Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.05.2009, 11:11:51
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Precis nu exista! ;-)
acum trebuie sa ma intrerup si azi nu mai am timp, dar mai am niste idei.
o iontrebare practica, de unde poti sa pui smiley-urile astea? Ca eu nu le gasesc :-) Zi buna si pe curand tie si tuturor
Ok, numai bine!
Trebuie sa ai in dreapta mesajului in care scrii o casuta cu Emoticoane, si acolo scrie "more". Tie nu-ti apar?
Reply With Quote
Vechi 09.05.2009, 11:17:32
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Observ ca se poarta dou discutii diferite pe acest fir, dar nu conteaza.
Eu nu vorbeam de barbati, femei si atractia fizica dintre ei, sau adulter.
Vorbeam de relatia trupeasca intre soti.
Unii leaga asta de pericolul de infidelitate, de adulter si de cadere in pacat si ca se tine post trupesc ca sa nu uitam de Dumnezeu.
Eu intreb altceva:
1. De ce nu e voie sa se aibe relatii decat in anumite zile ale saptamanii, fix stabilite?
2. De ce nu e voie sa ai relatii cu sotul/sotia daca te duci a doua zi la biserica? Si nu ai voie acolo anumite lucruri religioase.
Pentru mine asta inseamna ca cei casatoriti sunt considerati pacatosi si murdari.
Si de ce daca ai relatii 1-2 ori pe saptamana, normal si cuminte si in rest iti vezi de rugaciune si viata crestina, inseamna ca uiti de Dumnezeu?
Reply With Quote
Vechi 09.05.2009, 11:20:27
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Ok, numai bine!
Trebuie sa ai in dreapta mesajului in care scrii o casuta cu Emoticoane, si acolo scrie "more". Tie nu-ti apar?
[COLOR=Lime]A[COLOR=PaleGreen]dica : + =[/COLOR][/COLOR]
Vechi 09.05.2009, 11:34:36
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Observ ca se poarta dou discutii diferite pe acest fir, dar nu conteaza.
Eu nu vorbeam de barbati, femei si atractia fizica dintre ei, sau adulter.
Vorbeam de relatia trupeasca intre soti.
Unii leaga asta de pericolul de infidelitate, de adulter si de cadere in pacat si ca se tine post trupesc ca sa nu uitam de Dumnezeu.
Eu intreb altceva:
1. De ce nu e voie sa se aibe relatii decat in anumite zile ale saptamanii, fix stabilite?
2. De ce nu e voie sa ai relatii cu sotul/sotia daca te duci a doua zi la biserica? Si nu ai voie acolo anumite lucruri religioase.
Pentru mine asta inseamna ca cei casatoriti sunt considerati pacatosi si murdari.
Si de ce daca ai relatii 1-2 ori pe saptamana, normal si cuminte si in rest iti vezi de rugaciune si viata crestina, inseamna ca uiti de Dumnezeu?
De aia am adus in discutie barbat-femeie-sexualitate. Pentru ca mi-a venit in cap posibilitatea ca barbatii sa vada actul trupesc ca ceva lipsit de orice comuniune sufleteasca, deci murdar, deci nici in casatorie sa nu fie ceva curat. Deci pana la urma conceptele astea de oameni casatoriti ca fiind murdari sa vina dintr-o menalitate barbateasca, cazuta, si nu de la Dumnezeu. Asta era logica mea. A deviat putin la discutia cu Fani, dar la asta m-am referit mai intai. Dar e pur si simplu o supozitie de-a mea.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2009, 11:44:47
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Daca supozitia mea este corecta, atunci solutia nu ar fi anihilarea actelor trupesti intre soti si nici reducerea lor la minim, ci restabilirea, restaurarea sexualitatii. Transfigurarea ei, nu anulare. Poate ca relatiile mai putine te fac sa treci de faza de "dorinta trupeasca pura" si la a te gandi si la celalalt. Dar nu cred ca este de ajuns. Tot la o comparatie cu postul. Nu cred ca e de ajuns doar postul, fara deschiderea spre Dumnezeu. Isus la ispita n-a zis "Sa nu te hranesti cu paine" ci "Nu numai cu paine se hraneste omul..." Caci noi oamenii am uitat de acest "nu numai", pentru noi a devenit "numai". In acest fel, Biserica a stabilit anumite zile de infranare de la relatii trupesti, dar nu pentru ca ar fi murdare, sau oamenii casatoriti murdari, ci ca AJUTOR in transfigurarea sexualitatii umane. Oricum, dupa parerea mea nu este suficienta infranarea, daca nu este insotita si de rugaciune si lasarea lui Dumnezeu in momentele intime. La fel cum dupa mine nu este de ajuns nici postul, daca nu e insotit de rugaciune, sau daca atunci cand mananci nu ii multumesti lui Dumnezeu pentru ce ai. Tot compar cu postul pentru ca mi se pare ca e acelasi principiu. Restabilirea NORMALITATII.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2009, 16:02:22
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
De aia am adus in discutie barbat-femeie-sexualitate. Pentru ca mi-a venit in cap posibilitatea ca barbatii sa vada actul trupesc ca ceva lipsit de orice comuniune sufleteasca, deci murdar, deci nici in casatorie sa nu fie ceva curat. Deci pana la urma conceptele astea de oameni casatoriti ca fiind murdari sa vina dintr-o menalitate barbateasca, cazuta, si nu de la Dumnezeu. Asta era logica mea. A deviat putin la discutia cu Fani, dar la asta m-am referit mai intai. Dar e pur si simplu o supozitie de-a mea.
