![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
5. Dupa aceea a turnat apa in vasul de spalat si a inceput sa spele picioarele ucenicilor si sa le stearga cu stergarul cu care era incins. 6. A venit deci la Simon Petru. Acesta I-a zis: Doamne, oare Tu sa-mi speli mie picioarele? 7. A raspuns Iisus si i-a zis: Ceea ce fac Eu, tu nu stii acum, dar vei intelege dupa aceasta. 8. Petru I-a zis: Nu-mi vei spala picioarele in veac. Iisus i-a raspuns: Daca nu te voi spala, nu ai parte de Mine. 9. Zis-a Simon Petru Lui: Doamne, spala-mi nu numai picioarele mele, ci si mainile si capul. 10. Iisus i-a zis: Cel ce a facut baie n-are nevoie sa-i fie spalate decat picioarele, caci este curat tot. Si voi sunteti curati, insa nu toti. 11. Ca stia pe cel ce avea sa-L vanda; de aceea a zis: Nu toti sunteti curati. ... IN 21 ... 15. Deci dupa ce au pranzit, a zis Iisus lui Simon-Petru: Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti tu mai mult decat acestia? El I-a raspuns: Da, Doamne, Tu stii ca Te iubesc. Zis-a lui: Paste mieluseii Mei. 16. Iisus i-a zis iarasi, a doua oara: Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti? El I-a zis: Da, Doamne, Tu stii ca Te iubesc. Zis-a Iisus lui: Pastoreste oile Mele. 17. Iisus i-a zis a treia oara: Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti? Petru s-a intristat, ca i-a zis a treia oara: Ma iubesti? si I-a zis: Doamne, Tu stii toate. Tu stii ca Te iubesc. Iisus i-a zis: Paste oile Mele. 18. Adevarat, adevarat zic tie: Daca erai mai tanar, te incingeai singur si umblai unde voiai; dar cand vei imbatrani, vei intinde mainile tale si altul te va incinge si te va duce unde nu voiesti. 19. Iar aceasta a zis-o, insemnand cu ce fel de moarte va preaslavi pe Dumnezeu. Si spunand aceasta, i-a zis: Urmeaza Mie. Ce face un pastor? Nu cumva trebuie sa aiba grija de oile sale? Aceasta nu presupune sa le adune si sa le indrume la pasuni imbelsugate? Aceasta nu implica si o oarecare autoritate? Nu trebuie oare sa le caute pe cele pierdute si sa le adune pe cele ratacite? Toate acestea nu presupun insa si iubire? Iisus a recunoscut dinainte iubirea lui Petru caci de la prima intrebare pusa lui Petru, Iisus i-a zis: "... Paste mieluseii Mei" Daca BC crede si lui Petru, greseste? IN 13: 20. Adevarat, adevarat zic voua: Cel care primeste pe cel pe care-l voi trimite Eu, pe Mine Ma primeste; iar cine Ma primeste pe Mine primeste pe Cel ce M-a trimis pe Mine. Last edited by user11; 23.06.2011 at 21:28:53. |
|
|||
|
|||
![]()
Asadar gurule, am avut bunavointa sa vorbesc cu tine cand altii te luau peste picior, cam cum s-a intamplat si cu Adriana. Prietene, in virtutea nick-ului ales de tine (guru inseamna un fel de atotstiutor) simti imboldul de a acuza ceva despre care habar nu ai? Ti-am cerut eu parerea? Citeste unde ai vazut tu in mesajul lui Tuty argumentatii si adevaruri? Ai citit regulamentul inainte de a intra pe forum? Ce scrie la ultimul punct? Dar in titlul forului ce scrie? Scrie cumva forumul cultelor din Romania? Vad ca nu ti-ai declarat religia si din cate am inteles e ceva neclar. De ce unii care nu stiu despre ce vorbesc se trezesc sa invete si sa dea sfaturi despre ce nu cunosc?
In al doilea rand, mesajul era adresat adminului, nu impotriva lui Tuty. Pentru ca daca observai sunt in dezacord cu adminul, care dupa parerea mea incurajeaza unele atitudini agresive si credinta ortodoxa e undeva pe la urma. Oare cum de forumul acesta atrage ca un magnet tot felul de persoane, unele neavand nicio treaba cu ortodoxia? |
|
|||
|
|||
![]()
Insa, as dori sa va exprimati explicit, domnule Catalin: sunteti de acord cu aceste metode, pe care, altfel, le denuntati ca fiind "papistase"?
