Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.08.2016, 12:47:27
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
A fi militar este o meserie foarte onorabila, iar Biserica a avut mereu stima pentru acest corp profesional.
Mie-mi spui!... Doar am trait ratacirea asta toata adolescenta, facui liceu si scoala militara, sarmanul de mine.
Si ai dreptate ca Biserica a avut mereu stima pentru soldati. Cate Cruciade a supervizat Papa si Apusul? De cate ori ati vrut voi sa eliberati Sfantul Mormant de cotropitorii cei haini si blestemati? Uitind ca mormantul cel sfant e acela din inima omului, unde zace rastignit Hristos?

Sigur ca Biserica a iubit pe soldati. Ce frumosi erau cavalerii, pe caii lor focosi, nu-i asa? Prin ei ati jefuit si Rasaritul si toate celelalte colturi ale lumii. Cu sabia ati pus voi Crucea in viitoarele voastra imperii si colonii. In numele Domnului, cu sabia si tunul ati distrus civilizatii, continente, comunitati. Nu voi, soldatii, ati dat foc caselor unde mamele isi alaptau pruncii? Nu voi, soldatii, ati carat tone de aur la picioarele Papalitatii? Nu sunteti voi innecati in oceane de sange omenesc ale caror valuri va acopera catedralele?

Sigur ca voi, Biserica inchipuita, iubiti soldatii! Ce faceati voi fara puterea spadei si a tunului? Ca doara de Mila lui Hristos nu v-a pasat prea mult.... Ce va interesa pe voi, cautatorii de aur, cand El va striga "Imparatia Mea nu e din lumea aceasta!"? Voi aveati treaba cu imparatia voastra, la care va inchinati si azi, inchipuindu-va cu uimitoare inocenta, crestini.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre Post in Biserica universala achimovjan Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 06.05.2010 14:53:11
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta mihailt Generalitati 15 09.12.2009 15:00:47
BISERICA UNIVERSALA mara2008 Generalitati 8 06.08.2008 06:07:57