Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Draga Miha,
Pe langa faptul ca Biblia da deja o imagine a modului in care celebrau primii cdestini, m-am informat tocmai pentru ca ma interesa subiectul asa ca rugasem pe un admin a unui alt site Ortodox, admin care era absolvent de Teologie, sa puna la el pe site niste materiale despre cum se facea la primii crestini, pentru ca ei au acces la tot felul de materiale. Si din ceea ce a pus el pe site coincidea cu ceea ce gasim in Biblie. Din pacate nu mi-a trecut prin cap ca se va cai ulterior si le va lua de acolo sa mi le fi copiat pe calculator. Nu intamplator latinii au slujba atat de diferita de a noastra. Ortodocsii sunt destul de partinitori din cauza ca au facut biserica nationala si ca atare au facut-o parte din identitatea lor nationala de aceea este atat de greu de acceptat adevarul istoric in lumea ortodoxa, sunt prezentate mereu numai lucrurile care convin iar celelalte se neaga si cand sunt puse in fata ochilor ca si faimoasele discutii pe baza numelui bisericii in primul mileniu.
|
M-am tot intrebat de ce neo-protestantii sunt atat de obsedati de inceputurile crestinismului, trecand cu vederea cele 20 secole de crestinism si acumularile duhovnicesti realizate dupa venirea Mangaietorului in tot acest timp. Raspunsul nu poate fi altul, decat ca nu vor sa stie de aceste acumulari duhovnicesti, preferand adevarurile lor.
Draga Adriana, sunt sigura ca tu citesti inainte de a scrie, dar nu citesti ceea ce trebuie si te lasi amagita de tot felul de teorii, emanate de intelepciunea omeneasca. Pacat! Timpul s-a scurtat si nu cred ca mai avem timp de orbecait.