Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.03.2009, 19:01:37
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga Vezi mesajul
O fi dar pana una alta tot Biserica ii stalpul si temelia adevarului, ca de nu erau Parintii Bisericii nu prea aveam noi "scrisoarea de dragoste" si poate azi socoteam de bune si restul "vestilor bune" si "apocalipse" ale unor diversi oameni dar care erau puse pe seama unor apostoli
A lui Dumnezeu sa fie slava si cinstea pentru ca azi avem Cuvantul care ne-a fost dat. Lucrarea este a Lui.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2009, 19:27:17
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
. Cand am facut parte din aceasta biserica, staretul manastirii Brancoveanu (Sambata de Sus - Brasov), parintele Teofil Paraian, mi-a spus: "lasa Biblia" . Sunt exact cuvintele pe care mi le-a spus, cand i-am marturisit (la o spovedanie) ca am inceput sa citesc Sfanta Scriptura. .
Ai vazut oamenii lui Dumnezeu cum cunoaste mai dinainte ce va sa fie...indiferent de ce-ti spunea parintele Teofil tu tot paraseai Biserica Ortodoxa...stia parintele bine ce este in sufletul tau, un bun duhovnic este si un bun psiholog care din cuvintele penitentului cunoaste starea sa de suflet...NU VREAU SA FAC CU TINE O SPOVEDANIE PE FORUM, DAR MA INTREB CE I-AI FI SPUS INAINTE DE AI MARTURISI CA CITESTI BIBLIA?
Tu nu ai inteles ce inseamna spovedania, esti ca cei care merg la spovedanie si spun cate fapte bune au facut, cum au ajutat pe cei saraci, ca nu au injurat niciodata, ca merg regulat la Biserica, ca se roaga ,ca postesc si (cum a fost si in cazul d-voastra) CA AU INCEPUT SA CITEASCA BIBLIA, etc.....ce spovedanie e asta, e lauda in fata preotului.
Crezi ca D-zeu nu cunoaste ce facem? la spovedanie mergem sa spunem ce pacate am facut si sa promitem indreptare.
Nu vreau sa ma laud dar iti dau un exemplu din viata mea personala: eu am fumat foarte mult, si nu puteam sa ma las nicicum de acest viciu.Vroiam din tot sufletul sa ma indrept, sa ma las, am incercat tot felul de variante.La spovedanie mergeam insa niciodata nu mergea cu intentii sa ma las, marturiseam pacatul ca pe celelalte....odata insa ma gandeam ca D-zeu ajuta pe cei pacatosi in indreptarea lor insa asteapta ca pacatosul sa faca primul pas...m-am pregatit cum se cuvine pt.aceasta taina si am mers la spovedanie cu gandul ca ma las de fumat, m-am rugat lui D-zeu care a si lucrat prin duhovnicul meu care mi-a dat niste sfaturi incat azi nu mai fumez...am mai avut incercari dar ma insemnam cu sf. cruce si ceream ajutor iar ispita fugea...
Asa se face cand se merge la spovedanie dragul meu, niciodata nu m-am dus sa-i spun duhovnicului cat de bun sunt eu, am mers cu gand de pocainta...la spovedanie se merge ca sa se pocaiasca omul de pacate pe care le face zi de zi ...

REPET,STIA PARINTELE CEVA DESPRE TINE.....
Reply With Quote
Vechi 13.03.2009, 20:00:19
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tomadidymus
Daca ai inteles tu mai bine acest capitol, prezinta-mi te rog versetul unde scrie ca au fost inlocuiti "preotii vechi" cu "preotii noi". Accept un verset chiar si din alta carte a NT. Daca nu exista un asemenea verset, "preotii cei noi" sunt nelegitimi, nebiblici. Ar fi si absurd sa fie legitimi, din moment ce preotia umana a fost desfiintata de Hristos, Marele nostru Preot.

