Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.07.2016, 19:00:01
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Tu spui că eu sau că ei ar urî BOR sau ortodoxia...
Dacă n-ați urâ-o, a-ți fi ortodocși, dar nu sunteți în Biserică, doar imitați ceva ce nu-i Ortodoxie, e sectă.
Practicați ce practicăm noi și atunci vă numiți Ortodoxie, nu ierusalim de pucioasă.
Citat:
tu se pare că nu pricepi ce este iubirea
Nimeni nu pricepe și nu va putea să-L definească pe Dumnezeu. El e Iubirea.
Citat:
dacă nu ai priceput că mustrările din Cuvînt vin din iubirea Lui Dumnezeu și a Lui Iisus Hristos pentru ortodoxia care cade mereu în lux
Ortodoxia nu are lux. Are belșug de modestie și bun simț. Lux avea Ceaușescu, că avea robineți la baie de aur brut. Lux e să ai castelul tău, avioane privat, elicoptere, iahturi, submarine, buncăre antiatomice, cum au magnații, mogulii. Tot ce au episcopii aparține Bisericii, nu-i a lor personal nimic, când ei mor, sau merg la altă eparhie, lasă totul în urma lor, Bisericii.
Ortodoxia n-are lux, nici nu va avea vreodată.
Doar cine urăște Ortodoxie, spune că are lux și desigur ierusalimul de pucioasă, urăște Ortodoxia, de aceea fuge de ea, a schimbat-o și o hulește pe cea adevărată.
Citat:
în horă mare cu ereticii și cu păgînii și cu științele absurde ale gLumii.
Cum stau eu acuma în horă mare cu tine, cum stătea și Hristos la masă cu vameșii și păcătoșii, asta-i datoria Bisericii, să stea de vorbă cu ereticii, ca și la Sfintele Sinoade Ecumenice, ca să le mărturisească Adevărul, că poate se vor întoarce la mântuire.
Citat:
Deci nu urăsc Ortodoxia și Dreapta Credință din moment ce sunt mirean din BOR.
N-o urăști? Minunat. Atunci hai în ea. Reîntoarce-te. Începe să iubești.
Nu ești mirean al Bisericii, ești mirean al pucioasei și urăști Biserica. Dacă erai al Bisericii, ai fi iubit Biserica și ai fi chemat și pe cei din pucioasă, să lepede ereziile, să vină în Biserică.
Citat:
Dar tu văd că nu poți auzi ce-ți spun așa că repet
Ba te aud clar și limpede, sunt foarte atent la tot ce scrii. Pun mare preț pe ce scrii. Ca să te întorc din boală și otravă.
Citat:
sunt mirean din BOR deci cred în ORTODOXIE și o iubim împreună cu poporul lui Dumnezeu de la Pucioasa.
Dovedește. Care-i catehismul vostru? Care sunt dogmele voastre? Credeți ce scriu Sfinții Părinți? Credeți ce spun Sfintele Canoane de la cele 9 Sfinte Sinoade Ecumenice? Care este învățătura Scripturitică a celor 7 Sfinte Taine?

Ortodoxia voastră nu este Biserica adevărată, este o ortodoxie mincinoasă, ca și a neo-protestanților care spun că sunt ortodocși, dar nu sunt, ci aparțin unei confesiuni, unei minciuni.

Trezește-te.
Citat:
Tu și alții ca tine spui că am urî pe cineva. Eu urăsc păcatul și mîndria furiei prostești, duhurile necurate și rele care au la bază o teorie vicleană și greșită și mincinoasă, iar cînd zic duhuri, zic un fel de patimi care izvorăsc din minciună și înșelare.
Da, exact ce ai tu în tine. Curățește-te, că trag de tine să te curățești.
Răspunde-mi odată la cele 7 posturi din urmă, la care te-am rugat să răspunzi.
Citat:
Deci ca persoane nu urăsc pe nimeni decît pe cei ce-i urăște Dumnezeu dacă urăște pe cineva... sau măcar mă strădui. Și eu mă spovedesc și mă împărtășesc cu Hristos mai des decît ți-ai putea închipui tu sau și-ar putea închipui cineva.
Și franco-latinii - "romano-catolicii", spun același lucru, și lutheranii la fel, și calvinii iar, dar e otravă și iad în mintea și inima lor. Nu fi ca ei, vino acasă.