Anna, m-am gandit la ce spui tu. Nu pot sa observ decat ca este o diferenta enorma intre felul in care percep barbatii si femeile activitatea sexuala.
Da, barbatii separa sexul de sentimente.
Cred ca femeile nu fac asta.. cel putin eu nu-mi pot imagina femeia care ajunge in patul unui barbat fara a-l iubi.
Si atunci ce este pacat pentru unul este mai putin pacat pentru celalalt..

(Dar ce spuneai tu de gelozie.. este f greu, stiu. Orice comparatie cu "alta" supara f rau! Nu vreau sa te smintesc, fiecare are propria experienta de viata si dupa cum mi-a aratat Fani, a mea nu este reprezentativa. Stiu ce cumplita este gelozia si imi pare rau pt tine. In cazul meu gelozia a fost indreptatita. Vorbeste cu el.)
Reply With Quote
Vechi 09.05.2009, 16:18:53
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Tot vorbesc cu el. El tot zice ca nu e asa cum cred eu. Nu vreau nici sa ajung sa-l bat atata la cap incat sa ajunga chiar sa fie asa cum il banuiesc eu.
Intr-un final e o problema intre mine si Dumnezeu, pentru ca ajung sa Ii reprosez ca a creat sexul. Atata energie risipita pt asta. Toata lumea se invarte in jurul acestui lucru (mai putin copiii, batranii, bolnavii, care tocmai din lipsa aceste puteri ajung sa fie neglijati si marginalizati) Pana si eu ma framant si ma consum cu asta, cand foarte bine as putea sa-mi canalizez energiile spre altceva. Dar nu pot. Si iar, cum zicea Milan Kundera, daca n-ar fi sexul legat de dragoste nu mi-ar pasa...si cred ca multora nu le-ar mai pasa. Dar asa...ma seaca de energii tot batandu-mi capul, si cu gelozie si chestii.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2009, 17:23:46
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit

Citat:
Pai e groaznic sa te consideri in partea "cu mai multe daruri". Cineva spunea ca femeia e o "vioara in mainile unei gorile" Apoi as prefera sa fiu gorila decat vioara.
Pai de ce sa fie groaznci? Nu inteleg!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Vechi 09.05.2009, 17:25:48
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei25 Vezi mesajul
Pai de ce sa fie groaznci? Nu inteleg!
Nu intelegi pentru ca nu esti. Mie imi place sa admir oamenii, eu vreau barbati pe care sa-i admir, nu sa fiu de partea "minunata" si ei sa fie de partea maimute, molau, animal, condus de instincte, prostut sau mai stiu eu cum. Vreau sa admir si eu barbatii, asta vreau
Reply With Quote
Vechi 09.05.2009, 18:34:11
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Tot vorbesc cu el. El tot zice ca nu e asa cum cred eu. Nu vreau nici sa ajung sa-l bat atata la cap incat sa ajunga chiar sa fie asa cum il banuiesc eu.
Intr-un final e o problema intre mine si Dumnezeu, pentru ca ajung sa Ii reprosez ca a creat sexul. Atata energie risipita pt asta. Toata lumea se invarte in jurul acestui lucru (mai putin copiii, batranii, bolnavii, care tocmai din lipsa aceste puteri ajung sa fie neglijati si marginalizati) Pana si eu ma framant si ma consum cu asta, cand foarte bine as putea sa-mi canalizez energiile spre altceva. Dar nu pot. Si iar, cum zicea Milan Kundera, daca n-ar fi sexul legat de dragoste nu mi-ar pasa...si cred ca multora nu le-ar mai pasa. Dar asa...ma seaca de energii tot batandu-mi capul, si cu gelozie si chestii.
Sufletul nu are sexualitate,asta ar trebui sa iti fie clar.Barbatul nu este superior femeii si nici vicerversa.Ne aflam aici intr-o relatie de completare,nu de competitie.
Ar fi o trufie fara margini sa ii reprosezi lui Dumnezeu asa ceva,iar trufia l-a aruncat pe Lucifer din rai,nu uita asta.
Sexualitatea trebuie vazuta pur si simplu ca un dat de la Dumnezeu,ca pe un FIRESC.
Actul de a face dragoste,cel putin intre doi oameni care se iubesc,nu este ceva animalic,ci o unire a sufletelor si o contopire a energiilor din noi.
Dumnezeu a lasat totul perfect,frumos si nu mai cautati uratul acolo unde oamenilor l-au pus ori rationalul nostru imbacsit de societate.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintii fara copiii se numesc ... pacatosi ... oare asa o fi? refuz sa cred paulici Botezul 57 26.02.2011 00:10:06
Sa nu judecam, caci toti suntem pacatosi! sofronie Generalitati 28 12.02.2011 20:41:11
intrebare pt cei casatoriti Anna Nunta 260 05.09.2010 16:27:03
Catolicii sunt considerati eretici? smaranta Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 37 29.09.2008 16:00:47
TINERI CASATORITI saccsiv Nunta 9 14.01.2008 18:15:19