Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.11.2010, 18:39:09
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Medicina contemporană și vindecările ei 59

(II) ROADELE MEDICINII DEMONICE.
Iată ce au observat cei de pe site-ul de mai jos despre duhul celor ce practică medicina demonică:
http://vorbeintelepte.wordpress.com/...02/bioenergia/

„Cei care se ocupa cu bioenergia, se justifica ca aceasta “energie” le vine de la Dumnezeu. Daca ar fi adevarat, atunci Dumnezeu ar fi nedrept cu sfintii care, prin post, rugaciuni si nevointa dobandeau darul vindecarii si al vederii maruntaielor din om. Cercetati-i pe acesti pretinsi vindecatori, care spun ca primesc aceste “energii” de la Dumnezeu, daca au o viata curata, morala, religioasa, daca postesc, se roaga, merg la Biserica, daca se spovedesc si impartasesc, daca sunt milostivi si veti constata ca nu se prea ostenesc in cele ale credintei. Ar insemna ca ei sunt niste privilegiati ai lui Dumnezeu, care nu trebuie prea mult sa se osteneasca, ca Dumnezeu sa-i inzestreze cu daruri si puteri. Daca ar fi stiut sfintii si oamenii imbunatatiti ca se poate si asa mantui omul, comod si fara osteneala, poate ar fi recurs la aceasta cale, insa ei nici nu au gasit-o, nici nu li s-a descoperit.
De ce Sfintii Parinti nu vorbesc de asemenea “energii” pe care ar putea sa le aiba orice om de rand, prin propria sa natura? In schimb Mantuitorul ne avertizeaza ca la vremea de apoi se vor petrece si asemenea inselatorii.
Stiinta nu a putut sa demonstreze in ce constau energiile necreate ale lui Dumnezeu si datorita acestui lucru le-au negat. Si L-au respins si pe Dumnezeu. In schimb, iata ca “in veacul acesta inselator”, se va pretinde ca “energiile” pe care le poseda unii, pot fi atestate stiintific.
Bioenergeticienii nu vor admite nici in ruptul capului ca sunt “energii” venite de la diavol. Se vor folosi multi de cuvantul lui Dumnezeu, ca sa credeti. Unii vor spune ca fac rugaciuni lui Dumnezeu, pe altii ii veti auzi indemnand oamenii sa se duca la Biserica si sa se spovedeasca, pentru a fi vindecati. Diavolul le va da voie, pentru ca spovedania nu va fi curata; din moment ce ei nu constientizeaza ca acel lucru in care cred este rau, nu-l vor marturisi si nici nu se vor cai, pentru a se putea intoarce la dreapta credinta.
Cum ii puteti demasca pe acesti “vindecatori”? Daca le veti spune ca aceste “energii” sunt negative si vin de la diavol, ii veti vedea ca se vor supara rau, se vor enerva, li se va schimba infatisarea, li se va tulbura privirea, vor lua o atitudine violenta si veti fi alungati. Acestea sunt manifestarile unui “indracit”, adica a unuia care lucreaza cu diavolul, pentru ca diavolul cu care lucreaza se manie atat de tare fiindca l-ai descoperit, incat este in stare sa te distruga, daca n-ar fi ingerul pazitor care nu-i da voie. Daca omul ar fi lucrat cu Dumnezeu, indiferent de atacurile care ar veni din jur, el ar ramane linistit, senin si ar primi totul cu ingaduinta.
Pe unii bioenergeticieni ii veti vedea ca nu primesc pe oricine la sedintele lor. Nu te primeste pentru ca nu crezi, esti un caracter mai puternic, ai o credinta lucratoare cu care dai mult de furca diavolului si atunci te respinge. Diavolul nu vrea sa riste sa fie demascat.
In schimb, Dumnezeu nu respinge pe nimeni si in primul rand nu respinge pe cei pacatosi si bolnavi sufleteste si nici pe necredinciosi nu-i respinge, ci vrea ca tot omul “sa vina la cunostinta adevarului”; vrea ca omul sa nu moara, ci sa se intoarca si sa fie viu.
