![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica nu va cadea in veac! Avem marturie cuvantul Mantuitorului, dar..multi se vor pierde de ea din pricina pastorilor.. ![]() Tu spui aici: Eu din experienta cred exact invers, ca incepatorii in ale credintei vor avea de cistigat daca vad ca se face curatenie in sinul BISERICII.. Iata ce am scris eu: Biserica nu are nevoie doar de imagine pentru a fi respectata ci si de fapte! Deci iar sunt de acord cu tine, Andrei! Insa ceea ce incerc din rasputeri ( si nu imi este deloc usor..) eu este sa nu judec..atata tot. De aceea inchei cu acelasi cuvant. Domnul si Maica Domnului sa le dea intelepciune Ierarhilor nostri sa ia decizia [COLOR=Red]corecta![/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
Ma bag si eu in discutie ca sa-mi spun umila parere si o sa o fac punctand 3 idei
1) mass-media in general are o foame de senzational pt care sunt in stare sa-si denigreze propria mama si sa o faca subiect de stiri, ca mai apoi sa-si umple buzunarele..de cativa ani incoace da cand urmaresc subiectele din ziare si tv, pe zi ce trece din pacate imi pierd respectul pt ceea ce ar trebui sa fie o nobila meserie ,cea de jurnalist, dar nu este, acesti indivizi calca in picioare orice, denigreaza orice, arunca cu noroi, speculeaza, inventeaza orice numai sa le iasa lor pasenta, doar un om cu serioase probleme de observatie poate sa spuna ca nu fac asa 2) Cand in presa se vorbeste despre Biserica-ierarhi, se vorbeste doar pt a denigra institutia Bisericii, extrem de rar "preacinstitii" reporteri scriu cate un articol de suflet care sa mangaie inimile romanilor credinciosi, interesul lor este acela de a tavali Biserica prin noroi si acest lucru se poate observa usor Ce nu stiu acesti stimabili jurnalisti este ca Biserica suntem noi toti, crestini care-L marturisim pe Mielul Cel fara de pacat, Salvatorul si Rascumparatorul luimii (inclusiv al lor) iar nu doar ierarhia, nu doar clerul Apoi, fie el diacon, preot sau arhiereu, e om, e om nascut si crescut intr-o societate bolnava marxist-leninista, ateista, corupta si slugarnica, nu e picat din cer, nu e in vizita temporara pe pamant, ci e nascut si crescut aici, pus sa slujeasca Biserica Fiului lui Dumnezeu si cuprins cel putin in egala masura ca si noi de patimi, ispite si inclinare spre pacat, scriu asta deoarece in orice articol impotriva Bisericii, jurnalistii sunt consternati, indignati,"cum, a pacatuit? vai..nu e posibil, el , cihar el, preotul..ierarhul" Da chiar el, domnilor , poate fi cuprins de slabiciune si pacat, sa nu uitam ca Petru care a vazut minunile lui Iisus, sa lepadat de El si Iuda deasemenea l-a vandut 3) si un al treilea punct, aici s-ar putea percepe o vadita contradictie cu punctul 2, ..daca faza e adevarata..sunt mahnit de IPS Teodosie, dupa cum am afirmat, ierarhii sunt cuprinsi de patimi, de pacate, dar..insusi statutul lor ii indemana la cumpatare la abtinere la renuntare, aici nu e vorba de un pacat din nestiinta, de o greseala omeneasca obisnuita, ci de intentia clara de a pacatui, si eu ca si credincios (mai mult pacatos) al Bisericii Ortodoxe trebuie sa-mi arat dezaprobarea si dezamagirea(nu judecata) fata de un Ierarh care a murdarit acest sfant nume si aceasta sfanta misiune de Arhi-iereu(Mare Preot) infintata de insusi Mantuitorul Hristos Biserica este vadit atacata dinafara, BOR deranjaza pe multi pt ca are inca o mare influienta si foarte multi credinciosi..vremurile sunt potrivnice Bisericii evident, dar tare asi vrea sa nu mai aud de astfel de fapte vadit voite si cu premeditare facute de unii preoti sau ierarhi, stiu ca nu tot ce prezinta mass-media e adevarat, dar tare mult mi-asi dori sa nu mai aiba nici macar ce banui asupra Bisericii..nu e greu, trebuie doar sa facem, preoti, ierarhi si credinciosi doar ceea ce suntem datori sa facem, si atunci e bine Doamne ajuta!
