Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.08.2023, 18:37:00
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de David_1859 Vezi mesajul
În ceea ce privește reprezentările religioase, de exemplu ale lui Hristos, ale sfinților, există canoane bisericești în această situație, ba mai mult a existat chiar un Sinod Ecumenic, al șaptelea, pe marginea acestor probleme, care au fost și sînt niște probleme foarte serioase din punct de vedere teologic, de vreme ce au intrat în atenția unui Sinod Ecumenic.
Nu a desenat Necula, de fapt nici nu știu care e contribuția lui la carte, de povestitor, narator cât e efectiv textul lui, cum să-l și înfierez pt asta.

Citat:
Faptul că mata, pe urma acestui Necula, faci bășcălie, cu știință sau fără știință, despre astfel de chestiuni DOGMATICE, ale Bisericii Ortodoxe, până la urmă nu mă miră, de vreme ce încerci să îi justifici acestuia abaterile mai mult decât evidente de la canoanele Bisericii Ortodoxe. Canoane pe care acest popă cu aere de mare vedetă le-a încălcat la modul cel mai evident și flagrant în acele cărți de care vorbesc prin acceptarea acelei imagistici pe lângă textele scrise de el.
Nu a încălcat el, pt că n-a desenat el.

Citat:
Stau să mă întreb nu dacă ești membru al BOR, ci dacă ești ortodox realmente, în credință, în convingeri, nu de alta dar văd că promovezi anumite idei care numai ortodoxe nu sînt. Și nu e de mirare a pune astfel problema, de vreme ce vedem bine că și Necula este membru al BOR, dar nu este ortodox, iar ilustrațiile cărților de care vorbim dovedesc foarte clar acest lucru.
Tu întreabă-te pe tine dacă ești ortodox, fiindcă de când ai apărut pe forum sub masca părutei purtări de grijă înfierezi, folosești epitete denigratoare la adresa lui George Simion, iar aici încerci să maculezi toată imaginea unui preot.

Ba mai mult citezi și citești jurnaliști care au denigrat referendumul pentru familie ca bot, cartianu și alții, ai exact expresiile lor în unele situații, deci tu marele hipercorect ortodox preiei ideile unor jurnaliști globaliști.

La cât ești de obsedat de Necula și încă două personaje nu m-ar mira să fie de fapt și un duh rău care te stăpânește.
Vechi 24.08.2023, 12:14:56
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
, folosești epitete denigratoare la adresa lui George Simion, iar aici încerci să maculezi toată imaginea unui preot.
Citat:
Abuzul de cuvinte denigratoare și epitete infamante și bolduirea lor e tot un semn de manipulare.
Vezi dumneata, ceea ce se pare că nu înțelegi este că evaluările mele sînt făcute pe baze de fapte, eu nu judec după epitete, etichete etc. Curios, folosirea de astfel de metode (cele bazate pe etichete, epitete etc) am văzut-o destul de des folosită chiar în interiorul Bisericii, chiar de la nivele înalte, ceea ce demonstrează, din punctul meu de vedere, în ce măsură încă există forme de colaborare sau de coordonare a unor așa-zise elite ale BOR cu structuri de poliție politică („Securitate”, cum îi zicea mai demult), căci se știe bine, astfel de metode exact de către acele structuri de poliție politică și torționarism erau și sînt folosite, acolo fiind specifice tot felul de metode de stigmatizare a oamenilor, nu pe bază de fapte, ci pe bază de etichete, epitete etc, în scopurile lor de a distruge vieți prin așa-numitele metode de compromitere.

Existența în continuare a unor astfel de metode în interiorul BOR, chiar la nivele dintre cele mai înalte, nu dovedește decât decăderea morală foarte gravă în care se află BOR, unde știm bine că sînt destule „elite” care nu mai evaluează pe unii oameni după fapte, ci după etichete și epitete stigmatizatoare, după ordine pe care le primesc de la politicieni sau colaboratori de-ai lor pe căi secrete, infracționale, inclusiv ordine de a se distruge oameni care au avut naivitatea să creadă că în BOR se guvernează după alte principii decât cele folosite de „sataniștii” din politică.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2023, 12:33:06
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit

Citat:
Ba mai mult citezi și citești jurnaliști care au denigrat referendumul pentru familie ca bot, cartianu și alții, ai exact expresiile lor în unele situații, deci tu marele hipercorect ortodox preiei ideile unor jurnaliști globaliști.
Am făcut referire la un articol despre care am auzit tot din presă, nu obișnuiesc să citesc personajele respective, dar nici nu se poate spune că neapărat tot ceea ce s-a scris acolo este din început lipsit de orice adevăr. În ceea ce privește articolul despre „nababul în sutană” Necula, „Părintele” a apărut într-o filmare recentă și nu am văzut să aducă vreo contestare cel puțin la partea factuală, nu vorbesc despre anumite interpretări, la care Necula a ținut să răspundă cu așa-zisele lui fapte de milostenie, deși conform unor mărturii care mi-au fost transmise, sînt destule dăți în care „Părintele” nu aruncă niciun șfanț cerșetorilor care încă mai ajung să cerșească pe Mitropoliei, nu de alta dar nici nu prea sînt îngăduiți pe-acolo, probabil IPS Streza se simte foarte deranjat, foarte tulburat ca imaginea lui colosală să fie „întinată” de prezența unor cerșetori exact pe lângă reședința și catedrala „lui”.
Reply With Quote
Vechi 25.08.2023, 02:33:00
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Am făcut referire la un articol despre care am auzit tot din presă, nu obișnuiesc să citesc personajele respective
Obișnuiești să reiei chestii pe care le spune bot despre Simion, e clar că tu ești ca un scrofar care scurmă în rahat și se tăvălește prin diferite cancanuri, bârfe, vorbe de șanț și le împrăștii pe forum cu morga vreunui filosof care rămâne în istorie.

Părerea mea e că ești un ratat literalmente, dacă ore întregi din viața le închini ca să pândești pe Necula și pe Streza și să scrii pe diferite forumuri, sub diferite pseudonime tot felul de acuze și malversațiuni, să propagi minciuni cum e cea cu Necula se visează patriarh neîncoronat.

Citat:
deși conform unor mărturii care mi-au fost transmise, sînt destule dăți în care „Părintele” nu aruncă niciun șfanț cerșetorilor care încă mai ajung să cerșească pe Mitropoliei, nu de alta dar nici nu prea sînt îngăduiți pe-acolo, probabil IPS Streza se simte foarte deranjat, foarte tulburat ca imaginea lui colosală să fie „întinată” de prezența unor cerșetori exact pe lângă reședința și catedrala „lui”.
Păi cine ești tu să ți se transmită mărturii, doi minți și în fragmentul ăsta că Necula și Streza nu au milă de săraci sau nu fac milostenie.

Aș vrea să văd dacă ești tu oprit zilnic de minim 3 -5 ori pe zi de cerșetori cum reacționezi, că m-am cam săturat de aerele tale de critic și moralist.
Până și Becali se săturase de cerșetori, și-i alunga de la palat, deși omul poate a donat sute de mii de euro.

Last edited by Iorest; 25.08.2023 at 02:37:05.
Reply With Quote
Răspunde