Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.08.2023, 09:23:32
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Tu vorbesti aici de reguli de marketing, nu de canonul ortodox.
El îl acuza pe pr Necula că are interes să vândă, dar tot în același post zicea că se ascunde cu cartea, or are interes să vândă deci își face reclamă, or se ascunde era o eroare de logică acolo sesizată de mine.
Plus că nu știi cât îi rămâne unui autor cota lui din vânzare ăsta e un adevăr.

Citat:
Se vede din comentariile voastre cine are si cine n-are studii teologice.
Serios adică eu denigrez un preot sau el ?

Citat:
Ai uitat, sau poate ai omis(?) sa mai adaugi la sfarsit cuvantul ortodox, care schimba cu totul drepturile, nu legale, ci deontologice.
Era vorba că pentru unele chestii e criticat doar pr Necula și încă 2-3, ceilalți care fac la fel nu, cumva doar pt că e popa Necula și are cineva ceva cu el n-are voie, cum vine asta ?

Citat:
Nici nu ma gandisem la nimbul sfintilor ca erminie ortodoxa, ci la specificul bizantin, care predomina in toata pictura bisericeasca ortodoxa.
Domnule ilustrațiile adică desenele care prezintă o poveste, au rol pedagogic, de familiarizare a minții copilului cu evenimentele și personajele biblice, nu se închină nimeni înaintea unei foi desenate, acea carte poate va fi și uitată peste ani undeva, că tinerii se plictisesc repede.
Mai rău poate era dacă ar fi fost icoane sau obiecte folosite în cultul ortodox care ajung la gunoi.

Citat:
Am vazut intr-o biserica improvizata niste icoane in care la dreapta usilor imparatesti Iisus era imbracat intr-o haina rosie(si nu albastra!) si am remarcat icoana asta ca o icoana protestanta, care pentru tine e doar "naratiune ilustrata", nu ceea ce trebuie sa fie.

Pentru tine e totuna, nu-i asa?
Nu știu ce ai văzut frăția ta, puteai face o poză să ne dumirim, totuși acelea erau puse la închinare, înaintea unei poze cu o ilustrație pe care nu o folosești în cultul public, ci să înveți nu cred că se închină nimeni, nici înaintea manualului de religie nu cred că se închină cineva.

Citat:
Parca ai lucra la directia de aprovizionare a librariilor de stat.
Mi-ar plăcea să lucrez într-o librărie.

Citat:
Oare ce ai fi vrut sa spui aici, Iorest(fratele lui GicaContra)?
Eu sunt gică contra, sau el că denigrează, ce trebuia după tine să mă învoiesc la o denigrare să-l și încurajez, da dă-i în cap la Necula, orgoliul meu mic se bucură când e terfelit Necula pe un colț de internet ?

Citat:
Daca ai fi avocatul lui Necula (oare nu esti?) judecatorul ti-ar spune sa reformulezi ca nu se poate lua ca argument ce ai postat aici.
Necula nu are nevoie de avocați și de supranume cel mai iubit, cel mai apreciat, cel mai, cel mai, a zis și el că nu-i place asta și că pleacă din podcast dacă se mai insistă.

Mie niciodată nu mi-a lăsat impresia că se agață de titluri pompoase, sau de diplome, din contră a zis mereu că e fiu de frizer.

Citat:
Numarul de ani, de kilometri si de conferinte nu se pot lua ca bune facute de parintele, fiindca ar fi la fel de bune si daca n-ar fi parinte.
Insa trebuie sa observ si sa subliniez ca nu numai Dumnezeu, ci chiar tu ai formulat si deci il astepti "la pocăință, la desăvârșire, la despătimire, la o primenire."
Ba da contează în ortodoxie pt că și Apostolii au făcut mii de km, Ap Pavel i-a întrecut pe toți, tocmai că era bucuria aceea de a le vorbi față către față după călătorii grele, de încercare în care putea să moară pe drum, să fie jefuit, arestat.

Deci și pr Necula se expune la accidente rutiere chiar dacă nu conduce el, am mai văzut un preot care a pățit-o în accident rutier și nu era la volan.

Deci e dimensiunea OMILETICĂ a Bisericii, e și dimensiunea călătoriilor misionare pe care ne-au preluat-o neoprotestanții, unde nu călătorește un preot ortodox va umple golul un predicator e simplu de înțeles

Golul lăsat de B.O.R. dacă se retrage din societate, va fi umplut de alții care vor prelua ei, deci și pe youtube dacă nu era Necula, Calistrat, pr Pimen și încă vreo 10 preoți maxim, ar fi fost exclusiv ocupat de pastori și predicile lor și lumea îi credea pe ei și denigrările lor la adresa ortodoxiei.

Normal că orice om are nevoie de pocăință, eu nu am susținut nicăieri că Necula ar fi infailibil, dar nici răul neamului nu e.