Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.07.2009, 21:03:43
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Chiar niste oameni de stiinta au aratat ca teoria evolutiei este falsa .Ce mai vreti?
Reply With Quote
Vechi 23.07.2009, 21:20:47
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

La Daniel capitolul 7 se spune ca sunt proorociti cei patru evanghelisti. Dar poate ca vedenia lui inseamna si altceva: ca viata a coborat din spatiu pe Pamant (teoria panspermiei ca ipoteza a originii vietii pe Terra), mai exact in oceane (versetul 2), aici samanta vietii a evoluat iesind si pe uscat (versetul 3), rezultand cateva regnuri deosebite, care in timp s-au modificat si adaptat la noile medii pana ce dintr-una din fapturi a derivat omul (versetul 4).

2. Daniel a început a grăi, zicând: "Văzut-am în vedenia mea din timpul nopții cum cele patru vânturi ale cerului au sfredelit marea cea necuprinsă.
3. Și patru fiare uriașe au ieșit din mare, una mai deosebită decât alta.
4. Cea dintâi semăna cu un leu și avea aripi de vultur. M-am uitat la ea până ce aripile i-au fost smulse și a fost ridicată de pe pământ și pusă pe picioare ca un om și i s-a dat inimă de om.

"Precum și este scris: "Făcutu-s-a omul cel dintâi, Adam, cu suflet viu." 1 Corinteni 15, 45

Si la Facere vedem in capitolul 2:

5. Pe câmp nu se afla nici un copăcel, iar iarba de pe el nu începuse a odrăsli, pentru că Domnul Dumnezeu nu trimisese încă ploaie pe pământ și nu era nimeni ca să lucreze pământul.
6. Ci numai abur ieșea din pământ și umezea toată fața pământului.
7. Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut pe om și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie.

Ce era acea ploaie aducatoare de viata (de sus in jos) in viziunea Profetului? Similar, ce erau cele patru vanturi ale cerului care au sfredelit marea (tot de sus in jos)? Oare viata pe Terra nu a aparut ca urmare a "samantei" care era deja sadita de Dumnezeu in intreg Universul (sau pamantul, cum scrie in capitulul 1, caci Cerul semnifica lumea ingeilor si pamantul este Universul nostru asa cum il observam) in ziua a treia, chiar mai inainte de aparitia Soarelui si a stelelor de pretutindeni? Tot ce-i posibil sa fi fost asa.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 23.07.2009 at 22:12:08.
Reply With Quote
Vechi 23.07.2009, 22:21:04
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit @ Florin Ionut

Eu pot intelege un ateu ca imbratiseaza teoria evolutiei. Este o consecinta logica.

Dar nu pot intelege un crestin.. de ce ai nevoie de o teorie a evolutiei?
Dumnezeu nu ar fi putut sa sufle suflare de viata in narile omului? De ce? De ce nu ar putea face un om peste noapte, daca vrea? De ce ar avea nevoie de o evolutie indelungata si foarte lenta? Nu este suficient de..atotputernic?

Cand s-a scris ca Dumnezeu poate ridica urmasi lui Avraam din pietre.. era doar o figura de stil? Sau poate?
Cand printr-o minune s-au inmultit painea si pestii.. nu a creat mancare din NIMIC? Sau toate lucrurile necestita o explicatie stiintifica pentru ca altfel nu vor fi acceptate?
Stiintific este sa mori si sa putrezesti!
(Daca accepti viata dupa moarte.. de ce te impiedici de actul creatiei? de ce ai nevoie de teoria evolutiei?)
Reply With Quote
Vechi 23.07.2009, 23:00:00
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Chiar niste oameni de stiinta au aratat ca teoria evolutiei este falsa .Ce mai vreti?
Sa nu minti!
Majoritatea covarsitoare a biologilor afirma ca evolutionismul este adevarat iar voi rasturnati cifrele:

http://www.talkorigins.org/indexcc/CA/CA111.html

Asa intelegeti voi sa urmati calea dreapta? Mintind si dezinformand?
Reply With Quote
Vechi 23.07.2009, 23:31:11
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
OK, ce-ar fi sa gasesti tu cateva poze cu fosile din care sa vedem si noi cum un picior sa transforma in aripa? Am mai propus la multi asta, insa pana acum nimeni nu a reusit sa gaseasca. Si stii de ce? Diun cauza ca nu exista. Cauta poze cu fosile REALE, nu desene facute din imaginatia unora.
Nu stiu care este stadiul descoperirilor in ce priveste piciorul->aripa dar argumentul tau se bazeaza pe o lipsa momentana de dovezi ceea ce e foarte riscant tinand cont ca descoperiri se tot fac.
O fosila interesanta dar sigur insuficient de convingatoare ca si toate celelalte:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tiktaalik

