![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu există "confesiuni creștine". "Confesiunile" s-au născut din orgoliile unor fondatori de secte. Există o singură mărturie a credinței: Ioan 8.31 "Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei;Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi." Iacov 2.10 "Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile." și o singură Biserică: Matei 28.19-20 “învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la SFÂRȘITUL VEACULUI. Amin. Așadar Hristos va purta de grijă Bisericii sale TOT TIMPUL, nu scrie nicăieri că trupul lui Hristos, Adică sfânta Biserică va funcționa în primul veac apoi va fi coruptă până în veacul al 19-lea când se vor naște diferite secte care “să o reformeze”. Citat:
Mda, ai uitat să zici că trebuie să-l primească pe "Hristos în inima lor" și să fie "mântuiți" încă din timpul vieții acesteia. Firește că pentru păgâni a venit Hristos în lume, nu pentru cei drepți. Dar poate un om să tâlcuiască scriptura după puterile sale proprii? Ce îi spune păgânul etiopian apostolului Filip? Fapte 8.30 "Și alergând Filip l-a auzit citind pe proorocul Isaia, și i-a zis: Înțelegi, oare, ce citești? Iar el a zis: Cum aș putea să înțeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva? Și a rugat pe Filip să se urce și să șadă cu el." Călăuza pe cărarea strâmtă a mântuirii e întotdeauna Biserica lui Hristos (Ortodoxă)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
haideți să vedem. Care sunt aceste trei motive pe care le invocați voi?
(mă aștept să spuneți ceva de genul: "vă închinați la icoane care sunt idoli, vă rugați la sfinți, ați înlocuit Scriptura cu Tradiția etc.) spuneți-mi vă rog, prima dată în ce sectă v-ați format? Vă referiți la mine personal când v-ați adresat mai sus, sau la ortodoși în general?
|
|||
|
|||
![]()
Sunt curios, de ce nici o sectă (nu agreez denumirea asta, dar am să le zic așa) nu mai are cultul sființilor? De ce îi consideră pe sfinți idolatrii?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar Cap.7 din Evrei nu l-ai inteles cum trebuie:acolo se vorbeste despre legea Vechiului Testament, care e inlocuita de una noua, deci preotii vechi cu cei noi, de sub legea cea Noua, adica NT. Jertfa sangeroasa a fost inlocuita de jertfa nesangeroasa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Iisus Hristos si pe El rastignit" (spune Sfantul Apostol Pavel in 1 Corinteni 2:2) Acelasi Sfant Apostol refuza categoric inchinarea oamenilor: "Oamenilor, de ce faceti lucrul acesta? Si noi suntem oameni de aceeasi fire cu voi; noi va aducem o veste buna, ca sa va intoarceti de la aceste lucruri desarte la Dumnezeul cel viu" (Faptele Apostolilor 14:15) Sfantul Apostol Petru, de asemenea refuza inchinarea: "Scoala-te, si eu sunt om", ii spune Sfantul Apostol sutasului care i s-a aruncat la picioare ca sa i se inchine. (Faptele Apostolilor 10:26) Nici ingerii nu vor sa primeasca inchinare: "Si dupa ce le-am auzit si le-am vazut, m-am aruncat la picioarele ingerului care mi le arata, sa ma inchin lui. Dar el mi-a zis:"Fereste-te sa faci una ca aceasta! Eu sunt un impreuna slujitor cu tine, si cu cei ce pazesc cuvintele din cartea aceasta. Inchina-te lui Dumnezeu!" (Apocalipsa 22:8,9) Cel mai frumos mod de ai cinsti pe Sfintii Apostoli ai Domnului Iisus Hristos, este acela de a le cunoaste bine invataturile si de a ne ruga Bunului Dumnezeu sa ne dea putere sa urmam aceste invataturi. Cat priveste inchinarea, Sfanta Scriptura ne invata prin scrierile Sfintilor Apostoli sa ne inchinam numai lui Dumnezeu, prin Fiul Sau Iisus Hristos. Sa-i onoram pe Sfintii Apostoli prin studierea si ascultarea invataturilor pe care ni le-au lasat in Sfanta Scriptura. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E cam incalcita treaba. Cand am facut parte din aceasta biserica, staretul manastirii Brancoveanu (Sambata de Sus - Brasov), parintele Teofil Paraian, mi-a spus: "lasa Biblia" . Sunt exact cuvintele pe care mi le-a spus, cand i-am marturisit (la o spovedanie) ca am inceput sa citesc Sfanta Scriptura. Putea sa ma incurajeze si sa-mi recomande un ajutor in intelegerea corecta a Cuvantului lui Dumnezeu. Acum, dvs. spuneti ca nu am "autorizatie" de folosire a Sfintei Scripturi, daca nu sunt ortodox. Practic, cred ca v-ar place ca Sfanta Scriptura sa nu fie cunoscuta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Sfanta Scriptura este un dar a lui Dumnezeu pentru oameni. Se poate numi scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu pentru copii Sai.
|
|
||||
|
||||
![]()
O fi dar pana una alta tot Biserica ii stalpul si temelia adevarului, ca de nu erau Parintii Bisericii nu prea aveam noi "scrisoarea de dragoste" si poate azi socoteam de bune si restul "vestilor bune" si "apocalipse" ale unor diversi oameni dar care erau puse pe seama unor apostoli
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|