply With Quote
Vechi 09.05.2009, 19:59:51
Vallentino Vallentino is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

in primul rand vreau sa va salut pe toti, tocmai m-am inregistrat pe acest forum, acesta este primul post... in timp ce navigam pe net am dat peste aceasta discutie si am dorit sa imi spun si eu umila parere legata de acest subiect...
dupa cate stiu eu casatoria este una din caile posibile pe care o poate lua omul in drumul spre mantuire cealalta fiind calugaria... pai daca toata lumea s-ar fi calugarit in prin prisma faptului ca cei casatoriti sunt niste pacatosi, omenirea ar fi disparut demult de pe fata pamantului. nu vreau sa ma contrazic cu vreunul din Sfintii Parinti, Doamne fereste, sunt doar un microb pe langa ei.. dar pe de alta parte stiu ca si ei au niste vederi mai mult sau mai putin severe si probabil fiecare din ei se adreseaza anumitor categorii de oameni, in functie de afinitati, nu stiu... in Biblie stiu ca este scris ca femeia sa se bucure de barbatul sau si barbatul de femeia sa... este o discutie pe care o poate lumina doar harul unui parinte...

acuma vreau sa ii raspund Annei, pana la urma nedumeririle ei m-au facut mai mult sa intru in discutie... ai facut bine comparatia cu mancarea, asa cum nu e bine sa ne imbuibam cu mancare, asa si cu relatiile trupesti, se poate cadea in diferite patimi daca lucrurile nu se fac cu chibzuinta... atata timp cat se pastreaza echilibrul eu zic ca e in regula.
consider ca traim niste vremuri tulburi, si iti spun foarte sincer, din perspectiva unui barbat ca mintea noastra este foarte tulburata in zilele noastre... peste tot unde te uiti vezi numai goliciune si aici trebuie sa amintesc ca mintea barbatului functioneaza in alt fel decat cea a femeii... impulsul apare mult mai usor, barbatul se aprinde mult mai repede, el se excita in primul rand vizual, mult mai usor decat femeia, de aceea avem intotdeauna tendinta sa ne fuga ochii, este un impuls primar, care atata timp cat este controlat este in regula... deci daca gelozia ta este dusa la extrem pana acolo incat sa il acuzi pe prietenul tau de cele mai marunte lucruri cum ar fi niste priviri se poate ajunge la neintelegeri in relatia voastra si nu cred ca vrei asta... eu zic ca trebuie sa privesti lucrurile cu intelepciune si sa iti controlezi si tu gelozia asa cum el isi controleaza aceste impulsuri, si sa te bucuri ca o face... :)

vreau sa mai adaug ca este gresita parerea conform careia barbatul nu sufera din dragoste, sau ca nu pune atata suflet cat pune o femeie, sincer sa fiu din experienta mea am observat ca un barbat poate sa fie de multe ori mai profund si mai atasat decat femeia de langa el... deci e relativ si aici, depinde de relatie si de oameni... nu stiu daca se poate face o generalizare.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2009, 20:05:34
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vallentino Vezi mesajul
. deci daca gelozia ta este dusa la extrem pana acolo incat sa il acuzi pe prietenul tau de cele mai marunte lucruri cum ar fi niste priviri se poate ajunge la neintelegeri in relatia voastra si nu cred ca vrei asta... eu zic ca trebuie sa privesti lucrurile cu intelepciune si sa iti controlezi si tu gelozia asa cum el isi controleaza aceste impulsuri, si sa te bucuri ca o face... :)
Da, este dusa pana in acel extrem. Usor de zis, greu de facut.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintii fara copiii se numesc ... pacatosi ... oare asa o fi? refuz sa cred paulici Botezul 57 26.02.2011 00:10:06
Sa nu judecam, caci toti suntem pacatosi! sofronie Generalitati 28 12.02.2011 20:41:11
intrebare pt cei casatoriti Anna Nunta 260 05.09.2010 16:27:03
Catolicii sunt considerati eretici? smaranta Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 37 29.09.2008 16:00:47
TINERI CASATORITI saccsiv Nunta 9 14.01.2008 18:15:19