http://www.ortodoxia.md/stiri/32-exp...iarhului-nicon Si mai sunt si altele....nu am timp, deocamdata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum, argumentatia dumneavoastra scirtiie din mai multe motive: 1. A spune ca miracolele de la Lourdes sint inselare fara a cerceta efectiv ce se intimpla acolo e lipsit de etica 2. A spune ca miracolele de la Lourdes sint de la cel rau pentru ca afirma o dogma pe care Biserica Ortodoxa nu o recunoaste este lipsit de logica. O data ca Biserica Ortodoxa nu detine tot Adevarul, pentru ca, asa cum spunea sfintul Pavel, cunoastem in parte deci oricind Dumnezeu ne mai poate releva ceva, dupa bunul plac al vointei Sale. Si in al doilea rind pentru ca in Biserica ortodoxa exista un sfint care a sustinut filoque, o erezie dupa cum spuneti dumneavoastra, si care,iata, a devenit sfint. Deci erezia te poate face sfint ortodox cu acte in regula asa ca si miracolele de la Lourdes, chiar daca au la baza o erezie, nu sint neaparat de la cel rau. Si iata ca logica sugerata de dumneavoastra ma conduce la concluzia ca la Lourdes chiar a aparul sfinta Fecioara, iar acel papa care pastorea atunci Biserica Catolica a facut bine ca si-a aplecat urechea spre spusele unor copii. |
|
|||
|
|||
![]()
Ca sa fiu mai clar: in afara de masoni si vrajitori, marii hoti, marii criminali/escroci si pedofili&violatori, nimeni nu merita moartea cruda prin tortura. Adica doar cei s-au vandut, constient si explicit, Satanei, si conspira pentru indobitocirea si distrugerea restului semenilor lor, nu merita sa traiasca. Sincer. Cu riscul de a fi banned. (Uitati-va in jur, ca sa fiu mai clar. Scuze pentru aluziii off-topic). In rest, a ucide oameni doar pentru ca "s-au desprins de Biserica" e barbar si malefic, indiferent daca se face in BC sau BO.
Si ca sa ne uitam la partea plina a paharului: ce inseamna BC si episcopii ei pentru popoare: cazul Desmond Tutu, de exemplu. Normal ca pentru unii ortodocsi ideea de primat papal nu este convenabila. Cel putin eclesiologic si psihologic inteleg asta. Insa, va rog, uitati-va si la roade... SI LA FAPTUL CA ACESTE ROADE SUNT LA SCARA GLOBALA, "PANA LA MARGINILE PAMANTULUI", CUM NE-A CERUT DOMNUL SA IL PROPOVADUIM. Dincolo de toate discutiile sterile si nesfarsite despre primat, asta spune totul despre vocatia de evanghelizare universala, instituita divin, a BC,,, |
|
|||
|
|||
![]()
In 1981 niste copii aflati la joaca pe dealurile din apropierea satului Medjugorie, au fost inselati de vrajmasul diavol sa creada ca o vad pe Maica Domnului. Asemenea cazului de la Maglavit sau Cassota, ei au fost alesi sa primeasca mesaje pe care urmeaza sa le prezinte multimii. Pe langa show-ul comun acestor aparitii, iata ca deslusim si cateva invataturi gresite, cum era de asteptat, pentru ca acesta e scopul final, inducerea lumii in ratacire. Intr-o zi, "Maica Domnului" iii apare unuia dintre copii, Ivancai, care tocmai isi pierduse mama. Aceasta o intreaba pe "Maica Domnului" unde este mama ei, iar ea ii raspunde ca ii este alaturi, in Paradis. La intrebarea Ivancai daca nu cumva trebuie sa se mai roage pentru ea, Maica Domnului o asigura ca toate pacatele ei au fost achitate si ca nu mai are nevoie de rugaciune si milostenie [7]. Ori noi stim ca si cei cu viata sfanta au nevoie de rugaciunile noastre, mai putin sfintii canonizati pentru care nu ne mai rugam ci pe care ii invocam in rugaciunile noastre. Un alt indemn care atesta originea necurata a vedeniei de la Medjugorie a avut loc la 2 aprilie 1990. "Maica Domnului" ii apare Mirijanei (alt copil din grupul "ales") si ce credeti ca-i spune? "In fiecare data de 2 ale lunii, Maica Domnului cand se roaga cu mine, vorbeste despre necredinciosi (aici intra si ortodocsii, n.n.). De fiecare data cand vorbeste despre ei este trista. Mereu ne rugam pentru ei in 2 ale lunii. Ea ne cere ajutorul, noua, celor ce credem, si nu acelora care mergem mereu la biserica; vrea sa ne rugam pentru ei". Asadar, grupul de tineri alesi de "Maica Domnului", este mai presus de preot, iar cei care merg la