Sunteți sigur că ați citit Noul Testament? Atunci poate ne spuneți nouă forumiștilor de ce Dumitru Cornilescu, cel care a tradus Biblia pe care o folosesc azi sectele din România a falsificat premeditat și deliberat versetul de la Evrei 7.24. Să îl examinăm:

Biblia Cornilescu: Evrei 7.24 "Dar El, fiindcă rămâne în veac, are o preoție [COLOR=red]care nu poate trece de la unul la altul[/COLOR]"

Traduceri corecte:
Biblia ortodoxă:
"Aici însă, Iisus, prin aceea că rămâne în veac, are o preoție netrecătoare"
King James Version:
"But this man, because he continues ever, has an [COLOR=red]unchangeable[/COLOR] priesthood"
International Standard Version:
"But because Jesus lives forever, he has a [COLOR=red]permanent[/COLOR] priesthood".
Textul scris de sfantul apostol Pavel e următorul:
(ο δε δια το μενειν αυτον εις τον αιωνα απαραβατον εχει την ιερωσυνην) de dia to menein auton eis ton aiōna [COLOR=red]aparabaton[/COLOR] echei tēn ierōsunēn
După cum se vede limpede mai sus, semnificația adjectivului "aparabaton" este aceea de "veșnic", "netrecător". Sintagma "[COLOR=#ff0000]care nu poate trece de la unul la altul", [/COLOR][COLOR=black]nu apare în textul sacru și reprezintă o invenție ordinară a lui Cornilescu făcută pentru a lovi în preoția ortodoxă. [/COLOR]

Citat:
În prealabil postat de tomadidymus
Accept un verset chiar si din alta carte a NT. Daca nu exista un asemenea verset, "preotii cei noi" sunt nelegitimi, nebiblici. Ar fi si absurd sa fie legitimi, din moment ce preotia umana a fost desfiintata de Hristos, Marele nostru Preot.

Nu mai spune. Vai de noi!!! Ce ne-am fi făcut dacă nu te aveam aici ca să ne areți "adevărul". Am trăit în întuneric timp de 2000 de ani!!!
Revenind la lucruri serioase, sectanții care te-au învățat ce spun de versetele următoare?

Să vedem și ce spune Scriptura despre rolul sacerdotal al preotului (presbiterului). (De menționat că termenul "preot" în aproape toate limbile europene provine din grecescul "presbyterous").

Matei 18.18 “Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veți lega pe pământ, vor fi legate și în cer, și oricâte veți dezlega pe pământ, vor fi dezlegate și în cer”.
Ioan 20.21-23 "Și Iisus le-a zis iarăși: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit și Eu pe voi. Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt; Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute." Si asta le-o spune numai ucenicilor sai, adica celor aleși
1 Petru 5.1 "Pe preoții cei dintre voi îi rog ca unul ce sunt împreună-preot și martor al patimilor lui Hristos și părtaș al slavei celei ce va să se descopere"
Și Pavel acorda importanta hirotonirii:
1 Tim 4.14 "Nu fi nepăsător față de harul care este întru tine, care ți s-a dat prin proorocie, cu punerea [COLOR=red]mâinilor mai-marilor preoților[/COLOR]".
2 Tim 1.6 Din această pricină, îți amintesc să aprinzi și mai mult din nou harul lui Dumnezeu, care este în tine, prin punerea mâinilor mele
Fapt.14.23 Și hirotonindu-le preoți în fiecare biserică, rugându-se cu postiri, i-au încredințat pe ei Domnului în Care crezuseră.
gr veche ultimul verset (heirotonēsantes de autois kat ekklēsian presbuterous proseuxamenoi meta nēsteiōn parethento autous tō kuriō eis on pepisteukeisan)

