![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
"Lasa Biblia", sunt exact cuvintele parintelui Teofic Paraian. Imi mai rasuna si acum in urechi. Nu-mi permit "luxul" de a minti.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca nu ai inteles ce a vrut sa spuna, asa cum nu vrei sa intelegi nici ce ti se spune pe aici. Deci nu cred ca Pr. Teofil Paraian te-a opritde la a citi biblia.
|
|
|||
|
|||
![]()
Intr-o conferinta de la Craiova, cuprinsa in cartea Din ospatul credintei, Parintele chiar spune ca "de la Evanghelie trebuie sa incepem", si ca degeaba citim alte carti ortodoxe daca nu citim Evanghelia...
|
|
||||
|
||||
![]()
Pai toti preotii recomanda Sfanta Scriptura, dar nu si talcuirea ei dupa capul fiecaruia, doar sectarii cred ca pot sa talcuiasca dupa capul lor desi mult adevar nu poate sa fie in aceste secte aparute peste ocean ca ciupercile dupa ploaie...care n-au macar un pic de istorie ce sa mai vorbim de succesiune apostolica
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Referitor la istoria cu care va tot laudati: la ce va foloseste? Mantuirea se obtine prin credinta personala in jertfa Domnului Iisus Hristos. Crestinismul nu se mosteneste ci se descopera. Istoria dvs. pot sa o cred sau sa o contest; nu are nici o relevanta. Si apoi, ce s-ar fi intamplat daca primii crestini ar fi gandit la fel si ar fi preferat sa ramana in biserica istorica a fariseilor? Ce s-ar fi intamplat daca "secta crestina"(asa era considerata pe vremea primilor crestini) nu s-ar fi infiintat? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Poate nu am inteles ce a vrut sa spuna. Dar, la mintea mea limitata, nu am reusit sa dau prea multe intelesuri cuvintelor, "lasa Biblia".
|
|
||||
|
||||
![]()
Mai fratilor de omul eretic dupa a 2a si a 3a discutie departeaza ca pe acesti oameni nu o sa-i scoate-ti din prostia lor oricat v-ati chinui
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Uneori nu poți să pricepi semnificațiile unei poezii, nici dacă cunoști foarte bine întreaga operă a autorului și viața lui. Așa și Biblia, e un tot unitar care nu se dezvălui niciodată total pe fragmente. Semnificațiile exacte al dumnezeieștii Scripturi nu vor fi înțelese niciodată de om. "[COLOR=navy]Au mers odata niste batrani la avva Antonie si era avva Iosif cu dansii. Si vrand batranul ( Antonie ) sa-i cerceteze pe ei, a pus inainte un cuvant din Scriptura si a inceput de la cei mai mici a intreba care este cuvantul acesta si fiecare zicea dupa puterea sa. Iar batranul zicea fiecaruia: inca n-ai aflat. Mai pe urma de toti a zis catre avva Iosif: tu cum zici ca este cuvantul acesta ? Raspuns-a: Nu stiu. Deci a zis avva Antonie: cu adevarat a aflat calea, caci a zis nu stiu." (Patericul egiptean) [/COLOR] Dar asta nu înseamnă că nu putem discuta pe marginea lor. Și Hristos i-a răspuns Diavolului tot prin citate. Biserica lui Hristos se folosește tot de citate pentru a-și justifica dogma.
|
|||
|
|||
![]()
Aminteste-ti contextul; altfel spui jumatate de adevar, care prin omisiune tot MINCIUNA e.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|