Fosilizarea nu este un proces atat de simplu de realizat si de aceea numarul lor este relativ redus si iar trebuie sa spun ca fosilele sunt poate cea mai slaba dovada a evolutionismului. Exista o groaza de alte dovezi pe care le ignorati dar asta nu va da dreptate!
Citat:
Asemanarile dovedesc un Common Designer, nu un Common Ancestor. Compara masinile produse de aceeasi firma, si ai sa gasesti la fel de multe asemanari. Compara si casele construite de acelasi arhitect si ai sa gasesti la fel de multe asemanari...
"There are similarities that cannot rationally be attributed to design. For example, an endogenous retroviral element (ERV) is a retrovirus (a parasite) that has become part of the genome. There are several kinds of ERVs, and they can insert themselves at random locations. Humans and chimps have thousands of such ERVs in common -- the same type of ERV at the same location in the genome (D. M. Taylor 2003)."
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 00:34:17
Banned

Implicit

Lasa biologii ,eu vorbesc in general la oamenii de stiinta.Biologii o sustin exact cum preotii sustin creationismul.Am vazut un documentar,incerc sa-l gasesc ca teoria evolutiei este falsa conform unor oameni de stiinta.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 00:40:50
Banned

Implicit

Si inca ceva,asa cum le-am mai zis multor atei,iti sugerez sa incetezi sa mai ataci creationismul si religia.Suntem o comunitate de crestini ortodocsi,tu ce cauti aici?Nu ma lua cu un crestin nu ar trebui sa se comporte asa ,raspunde la intrebare.Eu nu cred ca vin crestinii pe site-urile ateilor si incep sa deie citate din Biblie.Praful de mers e aici.Ia-l.Stim ce ganditi,stim ce e aia teoria evolutiei dar nu o ACCEPTAM.De-as gasi documentarul sa-ti dau peste nas...
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 07:37:04
Andu30's Avatar
Andu30 Andu30 is offline
Member

Data înregistrării: 04.05.2009
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Andu30
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Si inca ceva,asa cum le-am mai zis multor atei,iti sugerez sa incetezi sa mai ataci creationismul si religia.Suntem o comunitate de crestini ortodocsi,tu ce cauti aici?Nu ma lua cu un crestin nu ar trebui sa se comporte asa ,raspunde la intrebare.Eu nu cred ca vin crestinii pe site-urile ateilor si incep sa deie citate din Biblie.Praful de mers e aici.Ia-l.Stim ce ganditi,stim ce e aia teoria evolutiei dar nu o ACCEPTAM.De-as gasi documentarul sa-ti dau peste nas...
"Suntem o comunitate de crestini ortodocsi" si nu acceptam discutiile libere sau cum?
Ce ai cu omul? Esti jandarmul forumului? E un forum liber... si discutiile trebuie sa fie libere...

Cei ca tine au tendinta de a izola crestinismul... si de a-l transforma in ce nu este. Ti-e frica de ce zice omul acesta? Tu nu stii sa combati o teorie falsa? Trebuie neaparat sa-i dai peste nas cu ceva?

Asa exemplu ne-a dat Hristos. Sa ne intoarcem cu spatele la toti care nu sunt de acord cu noi. Cum ne iubim aproapele daca nici macar un dialog nu suntem in stare sa purtam?
Vechi 24.07.2009, 09:41:57
Andu30's Avatar
Andu30 Andu30 is offline
Member

Data înregistrării: 04.05.2009
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Andu30
Implicit

Mesajul divin este un mesaj in principal spiritual si nu unul material. Dumnezeu ne cere cunoastere spirituala in primul rand, de aceea nu a pus niciodata prea mare accent pe cunoasterea materiala.

Lumea inainte de potop, este o lume misterioasa pentru noi, precum si lumea dinainte de caderea lui Adam. Trebuie sa recunoastem ca stim foarte putine lucruri despre acea lume care a cazut sub pedeapsa lui Dumnezeu. Sunt foarte multe intrebari de ordin material la care nu avem raspuns: De pilda cum a putut trai Adam 900 de ani? Este limpede ca avea un alt metabolism decat al nostru. Este limpede ca toata natura era deosebita fata de ce cunoastem noi acum.

