Citat:
În prealabil postat de Andu30
Iti bazezi gandirea pe cazuri particulare.
|
Vrei sa spui exemple. Asta mi-a trecut prin cap!
Citat:
Diversitatea unei specii nu inseamna evolutie.
|
Nu, dar este una din premise.
Citat:
Un om se poate adapta la mediu, dar asta nu inseamna evolutie. Spre exemplu, daca eu ma antrenez sa rezist sub apa, voi reusi asta in urma antrenamentului (organismul se adapteaza (adica se antreneaza la o anumita solicitare): creste capacitatea pulmonara, scade consumul de oxigen etc).
|
performatele fizice sunt legate si de antrenament si de capacitatile intrinseci ale individului. Unii se nasc mai apti pt efort, altii dimpotriva.
Citat:
Daca si copiii mei se antreneaza la fel este posibil sa trasmitem mai departe aceste capacitati. Dar de la a te adapta la mediul inconjurator pana la a-mi spune ca dupa antrenament o sa-mi creasca BRANHII e cale foarte lunga.
|
N-o sa-ti creasca branhii pt ca nu e nevoie. Evolutia nu vine din antrenament pentru ca antrenamentul nu se transmite prin ADN!. Exista ceea ce se cheama presiune evolutiva, adica o specie fie evolueaza, fie dispare. Daca ceva/cineva ar selecta indivizii care rezista foarte mult sub apa, dupa mai multe generatii se va ajunge la performante limitate doar de procesele fizice/biologice si nu neaparat la branhii.