Citat:
În prealabil postat de catalin2
Nu intelegi, un preot nu-si poate lua singur o randuiala, dupa cum crede el.
|
Or fi duși cu pluta toți părințiii care merg pe această rânduială, plus peste 99% din părinții din Sf. Munte (printre excepții sunt și părinții de la Prodromu, oare de ce?) și probabil mulți alții din alte părți.
Citat:
Acolo scrie ca unii calugari se impartaseau des. Sesizezi diferenta?
|
Ochelari nenicule! Dar nici nu mă mir la câte aiureli debitezi din ceea ce ai citit.
"
La noi toți se împărtășeau, în principiu, la fiecare Liturghie. Aveam Liturghia de trei ori pe săptămână, de trei ori ne împărtășeam; aveam de patru ori, mai toți se împărtășeau de patru ori. Nu puteam mai des, dar dacă ar fi fost zilnic, ne-am fi împărtășit ca în Săptămâna Luminată, când toți ne împărtășim zilnic."
Citat:
Eu stiu preoti care tin Liturghia in fiecare zi, pe aici. Si cred ca se impartasesc in fiecare zi.
|
Și se spovedesc zilnic?
Citat:
Eu stiu ca sunt mai multi care sustin impartasirea deasa, nu stiuc at de multi care sustin impartasirea fara spovedanie.
|
Nu este vorba de împărtășire fără spovedanie, ci de împărtășire des cu spovedanie sistematică. Ți-am dat acel dialog cu părintele Macarie Simonopetritul care explică care este legătura între spovedanie și împărtășire.
Citat:
Si Sfantul Paisie Aghioratul spunea de un astfel de grup, ii considera inselati pentru ca se impartaseau in fiecare zi, fara pregatire.
|
Afirmație făcută în ce context? Cum se împărtășeau în fiecare zi? Răspuns:
fără pregătire! A susținut cineva așa ceva?