Citat:
Așa susți și tu ca fariseii și ca iudeii absurzi care închizînd cerul spuneau despre Iisus: ''cum de poate ierta acesta păcatele căci numai Dumnezeu le poate ierta?''
Răspunde-mi la cele 7 posturi din urmă, care te-am rugat.
Citat:
Adică nu ne putem și noi ierta între noi măcar și ceea ce ne greșim unii altora? Putem căci asta cerem în rugăciunea Tatăl Nostru: ''...și ne iartă nouă greșelile noastre precum și noi iertăm greșelile greșiților noștrii''. Caută și la sf. Ap. Pavel acolo unde se scrie: ''mărturisiți-vă unii altora...''
Taina Sfintei Spovedanii: Matei 16, 19; Matei 18, 18; Taina Sfântului Maslu: Iacov 5, 14-15. Asta fac preoții. Noi nu facem de capul nostru. Da, ne rostim verbal unul altuia: da, frate, te iert. Dar iertarea și ridicarea păcatelor o dă preotul, prin punerea mâinilor și rostirea rugăciunii în Duhul Sfânt: "te iert și te dezleg, cu harul ce mi-a fost dat mie."
Fă acestea și vei fi viu.
Citat:
Domnul vrea comuniune cu El și cu biserica lui Cerească Biruitoare și cu cea Pămîntească Luptătoare și nu cu gLumea.
Exact pentru "gLumea" a venit, pentru păcătoși, pentru bolnavi, să-i aducă în ascultare de Biserică. Lasă cele 99 de oi și merge în căutarea celei pierdute. Stă în prag și așteaptă întoarcerea fiului risipitor. Vino acasă, întoarce-te, nu mai pleca și te vei mântui.
Citat:
Egoismul caută-l la exclusiviștii iubitori de putere și de stăpînire și de lux și nu la cei prigoniți și excluși!
Serios?
Când spune Pavel: "Dintre aceștia sunt Imeneu și Alexandru, pe care i-am dat satanei, ca să se învețe să nu hulească." - I Timotei 1, 20. Și când Biserică dă pe unii satanei, prin anatema, de care spune tot Pavel, să mai căutăm egoismul în ei? Nu, că îl au deja, îl căutăm, pe Hristos să-l aducem la ei, să alungăm diavolii din ei, și de oriunde ar fi, Pucioasa, Roma, Mecca, Medina, Jakarta, Mumbai, și alte locuri unde oamenii nu vor s-audă de Hristos, să-i întoarcem la Hristos.
Vino și tu, întoarce-te la Hristos și va ridica Biserica, anatema ce singuri vi-ați adus-o, și vă veți pune pe calea mântuitoare. Vrei?
Citat:
Iar Hristos spune că El este Vița și că restul sunt mlădițele și că oricine se rupe din vie se usucă și apoi mlădițele uscate se aruncă în foc și ele ard deci iată că de Viță nu trebuie să te rupi căci dacă ești rupt de viță
Păi nu mai stați în rupere, veniți și altoiți-vă de Biserică, înapoi, că dacă stați rupți, nu vă mântuiți.
Citat:
poți cere iertare tu la toți episcopii și preoții și diaconii căci la nimic nu-ți va folosi iertarea primită
Deci oamenii care mergeau și cereau iertare și dezlegare de păcate de la Sfinții Apostoli, în virtutea versetelor Matei 16, 19; Matei 18, 18 și Iacov 5, 14-15, nu primeau iertarea? E mincinos Duhul Sfânt? Nu e. Ereticii sunt mincinoși.
Sau te crezi apostol? Te crezi episcop, preot? E erezie, fiindcă "Oare toți sunt apostoli? Oare toți sunt prooroci? Oare toți învățători? Oare toți au putere să săvârșească minuni?" - I Corinteni 12, 29; Cei de la Pucioasa sunt mincinoși. Nu mai sta printre ei. "Pentru că unii ca aceștia sunt apostoli mincinoși, lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos." - II Corinteni 11, 13.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre Post in Biserica universala achimovjan Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 06.05.2010 14:53:11
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta mihailt Generalitati 15 09.12.2009 15:00:47
BISERICA UNIVERSALA mara2008 Generalitati 8 06.08.2008 06:07:57