Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.03.2009, 20:25:52
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geamanutoma
Acest drept il au crestinii din toate timpurile si din toate confesiunile crestine.

Nu există "confesiuni creștine". "Confesiunile" s-au născut din orgoliile unor fondatori de secte. Există o singură mărturie a credinței:
Ioan 8.31 "Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei;Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi."
Iacov 2.10 "Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile."

și o singură Biserică:

Matei 28.19-20 “învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la SFÂRȘITUL VEACULUI. Amin.
Așadar Hristos va purta de grijă Bisericii sale TOT TIMPUL, nu scrie nicăieri că trupul lui Hristos, Adică sfânta Biserică va funcționa în primul veac apoi va fi coruptă până în veacul al 19-lea când se vor naște diferite secte care “să o reformeze”.

Citat:
În prealabil postat de geamanutoma
Ba, il au si necrestinii, acestia putandu-L gasi pe Hristos in ele si transformandu-le vietile.

Mda, ai uitat să zici că trebuie să-l primească pe "Hristos în inima lor" și să fie "mântuiți" încă din timpul vieții acesteia.
Firește că pentru păgâni a venit Hristos în lume, nu pentru cei drepți. Dar poate un om să tâlcuiască scriptura după puterile sale proprii? Ce îi spune păgânul etiopian apostolului Filip?
Fapte 8.30 "Și alergând Filip l-a auzit citind pe proorocul Isaia, și i-a zis: Înțelegi, oare, ce citești? Iar el a zis: Cum aș putea să înțeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva? Și a rugat pe Filip să se urce și să șadă cu el."
Călăuza pe cărarea strâmtă a mântuirii e întotdeauna Biserica lui Hristos (Ortodoxă)
Vechi 12.03.2009, 20:47:15
geamanutoma geamanutoma is offline
Banned

Data înregistrării: 11.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Nu există "confesiuni creștine". "Confesiunile" s-au născut din orgoliile unor fondatori de secte. Există o singură mărturie a credinței:[/font]
Ioan 8.31 "Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei;Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi."
Iacov 2.10 "Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile."

și o singură Biserică:

Matei 28.19-20 “învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la SFÂRȘITUL VEACULUI. Amin.
Bun, daca ramaneti totusi la perceptia aceasta exclusivista a Bisericii, prin textele pe care le-ati postat v-ati putea afla in neplacuta postura de a va autoexclude din "Biserica apostoliceasca", cel putin din 3 motive. Sper ca nu acest lucru l-ati intentionat, ar fi prea mare riscul...
Reply With Quote
Vechi 12.03.2009, 23:25:47
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

haideți să vedem. Care sunt aceste trei motive pe care le invocați voi?
(mă aștept să spuneți ceva de genul: "vă închinați la icoane care sunt idoli, vă rugați la sfinți, ați înlocuit Scriptura cu Tradiția etc.)
spuneți-mi vă rog, prima dată în ce sectă v-ați format?
Vă referiți la mine personal când v-ați adresat mai sus, sau la ortodoși în general?
Vechi 13.03.2009, 00:53:16
elom elom is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.07.2008
Implicit

Sunt curios, de ce nici o sectă (nu agreez denumirea asta, dar am să le zic așa) nu mai are cultul sființilor? De ce îi consideră pe sfinți idolatrii?
Reply With Quote
Vechi 13.03.2009, 01:23:41
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de geamanutoma Vezi mesajul
Intregul capitol 7 al epistolei catre Evrei vorbeste despre desfiintarea preotiei. De altfel, este un lucru bine stiut ca prin moartea ispasitoare pe cruce, Iisus a desfiintat tot ce a tinut de vechea lege ceremoniala. Momentul ruperii catapetesmei din Templu in vinerea mare a marcat incetarea serviciului preotesc. De aceea, apostolii in administrarea Bisericii Crestine nu au mai avut nevoie de preoti, singurul Mijlocitor si Preot fiind Domnul Hristos (exceptand bineinteles preotia universala a oricarui credincios).
Si daca zici ca preotia s-a desfiintat, de ce aveti voi invatatori,cand se stie ca Invatator este Unul singur si acela este Iisus Hristos.
Iar Cap.7 din Evrei nu l-ai inteles cum trebuie:acolo se vorbeste despre legea Vechiului Testament, care e inlocuita de una noua, deci preotii vechi cu cei noi, de sub legea cea Noua, adica NT. Jertfa sangeroasa a fost inlocuita de jertfa nesangeroasa.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2009, 18:26:22
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elom Vezi mesajul
Sunt curios, de ce nici o sectă (nu agreez denumirea asta, dar am să le zic așa) nu mai are cultul sființilor?
Pentru ca asa ne-au invatat chiar sfintii.

"Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Iisus Hristos si pe El rastignit" (spune Sfantul Apostol Pavel in 1 Corinteni 2:2)

Acelasi Sfant Apostol refuza categoric inchinarea oamenilor:
"Oamenilor, de ce faceti lucrul acesta? Si noi suntem oameni de aceeasi fire cu voi; noi va aducem o veste buna, ca sa va intoarceti de la aceste lucruri desarte la Dumnezeul cel viu" (Faptele Apostolilor 14:15)

Sfantul Apostol Petru, de asemenea refuza inchinarea:
"Scoala-te, si eu sunt om", ii spune Sfantul Apostol sutasului care i s-a aruncat la picioare ca sa i se inchine. (Faptele Apostolilor 10:26)

Nici ingerii nu vor sa primeasca inchinare:
"Si dupa ce le-am auzit si le-am vazut, m-am aruncat la picioarele ingerului care mi le arata, sa ma inchin lui. Dar el mi-a zis:"Fereste-te sa faci una ca aceasta! Eu sunt un impreuna slujitor cu tine, si cu cei ce pazesc cuvintele din cartea aceasta. Inchina-te lui Dumnezeu!" (Apocalipsa 22:8,9)

Cel mai frumos mod de ai cinsti pe Sfintii Apostoli ai Domnului Iisus Hristos, este acela de a le cunoaste bine invataturile si de a ne ruga Bunului Dumnezeu sa ne dea putere sa urmam aceste invataturi. Cat priveste inchinarea, Sfanta Scriptura ne invata prin scrierile Sfintilor Apostoli sa ne inchinam numai lui Dumnezeu, prin Fiul Sau Iisus Hristos.

Sa-i onoram pe Sfintii Apostoli prin studierea si ascultarea invataturilor pe care ni le-au lasat in Sfanta Scriptura.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2009, 18:37:56
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga Vezi mesajul
Din una sfanta, soborniceasca si apostoleasca biserica!
Va referiti, desigur, la biserica ortodoxa (desi i se potriveste doar una din cele trei caracteristici, dupa parerea mea).

E cam incalcita treaba. Cand am facut parte din aceasta biserica, staretul manastirii Brancoveanu (Sambata de Sus - Brasov), parintele Teofil Paraian, mi-a spus: "lasa Biblia" . Sunt exact cuvintele pe care mi le-a spus, cand i-am marturisit (la o spovedanie) ca am inceput sa citesc Sfanta Scriptura. Putea sa ma incurajeze si sa-mi recomande un ajutor in intelegerea corecta a Cuvantului lui Dumnezeu.

Acum, dvs. spuneti ca nu am "autorizatie" de folosire a Sfintei Scripturi, daca nu sunt ortodox. Practic, cred ca v-ar place ca Sfanta Scriptura sa nu fie cunoscuta.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2009, 18:40:23
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Va referiti, desigur, la biserica ortodoxa (desi i se potriveste doar una din cele trei caracteristici, dupa parerea mea).

E cam incalcita treaba. Cand am facut parte din aceasta biserica, staretul manastirii Brancoveanu (Sambata de Sus - Brasov), parintele Teofil Paraian, mi-a spus: "lasa Biblia" . Sunt exact cuvintele pe care mi le-a spus, cand i-am marturisit (la o spovedanie) ca am inceput sa citesc Sfanta Scriptura. Putea sa ma incurajeze si sa-mi recomande un ajutor in intelegerea corecta a Cuvantului lui Dumnezeu.

Acum, dvs. spuneti ca nu am "autorizatie" de folosire a Sfintei Scripturi, daca nu sunt ortodox. Practic, cred ca v-ar place ca Sfanta Scriptura sa nu fie cunoscuta.
nu am spus sa nu fie cunoscuta, ci am spus ca la bunurile Bisericii au dreptul doar membrii ei
Vechi 13.03.2009, 18:43:15
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga Vezi mesajul
nu am spus sa nu fie cunoscuta, ci am spus ca la bunurile Bisericii au dreptul doar membrii ei
Sfanta Scriptura este un dar a lui Dumnezeu pentru oameni. Se poate numi scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu pentru copii Sai.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2009, 18:47:20
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Sfanta Scriptura este un dar a lui Dumnezeu pentru oameni. Se poate numi scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu pentru copii Sai.
O fi dar pana una alta tot Biserica ii stalpul si temelia adevarului, ca de nu erau Parintii Bisericii nu prea aveam noi "scrisoarea de dragoste" si poate azi socoteam de bune si restul "vestilor bune" si "apocalipse" ale unor diversi oameni dar care erau puse pe seama unor apostoli

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50