Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.07.2009, 13:54:56
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Ma scuzi dar ai gresala

Citat:
În prealabil postat de Andu30 Vezi mesajul
Trebuie sa recunosc ca am facut un prim pas in dialog. Admiti ca "miscarea browniana" are o cauza: Temperatura!!! (la inceput ai dat-o ca exemplu pentru un efect fara cauza).

Acum partea a doua. Aici putem discuta. Miscarea browniana prin definitie caracterizeaza miscarea moleculelor intr-un lichid sau gaz!!!!

Intr-un corp solid (metal, lemn, gheata etc) moleculele nu se mai lovesc intre ele pentru ca ele au pozitii relativ stationare in acel solid. Interactiunea intre moleculele (sau atomii) unei substante solide se bazeaza pe alte principii, pentru ca ele interactioneaza si in stare solida, dar nu mai au miscare browniana ci o pozitie relativ stabila una fata de cealalta.

Brownian motion (named after the Scottish botanist Robert Brown) is the seemingly random movement of particles suspended in a fluid (i.e. a liquid or gas)
http://en.wikipedia.org/wiki/Brownian_motion

Este un termen care se refera NUMAI la medii lichide si gazoase NU la cele solide!!

Repet subiectul initial:
Nu exista cauza fara efect. Atat timp cat nu oferi o cauza plauzibila si logica pentru originea vietii, originea materiei si originea omului singura teorie logica care exista in acest moment este teoria creationista si nu ai cum sa o combati.

Un alt subiect de meditatie: prin ce sens, prin ce "cauza" ar putea apare in teoria evolutiei un fenomen atat de banal cum este "moartea" ? Moartea nu are nici un sens pentru evolutie. De ce s-ar dezvolta un astfel de fenomen? Ce scop ar avea in lantul evolutiei?
Eu nu am discutat deloc despre Miscarea Browiniana si desigur ca nu as fi scris ca exista efecte fara cauza.Vezi ca asta a scis altcineva. Cu miscarea Browiniana in solide cred ca ai gresala deoarece mai tin minte ca sinele de tren se lungesc la caldura si micsoreaza la rece si asta se datoreaza miscarii care mareste volumul materiei la caldura.

Moartea, cat este de oribil, este o conditie importanta la evolutia fintelor. Am scris ca mehanizmul evolutiei cuprinde si Selectia Naturala cu alte cuvinte, moartea. Prin moartea unei finte,ea "face loc" la alta poate mai potrivita imprejurimii care printr`o mutatie intamplatoare sa se adapteze mai bine decat finta care a murit. Asa ca Moartea si Viata sunt numai etape in evolutie.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teoria enzimelor Florin-Ionut Postul 23 31.05.2012 07:57:57
Teoria evolutiei - un basm! spun oamenii de stiinta elcipo Teologie si Stiinta 524 06.10.2011 12:49:15
Teoria conspiratiei idealist Generalitati 9 21.06.2010 23:00:58
Teoria evolutiei vs Dumnezeu seby_din_brasov Generalitati 2 19.02.2009 20:42:45