Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2009, 20:04:49
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
[COLOR=indigo]Eu nu traiesc in tara sa-mi spuneti cum s-a cait IPS Tomisului, ce canon si-a luat, cum s-a schimbat el de azi inainte. Sincer mi-o doresc din tot sufletul , dar nu cred ca voi traii ziua aceea. Si o stim cu totii ca-i asa![/COLOR]
Stii care e ironia? Dumnezeu ne lasa timp pe pamant pentru pocainta. Daca tu stii ca IPS Teodosie nu se va pocai, ma intreb Dumnezeu ce asteapta?

Of, cat de rapizi suntem in a osandi pe fratele, pentru care a murit Hristos. Nu doar ca il judecam, dar il judecam si pe Dumnezeu, ispitind judecatile Lui.

Iar in problema presei, mi se pare ca Daniel are dreptate. Uita-te la stirile crestine de azi de pe prima pagina a site-ului: infiintarea unei manastiri, o actiune caritabila, sprijin pentru detinuti. Care din aceste stiri apare in mass-media laica?

Si stii de ce nu apar? Pentru ca nu vand. Pentru ca, de fapt, noi fiind foarte rai si pacatosi, nu suntem interesati de binele facut de episcopi, ci doar de relele lor. Asa ca daca ProTV de exemplu ar da stiri de genul asta, nu s-ar uita la ele nimeni.

Asa ca vina pentru care mass-media e asa e pentru ca noua nu ne plac decat relele. Uita-te si pe forum cat se comenteaza aceste scandaluri, cum se cearta oamenii intre ei pentru nimic, doar ca sa para ca s-au indreptatit din vorbe. Du-te pe un thread despre milostenie sau despre dragoste sa vezi cat de mult ne intereseaza acele subiecte.

Scuze ca m-am lungit, poate v-am plictisit

Iertati.
Vechi 06.05.2009, 20:29:31
bmd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Stii care e ironia? Dumnezeu ne lasa timp pe pamant pentru pocainta. Daca tu stii ca IPS Teodosie nu se va pocai, ma intreb Dumnezeu ce asteapta?

Of, cat de rapizi suntem in a osandi pe fratele, pentru care a murit Hristos. Nu doar ca il judecam, dar il judecam si pe Dumnezeu, ispitind judecatile Lui.

.
Alt sfint! E plina lumea domnule de sfinti!
Sti care-i ironia? Dumnezeu lasa si pe cei care nu se pocaiesc sa traiasca mult! Uita-te ca nu doar voi "sfinti" ortodocsi traiti mult; traiesc si ateii si budistii si protestantii samd. Deci fi mai diplomat si nu ma amesteca pe mine cu decizia lui Dumnezeu ca nu-s vrednic. (presupun ca ai crezut ca sint luminat ca voi-NU SINT!)
Sincer mi-e greata de cei care sint "de partea lui Dumnezeu" in sinea lor! Aparatorii Dumnezeirii!
Voi nu v-ati dat inca seama ca nu sinteti nimic?
Eu nu ispitesc nimic si nu-l Judec pe Dumnezeu pentru ca nu ma simt nici sfint si stiu cit sint de tarina, de incapabil de a intelege si pentru ca sint asa cum sint, am inteles ca Dumnezeu in via lui face ce doreste, cind doreste si nu trebuie sa dea nimanui raportul, nu trebuie sa se incadreze in ramele pe care noi oamenii i le facem!
Si intre noi fie vorba daca eu consideri ca l-am judecat pe IPS, tu ce ai facut fata de mine "sfinte" Laurentiu? Ori pentru mine n-a murit Iisus? De ce te dai la mine?
Vechi 06.05.2009, 20:40:20
Lavrentiu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Alt sfint! E plina lumea domnule de sfinti!
Sti care-i ironia? Dumnezeu lasa si pe cei care nu se pocaiesc sa traiasca mult! Uita-te ca nu doar voi "sfinti" ortodocsi traiti mult; traiesc si ateii si budistii si protestantii samd. Deci fi mai diplomat si nu ma amesteca pe mine cu decizia lui Dumnezeu ca nu-s vrednic. (presupun ca ai crezut ca sint luminat ca voi-NU SINT!)
Sincer mi-e greata de cei care sint "de partea lui Dumnezeu" in sinea lor! Aparatorii Dumnezeirii!
Voi nu v-ati dat inca seama ca nu sinteti nimic?
Eu nu ispitesc nimic si nu-l Judec pe Dumnezeu pentru ca nu ma simt nici sfint si stiu cit sint de tarina, de incapabil de a intelege si pentru ca sint asa cum sint, am inteles ca Dumnezeu in via lui face ce doreste, cind doreste si nu trebuie sa dea nimanui raportul, nu trebuie sa se incadreze in ramele pe care noi oamenii i le facem!
Si intre noi fie vorba daca eu consideri ca l-am judecat pe IPS, tu ce ai facut fata de mine "sfinte" Laurentiu? Ori pentru mine n-a murit Iisus? De ce te dai la mine?
Draga frate,

iarta-ma daca te-am judecat. Nu m-am "dat la tine", de ce crezi ca as vrea sa ma dau la tine? Nici nu te cunosc. Ce interes as avea?

Am zis doar ca, ca si tie si mie, ca si budistilor, hindusilor, evreilor si animistilor etc, Dumnezeu ne-a randuit vreme de pocainta, adica ca atata timp cat suntem pe pamant, avem sansa sa ne pocaim si sa ne mantuim. Nu il uita pe talharul de pe cruce.

