Citat:
În prealabil postat de Fani71
Pai nu le-am scris in mesajul din care citezi?
Am dat diverse exemple de cazuri... Boala gentica, chemioterapie, pericol de moarte la nastere, cuplu in care unul nu e de acord cu abstinenta, etc etc.
Eu nu stiu ce recomanda fiecare preot, dar ideea este ca nu recomanda din cate stiu eu acticonceptionale abortive.
|
Fani, preotii nu au suficiente cunostinte de medicina pt a sti care anticonceptionale sunt abortive si care nu (in plus, se vorbeste de procente.. nu exista anticonceptional 100% ne-abortiv).
Am o cunostinta (mai multe, de fapt) ginecolog si HABAR NU ARE despre efecte abortive ale metodelor anticonceptionale si nici nu-l intereseaza. Este tipic pentru un ginecolog sa te "linisteasca" si sa te trimita la plimbare pt. ca ei NU INTELEG gravitatea avortului. Nu ai pe cine sa intrebi.
Eu nu traiesc in Romania si aici ginecologii practic te forteaza sa recurgi la o metoda anticonceptionala.. aste este "regula". Deci in preajma nasterii am fost hartuita la propriu de ginecologii de la spitalul unde mergeam sa accept fie sterilizare, fie DIU, fie un alt dispozitiv sub piele.. Hartuire la modul ca statea cu pixul deasupra dosarului si insista "hai, spune, ce bifez aici: sterilizare, DIU.. "etc. Groaznic! A fost ca un dialog cu un om surd. Nu am deloc incredere in ginecologi si sfaturile lor.
De unde sa stie preotii? Nu tot de la medici ginecologi?
Nu vreau sa par foarte ciudata, dar cred ca in privinta anticonceptionalelor exista atatea dubii incat nu le-as recomanda nimanui. Si daca este 0,001% abortiv, sansa inca exista.. eu nu as risca stiind ca exista o posibilitate mica de a face avort fara sa stiu.