![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Adriana3; 15.08.2011 at 23:57:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu te întreb: de ce nu nasc și bărbații copii? Tu întrebi: de ce femeile nu pot sluji la altar? ( sau mă rog, în cler de care-o fi el) Răspunsul e comun: pentru că așa e rânduiala, fiecare gen are treaba lui în lumea asta, iar "diviziunea muncii" în Biserică n-are treabă cu ideologiile postmoderne care amestecă arbitrar neamestecatele. Ca să nu mai spun că Domnul nu e obligat să ne ofere explicații amănunțite despre felul cum a rânduit lucrurile. În celaltă privință, cu Biserica și schimbările... Nu confuda Biserica cu tipologia societăților cu care convețuiește. Omul eclezial este și un om al timpului său, dar modul său de existență în Biserică rămâne neschimbat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre preoti, nu confund absolut nimic, biserica asa cum exista astazi imita ritualurile Imparatesti de la curtea Imparatului Constantin cel Mare, de la ideea de porti Imparatesti, imbracaminte aurita etc. Nici o legatura cu slujirea primilor crestini. Si sunt multe de spus la capitolul diferente atunci si acum. De aceea slujirea romano-catolica este atat de diferita, ea a ramas mai fidela a ceea ce a fost. Ma refer la slujire si nu la dogme. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Traim intr-o lume dinamica, in schimbare, in care singura constanta e Biserica. Modificarea acesteia (sub toate aspectele) ar duce la pierderea si acestei unice constante de care omul are nevoie. De aceea eu tin la traditie, insa una mereu actualizata. Last edited by ioanna; 16.08.2011 at 01:32:02. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Adriana3; 16.08.2011 at 09:30:29. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/liturgi...tin-70756.html Sfanta Liturghie savarsita in vremea Sfintilor Apostoli s-a dezvoltat ulterior sub doua variante: Liturghia Sfantului Iacob, care constituie obiectul prezentarii noastre, si Liturghia Sfantului Marcu, aceasta din urma fiind intrebuintata in intreaga Biserica Alexandrina, pana la raspandirea monofizitismului in partile Egiptului. Draga Adriana, e cazul sa te informezi mai bine, ca sa nu mai scrii asa prapastii, ca e jenant, chiar daca tie ti se pare ca ceea ce scrii e "logic". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe langa faptul ca Biblia da deja o imagine a modului in care celebrau primii cdestini, m-am informat tocmai pentru ca ma interesa subiectul asa ca rugasem pe un admin a unui alt site Ortodox, admin care era absolvent de Teologie, sa puna la el pe site niste materiale despre cum se facea la primii crestini, pentru ca ei au acces la tot felul de materiale. Si din ceea ce a pus el pe site coincidea cu ceea ce gasim in Biblie. Din pacate nu mi-a trecut prin cap ca se va cai ulterior si le va lua de acolo sa mi le fi copiat pe calculator. Nu intamplator latinii au slujba atat de diferita de a noastra. Ortodocsii sunt destul de partinitori din cauza ca au facut biserica nationala si ca atare au facut-o parte din identitatea lor nationala de aceea este atat de greu de acceptat adevarul istoric in lumea ortodoxa, sunt prezentate mereu numai lucrurile care convin iar celelalte se neaga si cand sunt puse in fata ochilor ca si faimoasele discutii pe baza numelui bisericii in primul mileniu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Draga Adriana, sunt sigura ca tu citesti inainte de a scrie, dar nu citesti ceea ce trebuie si te lasi amagita de tot felul de teorii, emanate de intelepciunea omeneasca. Pacat! Timpul s-a scurtat si nu cred ca mai avem timp de orbecait. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|