![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bineinteles Duhul a lucrat in Biserica din primul mileniu si lucreaza si acum in BO (din pacate nu si in Bc de dupa schisma). De exemplu declararea unui sfant care a trait acum 100 de ani nu avea cum sa fie transmisa de pe timpul Apostolilor, acel sfant nefiind nascut. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Logica mea spune: daca un om sustine erezia ereziilor, Duhul Sfint nu lucreaza in el. Dumneavoastra spuneti: chiar daca un om se afla in erezie, el poate deveni sfint. Intr-adevar, conteaza ultima clipa a unui om, insa sfintul Augustin nu a retractat nicodata Filoque. Nu stiu cum clarifica teologia acesta lipsa de logica: ori e in erezie si pacat, ori sfint. Amindoua deoadata, numai in mod ilogic se poate! Pe vremea sfintului Augustin, cind era iubire intre biserici, crestinii din rasarit si apus nu au avut nici o problema sa convietuiasca chiar daca unii afirmau aces Filoque, iar altii nu. (ca paranteza, de cind Biserica Ortodoxa are aceiasi procedura de canonizare? Intii fericit, apoi sfint; la ultimii sfinti canonizati de BOR nu am auzit niciodata de "fericiti"). 1.Sint pe un site ortodox in care unii ortodocsi ataca credinta mea. Si cum, din pacate, nu sint inca o sfinta, reactionez. Cind voi deveni sfinta cu siguranta ca nu voi mai scrie pe forumuri. Ma voi ruga pentru ortodocsi, pentru catolici si pentru toata lumea. Deocamdata nu am ajuns pina acolo. Eu va sfatuiesc sa nu va asteptati sa nu reactionez, chiar daca stiu putin despre ce e vorba. Nu am citit prea multe despre dogme, sau sinoade, sau... insa traiesc de ceva zeci de ani in Biserica Catolica; iar daca unele lucruri nu le-am citit, le-am vazut si trait. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Oameni buni, este post si nu cred ca este bine sa ne luam de alte culte crestine, de Papa, de oameni, ci numai de pacatele noastre, individuale si colective ! Amin !
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Adevarat! Am sa iau aminte.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce citim e ca BO a Rusiei a introdus unele modificari (printre altele si facerea crucii cu doua degete), iar tarul si conducerea altele. Se pare ca doar conducerea laica a facut si represalii, nu stim daca a fost implicata si BO a Rusiei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar adaugiri la Biblie sunt multe, inchinarea la icoane este doar una din ele. |
|
|||
|
|||
![]()
Ca sa spui ca Duhul Sfint nu lucreaza undeva e un fel de blasfemie , Duhul Sfint Dumnezeu iubeste toti copii de pe intreg pamintul mai cu seama cei nazuitori.
Duhul sfint merge unde voieste. Atita vreme cit nu ai un aparat de masura a duhului si o echidistanta crestineasca nu poti vedea nici duhul la tine in suflet nici la alatul in suflet. Atita vreme cit exista sfinti si miracole peste tot pamintul, relicve si parfum , iubire si fapte dupa care se masoare atunci acolo acel bine nu poate veni decit de la Dumnezeu, de ce opriti duhul sa mearga unde voieste? Cu ce va avantajeaza asta iubirea? cu nimic |
|