Dumnezeu prin interventiile sale asupra lumii ne da o lectie spirituala simpla, accesibila tuturor tipurilor de oameni, din toate timpurile, ne invata ce suntem, care este rolul nostru si ce trebuie sa facem cu viata noastra. E si normal sa se intample asa, era absurd sa-i tina prelegeri lui Moise sau oricui altcuiva, despre cum a facut El lumea sau cum erau timpurile stravechi, mai ales ca lumea aceasta este trecatoare. Noi nu traim in lumea creeata initial in care toate lucrurile erau bune, ci traim intr-o lume "defecta". Aceasta lume va dispare la un moment dat asa cum a disparut si acea lume straveche.

Repet, mai important este pentru noi sa gasim raspunsurile la intrebarile spirituale decat la cele materiale. Nu pentru ca nu ar exista raspunsuri la toate intrebarile materiale posibile (raspunsuri pe care nu le are nimeni in momentul acesta nici evolutionisti, nici creationisti) ci pentru ca materialul este limitat si supus spiritualului.
Vechi 24.07.2009, 10:42:23
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Eu pot intelege un ateu ca imbratiseaza teoria evolutiei. Este o consecinta logica.

Dar nu pot intelege un crestin.. de ce ai nevoie de o teorie a evolutiei?
Dumnezeu nu ar fi putut sa sufle suflare de viata in narile omului? De ce? De ce nu ar putea face un om peste noapte, daca vrea? De ce ar avea nevoie de o evolutie indelungata si foarte lenta? Nu este suficient de..atotputernic?

Cand s-a scris ca Dumnezeu poate ridica urmasi lui Avraam din pietre.. era doar o figura de stil? Sau poate?
Cand printr-o minune s-au inmultit painea si pestii.. nu a creat mancare din NIMIC? Sau toate lucrurile necestita o explicatie stiintifica pentru ca altfel nu vor fi acceptate?
Stiintific este sa mori si sa putrezesti!
(Daca accepti viata dupa moarte.. de ce te impiedici de actul creatiei? de ce ai nevoie de teoria evolutiei?)
Dupa evolutia fapturii din pamant sau din lut, Dumnezeu a suflat in narile lui Adam si acesta s-a facut om, cu suflet viu. Aceasta diferenta ne face pe noi coroana creatiei, faptura creata dupa Chipul divin, spre deosebire de toate celelalte.

Bineinteles ca putea sa faca tot ce s-a facut intr-o clipita! Dar se vede clar pe prima pagina a VT ca toata creatia s-a executat in sase perioade de timp. Daca o sa citesti versiunea originala in ebraica, o sa gasesti cuvantul YOM sau YUM (scris cu caracterele ebraice e altfel si de la dreapta la stanga, dar transliterat e YOM sau YUM in alte parti); dupa dictionar (disponibil pe internet) inseamna:

1. zi
2. perioada de timp (nedefinita)

Cine contesta atotputernicia Lui Dumnezeu? El a preferat sa nu se grabeasca si sa lucreze in timp, incet... Ca dovada sunt cele sase "zile" mentionate in Facere. Gandeste-te ca este vesnic si ca timpul este un simplu parametru caracteristic Universului nostru.

Este clar ca Dumnezeu poate sa faca ce vrea, inclusiv sa ridice oameni din pietre. Tot El i-a ridicat din pamant sau din lut, deci putem face o paralela... :) Pai si aparitia Universului si a vietii in Univers este tot opera Sa, tot o minune. Pana si existenta unui fir de praf este o minune pe care nu o putem intelege.

Daca tu vrei sa crezi ca lumea a aparut in sase zile de 24 de ore - foarte bine, e credinta ta si ti-o respect. Multi Sfinti Parinti au crezut asa, insa au fost si altii care nu au fost de acord cu ei pe ideea asta. Permite-mi sa fiu si eu sceptic. :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 24.07.2009 at 10:50:36.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teoria enzimelor Florin-Ionut Postul 23 31.05.2012 07:57:57
Teoria evolutiei - un basm! spun oamenii de stiinta elcipo Teologie si Stiinta 524 06.10.2011 12:49:15
Teoria conspiratiei idealist Generalitati 9 21.06.2010 23:00:58
Teoria evolutiei vs Dumnezeu seby_din_brasov Generalitati 2 19.02.2009 20:42:45