Sf. Pavel considera hirotonirea preoțescă una din cele mai mari taine ale creștinismului:
Evrei 6.2 să ne ridicăm spre ceea ce este desăvârșit, fără să mai punem din nou temelia învățăturii despre pocăința de faptele moarte și despre credința în Dumnezeu, 2. [COLOR=#ff0000][COLOR=black]A învățăturii despre botezuri[/COLOR], despre punerea mâinilor[/COLOR], despre învierea morților și despre judecata veșnică.
Vechi 13.03.2009, 20:27:39
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
A lui Dumnezeu sa fie slava si cinstea pentru ca azi avem Cuvantul care ne-a fost dat. Lucrarea este a Lui.
asa zici de parca Dumnezeu a trimis Biblia prin fax din cer
Vechi 14.03.2009, 09:19:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga Vezi mesajul
asa zici de parca Dumnezeu a trimis Biblia prin fax din cer
Nu era exclusa nici solutia aceasta. Dar, probabil nu a functionat fax-ul si Dumnezeu a hotarat sa trimita Sfanta Scriptura, prin oameni si pentru oameni. Lucrarea si slava este a lui Dumnezeu. Conteaza mai putin mijloacele prin care o face.

"Cine este Pavel? Cine este Apolo? Niste slujitori a lui Dumnezeu, prin care ati crezut; si fiecare dupa puterea data lui de Domnul. Eu am sadit, Apolo a udat, dar Dumnezeu a facut sa creasca: asa ca nici cel ce sadeste, nici cel ce uda nu sunt nimic; ci Dumnezeu care face sa creasca....Cel ce sadeste si cel ce uda, sunt tot una; si fiecare isi va lua rasplata dupa osteneala lui. Caci noi suntem impreuna lucratori cu Dumnezeu. [COLOR=Navy]Voi sunteti ogorul lui Dumnezeu, cladirea lui Dumnezeu.[/COLOR]"(1 Corinteni 2:5-9)

"A Domnului, Dumnezeului nostru, este mantuirea, slava, cinstea si puterea!" (Apocalipsa 19:1).

Sa-i lasam lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu. Sper sa nu va suparati pe mine ca-L laud si-L slavesc pe Dumnezeu, ca mi-a pus in mana Cuvantul Sau, care m-a scos din mocirla. Cei care au fost "uneltele" lui Dumnezeu, isi vor primi rasplata la vremea potrivita.
Reply With Quote
Vechi 14.03.2009, 09:27:17
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
.NU VREAU SA FAC CU TINE O SPOVEDANIE PE FORUM, DAR MA INTREB CE I-AI FI SPUS INAINTE DE AI MARTURISI CA CITESTI BIBLIA?
.
I-am spus numai despre pacatele mele. Despre citirea Sfintei Scripturi, i-am spus in speranta primirii unor incurajari si indrumari. Dar am fost total dezamagit.

Faceti presupuneri negative la adresa mea. Dar nu comentati afirmatia certa si necrestina a parintelui Teofil: "lasa Biblia".
Reply With Quote
Vechi 14.03.2009, 09:50:43
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
I-am spus numai despre pacatele mele.

Faceti presupuneri negative la adresa mea. Dar nu comentati afirmatia certa si necrestina a parintelui Teofil: "lasa Biblia".

1)vedeti ce nu inteleg ortodocsii: cat timp sunt unii ortodocsi au pacate, apoi se boteaza si gata,sfintii lui D-zeu se numesc.

2)parintele daca ti-a spus acele cuvinte a fost pt. ca a observat SLABICIUNEA sufleteasca pe care o aveati...biblia spune ca sunt unii care citesc biblia si o interpreteaza spre a lor pierzare....crezi ca parintele nu a stiut ce se va intampla cu viata ta? ce vroiai sa-ti spuna sa citesti si sfintii parinti care fac comenteaza cartile biblice, o faceai?
ce sfaturi vroiai sa-ti dea, ai primit aici pe forum nenumarate cu privire la modul in care se studiaza biblia, daca nu tineti sema ci aveti o teologie propie cu privire la studiul biblic ,cine e de vina?

