Citat:
În prealabil postat de iuliu46
E si nu e asa. Ma mir ca nici voi nu sesizati capcana pe care v-o intinde Flavius.
In cartea micului ateu agitator se spune cam asa : "Toti oamenii sunt atei. Eu cred exact ceea ce crezi si tu - 1 dumnezeu " .
Problema principala intr-o discutie despre Dumnezeu nu este daca Dumnezeul nostru este adevarat sau suntem pe un drum gresit si exista alt creator.
Problema principala este daca exista suficiente motive pentru a crede intr-un creator. Pentru ca aici este diferenta dintre un om religios si un ateu. Ateul crede ca lumea s-a creat de la sine si neaga posibilitatea existentei unui creator. De indata ce stabilim ca ateul nu are dreptate putem incerca sa aflam si cine este acel creator. Dar ca sa putem face asta trebuie sa ne cunoastem adversarul si trebuie sa intelegem de ce anume foloseste exact indicatiile din cartea micului agitator ateu. 
|
Din punctul meu de vedere, nu ai dreptate si aduci niste acuzatii gratuite.
In primul rand, nu vad ce motive ai sa spui despre mine ca as fi "agitator" si ca "intind capcane". Din punctul meu de vedere, am discutat intotdeauna cinstit aici pe forum si mi-am prezentat deschis pozitia. Unde anume este agitatia si care sunt capcanele?
Pe urma, in chestiunea creatorului, ai inteles exact invers. Pentru mine, problema existentei in sine a unui creator (sau prima cauza, sau oricum altfel numim acest concept) este secundara. Chiar acceptand ca universul a fost "creat", exista o infinitate de posibilitati si caracteristici ale "creatorului". In esenta, oricine poate specula ce si cum vrea.
Ideea este cum alegi care din aceste variante este cea reala si cum dovedesti asta. Cum ajungi mai exact de la fraza "universul a fost creat/are un creator/etc" la adevarul unor dogme punctuale ale unei religii.