biserica sunt mai prejos decat cei ce merg la Medjugorie. Sic! De la bun inceput, "Maica Domnului" le-a vorbit tinerilor despre cele 10 Secrete care ar fi in Cer, pe care Dumnezeu-Tatal le-ar fi pregatit oamenilor, dar care pot fi aplanate prin mijlocirea sa si a celor de la Medjugorie. Iata asadar amplificarea sentimentului de trufie. Medjugorie poate salva lumea, Medjugorie este mai presus de Biserica si de preot, Medjugorie, loc ales! Deseori "Maica Domnului" cerea ajutorul pelerinilor pentru infaptuirea "planurilor sale". Cum si pentru ce ar putea fi ajutata Maica Domnului de catre muritori? Iata o alta inselare! De fapt, nu Maica Domnului ci diavolul are nevoie de ajutorul celor de la Medjugorie pentru a insela pe cat mai multi. Vicka avea cumplite dureri de cap premergatoare aparitiilor. Iar cand o vedea pe "Maica Domnului" simtea "spaima" cum insasi marturiseste. Din Paterice stim ca numai aparitiile demonilor provoaca teama, deci... Lui Ivan i-a dat "pace" si i-a spus sa o dea si la altii, dar noi stim ca Pacea este a lui Iisus Hristos, Domnul nostru. El a dat-o Apostolilor la inaltare si numai apostolii au primit puterea si insarcinarea de a propovadui si a da pace. Acestia au hirotonit preoti, deci pacea este de sorginte divina si se da prin hirotonie. Este un dar al Sfantului Duh, iar Sfantul Duh este trimis de Fiul, de la Tatal si "locuieste" in Biserica. Prin urmare este erezie ca mirenii, mai ales femeile, asa cum facea si Vicka, sa dea binecuvantare. Vicka a indraznit chiar sa binecuvinteze un episcop din America [p.75], in afara de ceilalti pelerini. Un alt fapt ciudat si amuzant este ca "Maica Domnului" de la Medjugorie avea o mare simpatie fata de Papa, ba chiar a sarutat poza lui ce se afla in casa vizitatorilor si i-a transmis prin acestia: "Considera-te Parintele tuturor oamenilor, nu doar al crestinilor. Raspandeste mesajul de Pace si Iubire in lume, fara incetare si cu curaj." Maica Domnului sa sarute poza unui om? Papa, parintele tuturor oamenilor? Cel care a introdus erezia in Biserica si a deturnat sensul acesteia, implicat in intrigi si asasinate politice si cate altele, el Parintele tuturor oamenilor?
Sursa: http://eresulcatolic.50webs.com/miracole.html |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In final spuneti ca iar v-au convins de maretia dogmei catolice si a BC. Intotdeauna vad ca spuneti asa cand gasiti ceva, apoi va arat ca acel ceva nu e deloc in favoarea BC, din nou gasiti ceva, si tot asa. Sa intampat de vreo patru ori, o data la Sf. Grigorie, apoi la pasajul din Biblie, etc. Asadar, daca nu ati inteles din mesajul precedent, doar de doua ori ne spune sa vorbim/indreptam pe cel in ratacire, apoi sa il lasam. Ei si ceilalti ortodocsi am fost mai mult de cat ingaduitori si intelegatori cu dvs. si cu alti catolici, desi acestia s-au dovedit a nu fi asa, la randul lor. Din atatea mesaje cred ca e evident ca nu aveti de gand sa cautati adevarul, iar ca dvs. l-ati gasit in Bc nu ne intereseaza. Ramane sa mai discutam doar cand veti avea intrebari despre ortodoxie sau cand veti dori sa aflati adevarul, fara sa repetati "asa spune BC" si cine nu crede e lipsit de etica, ridicol, spune tampenii, etc. Presupun ca nu doriti doar sa va certati cu ortodocsii. In continuare, fiind un forum ortodox, o sa spunem deschis ce crede ortodoxia despre catolicism, la fel cum spunem despre adventism, penticostalism, etc. Desigur, un eterodox cu dorinta de a discuta si nu de a se certa si ataca e oricand binevenit. Last edited by catalin2; 24.06.2011 at 00:54:50. |
|
|||
|
|||
![]()
Poti sta linistit din doua motive. In primul rand doar cei ce se cearta cu ortodocsii sau sunt agresivi, aroganti sunt deranjanti. In al doilea rand era doar o replica mai taioasa adresata adminului, de cand am intrat pe forum nu am vazut sa fie macar atentionat un user catolic. Ortodocsii au mult mai mari sanse, ei trebuie sa se teama.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu sa se teama, Catalin, ci sa se stapaneasca. A fi stapan pe tine e o calitate.
|
|