![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Singura "vină" a domnului profesor este aceea că își exprimă ideile cu o uimitoare și admirabilă elocință!!! Potrivit oratorilor antici, un discurs autentic, capabil să convingă fie și cele mai împietrite inimi, trebuie să împlinească, neapărat, trei efecte principale asupra ascultătorilor: să-i învețe/ instruiască (sau să-i convingă, după caz), să-i impresioneze și să-i încânte (prin stilul literar folosit). Observ cu bucurie și admirație faptul că discursurile domnului profesor se încadrează perfect în aceste caracteristici. A, era să uit! Postările domnului profesor Cezar mai au un mare "defect", chiar și mai "grav" decât "neajunsul" de a fi scrise într-un mod atât de elocvent: acela de a cuprinde idei și exprimări originale. Mai exact, domnul profesor Cezar gândește! Mare nenorocire pentru ortodoxiști! P. S. 1. Când am spus "ortodoxiști", nu m-am referit la o anumită persoană, ci, mai degrabă, la anumite postări. Fiecare dintre noi putem avea și astfel de postări uneori... Ispitele nu ocolesc pe nimeni. Toate cele bune! P. S. 2. Originalitatea ține de libertate... iar de libertate nu ne putem detașa decât renunțând la credință și la iubire - principalele modalități de păstrare și trăire autentică a libertății în Duhul lui Hristos.
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca Last edited by laurastifter; 18.08.2013 at 20:57:57. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Casatoria in afara Bisericii Ortodoxe, recunoscuta sau nu? | Marius22 | Nunta | 168 | 26.06.2025 00:02:34 |
Tainele savarsite in afara Bisericii | morfix333 | Intrebari utilizatori | 141 | 16.05.2011 12:01:10 |
Cum masuram moralul unui crestin in viata din afara bisericii? | patinina34 | Generalitati | 31 | 01.04.2011 08:51:56 |
Preot (paroh) si enoriasi - comunicare in afara bisericii(?) | sophia | Preotul | 31 | 19.07.2009 22:28:59 |
Botezul in afara Bisericii | maggie | Botezul | 8 | 03.12.2008 14:43:57 |
|