Daca, de exemplu, IPS Teodosie ar face pocainta, si-ar recunoaste greseala, s-ar retrage la manastire si s-ar sfinti, oare nu ar fi acelasi om pe care il atacam acum? Oare cine ar trebui sa-si plece capul atunci? Oare nu noi, care ne grabim sa aruncam cu piatra?

In cele din urma, te rog, nu jigni, chiar daca ti-e scarba de mine (ai si de ce, cui nu i-ar fi).

Multumesc si iertare din nou
Vechi 06.05.2009, 21:41:32
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:

Daca, de exemplu, IPS Teodosie ar face pocainta, si-ar recunoaste greseala, s-ar retrage la manastire si s-ar sfinti, oare nu ar fi acelasi om pe care il atacam acum?
Stii bine ca cineva care sta in ascultare grea vre-o 10 ani, NU MAI ESTE ACELASI OM, deci cel pe care-l mustram acum, nu mai este la fel ca cel care va iesi de la "re-educare" de la coada vacii, in solitudine si cu rugaciunea lui Hristos pe buze.
Totul este sa vrea sa se schimbe ca daca nu este alegerea sa sa intre la minastire atunci TU ai dreptate...si chiar va ramine acelasi om, si poate chiar mai amar decit este.
Vechi 06.05.2009, 22:21:16
Anca-Miha
Guest

Implicit

Episcopul este ales dintre calugari; deci nu e vorba de o noua alegere, ci de cea facuta cu ani in urma.

Nu degeaba scrie in Pidalion ca Episcopul trebuie sa aiba minim 50 ani la numire. Functia cere maturitate.
Vechi 06.05.2009, 22:37:53
Lavrentiu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Stii bine ca cineva care sta in ascultare grea vre-o 10 ani, NU MAI ESTE ACELASI OM, deci cel pe care-l mustram acum, nu mai este la fel ca cel care va iesi de la "re-educare" de la coada vacii, in solitudine si cu rugaciunea lui Hristos pe buze.
Totul este sa vrea sa se schimbe ca daca nu este alegerea sa sa intre la minastire atunci TU ai dreptate...si chiar va ramine acelasi om, si poate chiar mai amar decit este.
Da, in sensul asta nu mai este acelasi om, dar nu asta era ideea. Tot Teodosie se va chema, asta vroiam sa zic. In fine.

Sper sa nu ramana acelasi om.

Iertati
Vechi 06.05.2009, 22:50:16
bmd
Guest

Implicit

Citat:
Draga frate,

Daca, de exemplu, IPS Teodosie ar face pocainta, si-ar recunoaste greseala, s-ar retrage la manastire si s-ar sfinti, oare nu ar fi acelasi om pe care il atacam acum? Oare cine ar trebui sa-si plece capul atunci? Oare nu noi, care ne grabim sa aruncam cu piatra?

In cele din urma, te rog, nu jigni, chiar daca ti-e scarba de mine (ai si de ce, cui nu i-ar fi).
Laurentiu daca IPS o sa se indrepte o sa-mi plec capul si am sa recunosc in scris, verbal si cum vreit tu sau altcineva ca m-am pripit. DE fapt n-ar fi prima data cind patesc asa ceva cu un IPS (iar cei care ma cunosc stiu ca nu-s vorbe in vint; a spune da la da, este o cerinta)
Mie nu mi-e scirba de tine (ca vorba ta de ce mi-ar fi ca nu te cunosc) ci de atitudinea asta de "aparator al Dumnezeirii" care nu iti este doar tie specifica si eu o vad mai mult decit ridicola.
Eu te rog sa uiti imediat toate cuvintele mele daca le consideri fara folos asa cum fac eu cu toate cuvintele pe care le consider doar vorbarie si sa nu ma dusmanesti cum nu te dusmanesc nici eu.
chiar daca ti-e scarba de mine (ai si de ce, cui nu i-ar fi). Asta-i atitudinea corecta si ma bucur ca ai revenit la ea, daca vei incerca sa o ai intotdeauna la tine o sa intelegi ca nu te poti pune "de partea lui Dumnezeu"
Vechi 06.05.2009, 22:58:03
Lavrentiu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
chiar daca ti-e scarba de mine (ai si de ce, cui nu i-ar fi). Asta-i atitudinea corecta si ma bucur ca ai revenit la ea, daca vei incerca sa o ai intotdeauna la tine o sa intelegi ca nu te poti pune "de partea lui Dumnezeu"
Iubite frate,

crede-ma pe cuvant ca n-am innebunit sa ajung sa cred ca eu, un nimic, pot "lua apararea lui Dumnezeu", sau cum zici tu. Sa nu fie!

Un profesor mi-a zis in prima ora de la Facultate ca sa nu e comparam cu ei, sau cu orice om, ci numai cu Hristos. Ca ei, ca toti oamenii, au scaderi, dar Hristos nu are.

Asa ca pentru un crestin sa incerce sa Il urmeze pe Hristos prin ascultarea si urmarea exemplelor Lui nu este o eroare. Doar daca nu e fatarnic.

Asa ca eu, fatarnic fiind, evident ca arat ca un "fur de cele sfinte", ca un imitator jalnic al celor dumnezeiesti.

Iertati
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A plecat la Dumnezeu Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei maria-15 Generalitati 7 09.01.2013 14:38:47
Cum isi vinde cineva sufletul diavolului? elom Generalitati 40 18.07.2012 13:10:38
Daca vinde cineva unele carti sunsray Stiri, actualitati, anunturi 4 20.03.2012 22:34:34
IPS Teodosie padrevicentiu Generalitati 1 12.09.2009 21:08:35