Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2011, 22:03:51
Guru inc. Guru inc. is offline
Banned

Data înregistrării: 18.06.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si in cazul dogmei Neprihanitei zamisliri si in cazul tuturor dogmelor BC spune ca acestea existau de la inceput (si de aceea sunt date citate din sfinti, luate multe din context), dar BC le-a afirmat doar atunci. La fel ca si in cazul primul sinod, nu atunci s-a inventat invatatura despre Sfanta Treime, exista de la inceput. Atunci doar s-a facut clarificarea, pentru ca aparuse Arie ca sa o conteste.
Bineinteles Duhul a lucrat in Biserica din primul mileniu si lucreaza si acum in BO (din pacate nu si in Bc de dupa schisma). De exemplu declararea unui sfant care a trait acum 100 de ani nu avea cum sa fie transmisa de pe timpul Apostolilor, acel sfant nefiind nascut.
cum se face atunci ca in BO dupa schisma nu prea s-a mai dogmatizat nimic?ba chiar doctrina BO este din ce in ce mai neoficiala si necunoscuta de mirenii ei?
Vechi 24.06.2011, 22:08:00
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Oameni buni, este post si nu cred ca este bine sa ne luam de alte culte crestine, de Papa, de oameni, ci numai de pacatele noastre, individuale si colective ! Amin !
Vechi 24.06.2011, 22:10:28
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Oameni buni, este post si nu cred ca este bine sa ne luam de alte culte crestine, de Papa, de oameni, ci numai de pacatele noastre, individuale si colective ! Amin !
Adevarat! Am sa iau aminte.
Vechi 24.06.2011, 22:18:31
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Una este marturisirea credintei si una este sa ne luam de pacatele altor oameni (care inseamna si judecare). Nu-i asa?
Vechi 24.06.2011, 22:24:06
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
Una este marturisirea credintei si una este sa ne luam de pacatele altor oameni (care inseamna si judecare). Nu-i asa?
Si cand imi tot pomeneai numele in absenta tot din marturisirea credintei facea parte? Tu chiar crezi ca oamenii de pe forum sunt orbi?
Vechi 24.06.2011, 22:46:12
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Si cand imi tot pomeneai numele in absenta tot din marturisirea credintei facea parte? Tu chiar crezi ca oamenii de pe forum sunt orbi?
Adriana, tu cand esti in absenta, eu vad ca esti tot timpul aici. Luand decizia inteleapta de a nu mai comunica cu tine nici nu imi mai fac pacate degeaba.
Vechi 26.06.2011, 04:06:49
Banned

Implicit

Citat:
Vad ca mereu te justifici intr-un fel sau altul dar sa spui ca ai gresit si sa-ti ceri scuze fereasca Domnul. Dar daca ai decis sa nu iti mai faci pacate degeaba, tot e bine
Vechi 26.06.2011, 21:20:50
Senior Member

Implicit

Citat:
Vad ca mereu te justifici intr-un fel sau altul dar sa spui ca ai gresit si sa-ti ceri scuze fereasca Domnul. Dar daca ai decis sa nu iti mai faci pacate degeaba, tot e bine
La acel mesaj spuneam ca Dl. Erethorn nu e de fata, pentru ca am vazut ca lipsea de cateva zile, in timp ce u erai de fata, pentru ca intri in fiecare zi. Deci nu am ce sa justific, doar ca nu ai inteles tu ce voiam sa spun.
Vechi 26.06.2011, 22:04:37
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

http://niculinamoisescu.weblog.ro/20...boca-un-sfint/

Domnule Catalin, cum e cu bilocatia aceea, bat-o vina, ca doar e falsa, de la "dr...i", si doar "ereticii aia de papistasi" o practica?! O sa mai dau linkuri, dar va spun de pe acum ca veti fi KO! Cand o sa deveniti catolic, sa ma anuntati. Neaparat. Mergem impreuna la Sfanta Liturgie, o duminica; daca e nevoie vin in Brasov; dupa aceea iesim la o bere in Piata Sfatului; asa ceva nu am cum sa ratez. Pe bune, oamenii care detesta atat de tare pe cineva sau ceva, ajung apoi extrem atasati de acel lucru/credinta/persoana/practica/etc., in aceeasi masura in care au urat inainte. Deschideti un manual de psihologie, si o sa intelegeti. Din nou, nu e o insulta, e doar simtul meu al umorului si putinele, dar clarele mele cunostinte de psihologie. Puteti intreba si alti colegi de forum despre aceasta lege nescrisa a mintii si sufletului uman: NU E BASCALIE.
Dumnezeu sa va ocroteasca si lumineze!
Vechi 27.06.2011, 01:45:50
Banned

Implicit

Citat:
La acel mesaj spuneam ca Dl. Erethorn nu e de fata, pentru ca am vazut ca lipsea de cateva zile, in timp ce u erai de fata, pentru ca intri in fiecare zi. Deci nu am ce sa justific, doar ca nu ai inteles tu ce voiam sa spun.
Catalin,
Eu am inteles foarte bine ce ai vrut sa spui, iar a nu fi de fata ai inteles si tu foarte bine ca inseamna sa imi pomenesti numele fara sa mi te adresezi mie. Si vad ca nu te lasi de aceasta practica. De cand marturisirea credintei proprii inseamna atacuri constante la adresa unei persoane? Si apoi tocmai tu te lamentezi de atacurile la persoana, tu care faci cele mai multe.
Subiect închis

Tags
primatul papal, roma, vatican