![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
V-aș ruga numai să aveți grijă că adevărata îmbisericire a omului se face prin harul lui Dumnezeu și prin convertirea duhului. Nu există și nu poate exista îmbisericire adevărată fără convertire; de aceea la atâtea sfaturi pe care le primim de la dumneata, ar fi bine să primiți și sfatul meu de a vă concentra pe hrisitificarea reală mai mult decât pe hristificările imaginare. Pentru că până la urmă nu reușiți să faceți mai mult decât propagandiștii "catolici", adică nu mai mult decât o propagandă care sfârșește prin a fi clericalistă. Specifică propagandei clericaliste, "episcopocentrice" cum accentua un pseudo-catolic pe aici, este respectarea cuvântului lui Hristos până la porunca "și învățați-i să păzească toate câte v-am poruncit Eu!".
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Doresc sa precizez ca postarile mele nu au pretentia de sfaturi (mai ales personale)... Sunt de parere ca nu sunt in masura sa dau sfaturi. Doamne ajuta. P.S. Chiar daca nu ati precizat explicit... consider ca eu sunt cel vizat.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; Last edited by Eugen7; 09.02.2013 at 14:08:16. |
|
|
|||
|
|||
|
Cam prea multă smerenie. Dar evident că nu ești numai dumneata vizat. Mai suntem mulți pe aici, pe colo.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
D-le Decebal, sa inteleg ca sunteti de parere ca Biserica, fie ea Ortodoxa sau Catolica, se poate dispensa de episcopi?! In principiu, aveti dreptate cu ce scrieti; Taine nu trebuie considerate "magic": "ma spovedesc, cuminec si ajunga in Rai". Spovada trebuie "lucrata" interior. Faza cu episcopii...pu si simplu, si in Univers, si in Biserica, si oriunde mergi in Creatie, este ierarhie si o transmitere ierarhica a energiei, daca vreti. Nu stiu ce pregatire aveti, in ce domeniu lucrati, dar pareti a lucra in ceva de "profil" non-umanist. S-ar putea sa ma insel, dar nu asta discutam aici. Va sugerez sa cititi si teoria sistemelor, si cam ce implica ea. Asa a binevoit Dumnezeu sa creeze Universul, precum si armata mantuirii, adica Biserica: ierahic, stratificat, sau cum vreti sa ii ziceti. Ca sa fiu mai on-topic: noi suntem priviti ca eretici si pentru ca, inter alia, ne luam ierarhia si ascultarea de aceasta ierarhie (care, teoretic cel putin, este cit mai meritocrata posibil) foarte in serios. |
|
|
||||
|
||||
|
Episcopul e reprezentantul si simbolul catolicitatii, insa vreau sa te intreb: il consideri superior din punct de vedere haric unui preot? Dar o catedrala, o consideri superioara din punct de vedere haric unei bisericute din lemn sau diferentele sunt de ordin estetic si arhitectural?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Domnule Celestial aka Theodor-de-Mopsuestia, eu nu am nici o contestare pentru sistemul clerical, al episcopilor și preoților, doar pentru evanghelia minimalizată și contrafăcută, de tarabă, pe care de multe ori o propovăduiesc, unii din mai multă sa mai puțină pregătire sau inițiere, alții pur și simplu pentru că urmăresc alte scopuri, materiale, etc. Deci nu despre ierarhia bisericească în principiu era vorba, ci despre idolatrizarea acesteia.
Pe de altă parte, ai mai vorbit despre acea ierarhie, despre acel empireu imaginar din mintea dumitale, dar la astea am răspuns la threadurile despre Primatul papal și despre Bazele mincinoase ale papismului, unde am încercat să demonstrez, chiar dacă nu am făcut referire directă la empireul dumitale imaginar, că nu stau lucrurile chiar așa cum spun așa zișii catolici referitor la empireul și la monarhia absloută a papalității romane în materie de credință și morală (precum și în alte chestiuni dealtfel). Deci dacă ai ceva de spus, de contraargumentat împotriva a ceea ce am argumentat eu (sau cel puțin așa cred că am făcut), te rog fă-o acolo; mi-am manifestat foarte clar deschiderea și că în general retractez atunci când sunt convins că sunt în eroare și că adevărul este în altă parte. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 54 | 05.03.2014 22:17:15 |
| Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică | Decebal | Biserica Romano-Catolica | 1 | 18.08.2012 15:36:50 |
| Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 01:18:17 |
| Imperiul Romano-Bulgar | sovidiu | Generalitati | 3 | 13.12.2006 16:14:03 |
|
|