3)dintre cei care pe acest forum s-au spovedit la parintele Teofil as dorii sa-i intreb, CHIAR ASA DE DUR E PARINTELE LA SPOVEDANIE???
Reply With Quote
Vechi 14.03.2009, 10:49:06
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul

Să vedem și ce spune Scriptura despre rolul sacerdotal al preotului (presbiterului). (De menționat că termenul "preot" în aproape toate limbile europene provine din grecescul "presbyterous").
In traducerea folosita de dvs. nu se face nici o diferentiere intre termenii "iereu" si "prezbiter", pe care-i gasim in originalui grecesc al Noului Testament. In original, se poate vedea cum expresia "iereu"(preot) este folosita numai pentru preotii Vechi Testamentari (preoti simbolici) sau pentru preotia Domnului Iisus Hristos (Adevaratul Preot).

Pentru slujitorii pamantesti se foloseste expresia "prezbiter" (batran), pe care traducerea dvs. o talamceste tot "preot". Preotul este Unul, prezbiterul (batranul) este alt ceva. Se poate vedea si din alte traduceri. Iau ca exemplu trei versete care folosesc termeni diferiti:

In originalul grecesc:
Fapte 6:7 kai o logos tou theou êuxanen kai eplêthuneto o arithmos tôn mathêtôn en ierousalêm sphodra polus te ochlos tôn iereôn (preot) upêkouon tê pistei

Fapte 11:30 o kai epoiêsan aposteilantes pros tous presbuterous (batran) dia cheiros barnaba kai saulou

1 Petru 5:1 presbuterous (batran) a=oun tsb=tous en umin parakalô o sumpresbuteros(batran) kai martus tôn tou christou pathêmatôn o kai tês mellousês apokaluptesthai doxês koinônos

[SIZE=2]O traducere in limba franceza:[/SIZE]

Fapte 6:7 La parole de Dieu se répandait de plus en plus, le nombre des disciples augmentait beaucoup à Jérusalem, et une grande foule de sacrificateurs (preot)obéissaient à la foi.

Fapte11:30 Ils le firent parvenir aux anciens (batran) par les mains de Barnabas et de Saul.

1 Petru5:1 ¶ J'exhorte les anciens (batran) qui sont parmi vous, moi qui suis ancien (batran) avec eux et témoin des souffrances de Christ, qui aussi ai part à la gloire qui va être révélée:

O traducere in limba engeza:

1 Petru 5:1 The elders (batran) which are among you I exhort, who am also an elder (batran), and a witness of the sufferings of Christ, and also a partaker of the glory that shall be revealed:

Fapte 6:7 And the word of God increased; and the number of the disciples multiplied in Jerusalem greatly; and a great company of the priests (preot) were obedient to the faith.

Fapte11:30 Which also they did, and sent it to the elders (batran) by the hands of Barnabas and
Saul.

Traducerea Cornilescu:
Fapte 6:7Cuvîntul lui Dumnezeu se rãspîndea tot mai mult, numãrul ucenicilor se înmulþea mult în Ierusalim, ºi o mare mulþime de preoti veneau la credinþã.

Fapte 11:30 ceea ce au ºi fãcut, ºi au trimis acest ajutor la prezbiteri prin mîna lui Barnaba ºi a lui Saul.

1 Petru 5:1 Sfãtuiesc pe prezbiterii dintre voi, eu, care sunt un prezbiter ca ºi ei, un martor al patimilor lui Hristos, ºi pãrtaº al slavei care va fi descoperitã:

Traducerea dvs.
Fapte 6:7 ªi cuvântul lui Dumnezeu creºtea, ºi se înmulþea foarte numãrul ucenicilor în Ierusalim, încã ºi mulþime de preoti se supuneau credinþei.

Fapte 11:30 Ceea ce au ºi fãcut, trimiþând preotilor prin mâna lui Barnaba ºi a lui Saul.

