Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.12.2011, 19:48:36
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Si, mai sunt 3 lucruri certe:
1. Cel Inviat nu a spus nimic despre sarbatorirea primei zile a saptamanii, desi a avut timp sa o faca (a mai stat printre noi inca 40 de zile de la inviere);
2. singura zi, din saptamana, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu si poruncita ca zi de odihna inchinata Domnului, este ziua a saptea; nu puteti spune acelasi lucru despre ziua intaia a saptamanii;
3. invierea se "sarbatoreste" asa cum ne-au invatat Sfinti Apostoli: printr-o puternica nadejde si credinta in revenirea Domnului si invierea celor morti in credinta (lucru greu de crezut pentru cei care cred in nemurirea mortului si teleportarea lui la cer);
Chiar nu ma intereseaza ideile pe care tu le consideri certe. Un lucru este clar, nu ai bunul simt sa respecti concluzia mea. Eu am tras o concluzie propie, respectand concluzia si decizia celorlati, inclusiv pe a ta, insa tipic sectar "sari la gatul omului" doar, doar mai "prinzi" ceva.
Vechi 22.12.2011, 00:22:54
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Eu am inteles cum gandesc ei. Ieri seara cand dialogam cu ei. Ei gandesc ceva de genul acesta. Biblia spune Iubiti-va unii pe alti. Domnilor a zis biblia sa ne iubim unii pe altii? Deci avem voie sa fim homosexuali!
N-ai observat că nu mai "dialoghează" cu tine? Pentru că, iată, nu ești doar mincinos, ci și abject.
Vechi 22.12.2011, 00:25:17
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Ca adepti ai altor cofesiuni nu vor sa accepte (sa primeasca) aceasta zi ca pe o zi de sarbatoare este alegerea lor.
Normal, ei nu acceptă decât sărbători poruncite de Domnul. Cele rânduite de om să le accepte cine vrea, adventiștii n-o vor face.
Vechi 22.12.2011, 00:28:14
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
1. Sunteti sigur ca nu a spus? Informatii insuficiente bazata pe lipsa celei mai importante surse: Sf Traditie
Aha! Acum nu mai sunt pe poziții egale, ci Sf. Tradiție a ajuns cea mai importantă sursă! Încă puțin și Scriptura va ajunge materie combustibilă în cădelniță.
Vechi 22.12.2011, 08:54:41
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Normal, ei nu acceptă decât sărbători poruncite de Domnul. Cele rânduite de om să le accepte cine vrea, adventiștii n-o vor face.
Da, asta e un principiu bun la care ader si eu.
Vechi 22.12.2011, 10:54:00
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Aha! Acum nu mai sunt pe poziții egale, ci Sf. Tradiție a ajuns cea mai importantă sursă! Încă puțin și Scriptura va ajunge materie combustibilă în cădelniță.
Poate ati uitat, dar am mai spus asta si acum doua sau trei zile. Si ati si comentat acest aspect. Ati ras cu subinteles. Repet: Sfanta Traditei este cea mai importanta sursa a invataturilor BO. Importanta este data de faptul ca volumul invataturilor transmise este mai ridicat in Sf Traditie decat in Sf Scriptura.
Vechi 22.12.2011, 10:57:31
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Daca nu va suparati. Am sa repet intrebarea la care vad ca nu se incumeta nici un protestant/neoprotestant sa raspunda: Cum se face ca desi toti sustineti ca Sf Scriptura este singura susrsa de invatatura si ca fiecare are dreptul sa o citeasca si sa o interpreteze, ptr ca Sf Duh il va inspira sa o interpreteze corect, aveti atat de multe pareri diferite?
Vechi 22.12.2011, 11:08:37
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

chestia e sa acceptam ca exista diferente de opinii si libertate personala , ca in momentul actiual duferentele sint rezultatul diferentelor de personalitate deci ele sint benefice.
cind se va ajunge la necesitatea uniformizarii prin trecerea la un nou nivel atunci va fi o singura doctrina insa cum nu toti se ridica va rezulta o selectie naturala.
Vechi 22.12.2011, 11:10:00
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Poate ati uitat, dar am mai spus asta si acum doua sau trei zile. Si ati si comentat acest aspect. Ati ras cu subinteles. Repet: Sfanta Traditei este cea mai importanta sursa a invataturilor BO. Importanta este data de faptul ca volumul invataturilor transmise este mai ridicat in Sf Traditie decat in Sf Scriptura.
Interesant și periculos argument... Deci Sfânta Tradiție... un fel de Codex Gigas. Ferească Dumnezeu!
Vechi 22.12.2011, 11:12:06
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
chestia e sa acceptam ca exista diferente de opinii si libertate personala , ca in momentul actiual duferentele sint rezultatul diferentelor de personalitate deci ele sint benefice.
cind se va ajunge la necesitatea uniformizarii prin trecerea la un nou nivel atunci va fi o singura doctrina insa cum nu toti se ridica va rezulta o selectie naturala.
Fiti sincer si recunoasteti ca intre cultele neoprotestante sunt diferente extrem de mari si ireconciliabile.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16