Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Pai de unde stii daca e vorba despre adevaruri faptice ? Te-a interesat sa afli ce gandesc alti istorici despre teoriile lituaniencei tale preferate ?
Confunzi ce spune un istoric - fie el si o femeie din Lituania cu ce spune istoria. Femeile gruzine ce parere au ?
https://www.youtube.com/watch?featur...stS9Z_39Q#t=20
|
Pai da, citesc si alti istorici. Si nu, nu cred prea mult in chestia cu marea pzd mistica pre-indoeuropeana, cum latra pasaricile astea inregimentate, in loc sa stea la nivelul lor real, adica la cratita si mop: da, a existat acel cult in neolitic si putin dupa aceea, dar doar la pelasgii circummediteraneeni. Ce cred eu este doar ca paganismul ala vechi, nu al reinventat de Gore si diverse funduri gaurite cu bufnita de metal prin Bavaria, era natural. si inainte si dupa venirea arienilor, nu conteaza daca erau matriarhate sau patriarhate (desi normal e sa nu fie o societate condusa de femei; pe termen lung asa societate e autodestructiva, deci pzd-latrii niueigi mananca manure cu polonicul, aici tu si orice crestin zelos aveti dreptate, si sunt de acord). Problema a aparut odata cu nebunia expansiunii, de obicei fortate, a gandirii si inchinarii abrahamice la nivel de regiuni, continente si apoi worldwide. Aia a fost nenorocirea.