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu cat de frumos si de intelept este Cristi mesajul meu, dar cred ca pentru rugaciunile multora (parinti si mireni)..se va face dreptate. Dreptatea pe care Dumnezeu Insusi o doreste, nu omul.. Acesta credinta m-a determinat sa scriu acest indemn. Nu sunt cu nimic mai sus, nici nu am vreo calitate in plus, sau vreun dar, atat ca lupt cu mine insumi sa nu judec!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tot raul este inspre bine intru zidire, intru curatare de putregai.... Nu poate decit sa ne bucure acest lucru. http://www.romanialibera.ro/a153007/...rea-cozia.html Iti dai seama ce impact pozitiv va avea asupra credibilitatii bisericii, schimbarea personalului din aceste locuri... toti dezamagitii, in special tinerii care sunt IDEALISTI! vor reveni. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica nu va cadea in veac! Avem marturie cuvantul Mantuitorului! Chiar daca masonii au Loje chiar si in acest micut oras (Husi) si sunt f. aporape de biserica..nu va temeti turma mica! Am trait multi ani intr-o/langa o episcopie..stiu cum e..dar indiferent de ceea ce este si va veni eu [COLOR=Red]CRED[/COLOR] in cuvantul parintelui Iustin! |
|
|||
|
|||
![]()
Chiar crezi ca vor fi schimbari?? Ma tem ca nu..
|
|
|||
|
|||
![]()
Jenica,
Eu nu inteleg de ce amintim de judecata aproapelui cind de fapt noi nu judecam ci doar vrem sa INDREPTAM lucrurile. Acest termen este folosit ca un scut in spatele caruia se pot face tot felul de cotcarii, nu crezi? Judecarea implica deja o sentinta si ca urmare o aruncare de pietre, pe cind noi nu facem acest lucru, ne-am oprit si facem exact ce ne-a invatat Mintuitorul cind a oprit macelul si personal a MUSTRAT-o pe prostituata spunindu-i "Vezi,... nu mai este nimeni care vrea sa te omoare....Du-te, si nu mai pacatui" Dar s-a si dus!!!!!!, nu a mai ramas in ACELASI LOC, in ACEIASI POZITIE DEGRADANTA CI S-A SCHIMBAT, ...si aici vine parte cea mai importanta aplicabila situatiei de fata, cu acesti corupti!!!... S-A OCUPAT DE CU TOTUL ALTCEVA, ALTA "MESERIE" CEA DE LUCRATOARE A SUFLETULUI EI! Hristos i-a spus : Pleaca femeie din LOCUL asta in care te afli si care te duce la moarte...si fa altceva!!! OCUPA_TE de tine!!! Asta vrem si noi...NU JUDECATA!...deci terminati cu insinuarile, AICI NU JUDECA NIMENI! |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu am spus Andrei ca voi judecati. Oare de ce nu imi poti intelege corect mesajele?
![]() Hristos a inviat! |
|
|||
|
|||
![]()
Fara schimbari suntem mincati de vii!
Acest fenomen va avea efectul bulgarului de zapada si nu opoate duce decit la fragmentare adica Sinodul isi taie craca de sub picioare, si se va pierde increderea. Eu nu cred ca cineva trage sforile din spate nu stiu ce conspiratie...ci este de fapt banul! si puterea lui! combinata cu balcanismul nostru |
|
|||
|
|||
![]()
Iarta-ma jenica daca asa s-a inteles. Eu doar am incercat sa analizez de ce oare il folosim cu asa usurinta cind de fapt nu o facem ci doar OBSERVAM. Am citit cu atentie ce spui, si intradevar nu acuzi pe nimeni ca ar face-o, ci vorbesti de tine :)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A plecat la Dumnezeu Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei | maria-15 | Generalitati | 7 | 09.01.2013 14:38:47 |
Cum isi vinde cineva sufletul diavolului? | elom | Generalitati | 40 | 18.07.2012 13:10:38 |
Daca vinde cineva unele carti | sunsray | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 20.03.2012 22:34:34 |
IPS Teodosie | padrevicentiu | Generalitati | 1 | 12.09.2009 21:08:35 |
|