1 Petru 5:1 Pe preotii cei dintre voi îi rog ca unul ce sunt împreunã-preot ºi martor al patimilor lui Hristos ºi pãrtaº al slavei celei ce va sã se descopere:

Dupa cum se vede, scrierile originale ii numeste preoti pe slujitorii pamantesti vechi testamentari si prezbiteri (batrani) pe slujitorii pamantesti nou testamentari. Preotia adevarata este in cer in persoana Domnului Iisus Hristos. [SIZE=4]"Daca ar fi pe pamant nu ar mai fi preot"[/SIZE] (Evrei 8:4).

Celelalte traduceri, la randul lor, scot in evidenta diferenta. Pe unii ii numeste "elder" (batran, in engleza) sau "ancien" (batran, in franceza). Tot "batran" (prezbiter) se intituleaza si Apostolul Petru in 1 Petru 5:1.

Dvs. (sau mai bine zis, traducerea folosita de dvs.), ignora existenta unor termeni vizibil diferiti in, in originalul grecesc, si ii face pe toti preoti, deopotriva cu Adevaratul Preot.

Cei care doresc sa studieze si sa se convinga de adevar, pot folosi acest link:

http://bibledatabase.net/

Pot da si unele versete de reper (pe langa cele postate), ca sa fie studiate in originalul grecesc si alte traduceri: Faptele Apostolilor 14:23; 15:2; 15:4; 1 Timotei 5:19; Tit 1:5.
Reply With Quote
Vechi 14.03.2009, 10:57:45
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul

2)parintele daca ti-a spus acele cuvinte a fost pt. ca a observat SLABICIUNEA sufleteasca pe care o aveati...biblia spune ca sunt unii care citesc biblia si o interpreteaza spre a lor pierzare....crezi ca parintele nu a stiut ce se va intampla cu viata ta? ce vroiai sa-ti spuna sa citesti si sfintii parinti care fac comenteaza cartile biblice, o faceai?
[SIZE=3]ce sfaturi vroiai sa-ti dea, [/SIZE]
Erau o sumedenie de sfaturi bune: sa ma indrume la un duhovnic, sa-mi recomande anumite lecturi, etc. Intrebati-va cum de a gasit de cuviinta sa-mi dea tocmai acel sfat :"lasa Biblia".

Sunt sigur ca nu este singurul lider religios ortodox care ar da un astfel de sfat. Cunoasterea temeinica a Sfintei Scripturi este un pericol pentru ortodoxie.
Reply With Quote
Vechi 14.03.2009, 11:14:22
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Sunt sigur ca nu este singurul lider religios ortodox care ar da un astfel de sfat. Cunoasterea temeinica a Sfintei Scripturi este un pericol pentru ortodoxie.
1)Cunosc si preoti care dadea canon citirea Bibliei...dar o dadea pt. cei care stia ca nu se pierd...VA INTREB ,DE UNDE CREDETI CA A REZULTAT APARITIA ATATOR CULTE??? (astept raspuns).

2)Ortodoxiei ii este frica ca cei care citesc se ratacesc in studiu, nu ca ar fi un pericol...va spun ca doar cei cu o viata morala jalnica trec la alte culte, IMI DATI DREPTATE? Cei care nu mai stiu ce sa faca cu viata lor , nu doresc sa faca penitenta, un exemplu: SE VB PE ACEST FORUM DESPRE CEI CARE SE "CONVERTESC" IN INCHISORI, ce fac sectarii cu ei ,le baga in fata ca daca se boteaza D-zeu ii iarta, intr-o stare din asta cine nu s-ar boteza la auzul acestor vb.frumoase? apoi nu mai vb.despre desfranati, betivi, criminali, care ne stiind ce sa faca cu viata cad prada cuvintelor dulci si inselatoare...

3)v-am spus cu femeia ortodoxa care i-a spus vecinei sale ca a facut bine ca si-a taiat pruncul imprejur? ce a inteles ea din citirea bibliei?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50