Deci metode de a-i descoperi si de a descoperi duhurile avem. Nu degeaba ne sfatuieste Mantuitorul: “Cercetati duhurile!”. Mantuirea si darurile de la Dumnezeu le dobandesc numai cei ce se ostenesc si traiesc o viata moral-religioasa curata si dupa voia Lui.”
Ce am observat eu la cei care practică medicina demonică:
(A) MÂNDRIA MEDICILOR MEDICINII DEMONICE (DIN ÎNȘELARE ȘI PENTRU ÎNȘELARE CEI CARE FOLOSESC MEDICINA DEMONICĂ AU CAM ACELAȘI STIL):
1. Nu explică decât vag mecanismele de acțiune ale medicinii lor;
2. Se bazează pe mulțimea rezultatelor pozitive în sănătate și mulțimea oamenilor vindecați;
3. Vor să impresioneze prin ușurința și comoditatea metodei și lipsa efectelor secundare;
4. Dacă sunt dovedite eșecurile spun că nu metoda e proastă ci guru, bioenergeticianul, homeopatul, acupunctorul trebuie schimbat;
5. Își fundamentează argumentația pe cât de proastă este medicina firească, (argumentație distructivă iar nu constructivă de tip politico clevetitor de partid) devenind în chip pătimaș bârfitori demolatori și mânioși ai medicinii naturale și a medicilor care o practică sau o folosesc (la fel ca și sectarii care neavând contraargumente teologice atacă preoția prin bârfe);
6. Dacă le aduci argumente solide, cum se apropie de un loc unde și-ar da seama că nu mai au dreptate schimbă ideea nefiind deloc atenți, parcă ar avea o ceață în logica rezolvării. Dacă le contraargumentezi ideile capătă fugă de idei adică tocmai când aduci la demonstrație una nu sunt atenți și aleargă la alta arătând că nu dorința de adevăr îi mână ci spiritul de contradicție și de dovedire cu orice preț (chiar al paranoiei logicii) a „adevărului” personal îi domină (tot ca sectarii). Paranoia este acea boală psihică în care cu o argumentație de o logică ireproșabilă (paralogică de tip demonic, superficial și sofist) de la orice se pleacă se ajunge la ideea fixă a bolnavului [de exemplu:
- „Tatăl prietenei mele vrea să mă omoare!
- De ce?;
- Știu sigur pentru că mi-a spus prietena!
- Cum?
- Vezi cum tabloul de la mine de acasă e la fel de strâmb ca cel de la ea de acasă! Înseamnă că ea mi l-a strâmbat ca să mă avertizeze să mă feresc de tatăl ei să nu mă strâmbe omorându-mă!” (caz real de gândire paranoică)].
7. Au un duh de mânie fierbinte sau rece și ironică și asprime vădind dintru adâncuri mândria și neascultarea care îi alimentează (după cum spun Sfinții Părinți mânia e un copac care își are rădăcina în apa puturoasă a mândriei).
Pe scurt au manifestări foarte asemănătoare cu sectarii vădindu-se purtați de căpetenii demonice greu de alungat.
Acest lucru este vădit și de Sfântul Macarie cel Mare care împărțea duhurile demonice în 2 cete una a poftitorilor și alta a îngâmfaților. Prima mergând la cei cu patimi și pofte înfricoșate cea de-a doua mergând la vrăjitori și eretici. Se vede clar cum se aplică și în cazul celor ce profesează medicina demonică, dovedindu-se și așa că această medicină este vrăjitorie.
Așadar un criteriu ar fi duhul de mândrie, elitist, al acestor vrăjitori. Repetăm ce spunea un părinte contemporan că piatra de încercare pentru a vedea dacă o învățătură sau o faptă e bună sau rea este smerenia. Dacă o faptă sau învățătură duce la mândrie sau deznădejde (reversul mândriei) este de la diavolul iar dacă duce la smerenie este de la Dumnezeu. Acesta ar fi criteriul duhovnicesc, pentru că aceasta este legea fundamentală a creației și sănătății. Cine se înalță pe sine se va smeri și cine se smerește pe sine se va înălța.
VA URMA
(B) MÂNDRIA PACIENȚILOR MEDICINII DEMONICE

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Reply With Quote

Tags
bioterapie, înșelare demonică

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 17:01:23