Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Te inseli. Nu am spus ca oamenii care au fost crestinati fortati au facut neaparat ceva rau si ca si-o meritau. Am spus doar ca asta cu oamenii care adorau copaci si miroseau flori este o inventie. Dar vad ca tu ai vrea sa-i repaganizezi cu forta ( si probabil sa inceapa sa creada in lucruri pe care nu le-au crezut niciodata  )
Crestinarea a fost de cele mai multe ori urmarea fireasca a cuceririlor teritoriale care aveau in spate motivatii cat se poate de lumesti - ca nu se organizau armate de popi care sa invadeze tari si sa-i boteze pe aia cu forta ci se duceau armate care ocupau tara respectiva si apoi oamenii erau convertiti pentru a putea fi stapaniti mai bine - la fel cum si astazi suntem convertiti ( inclusiv prin cartile scrise de "istorica" ta preferata ) pentru a putea fi stapaniti mai bine.
Am spus ca aia despre care citim in VT, care au fost exterminati de evrei au meritat pedeapsa si e simplu sa explic de ce cred asta - pentru ca am incredere in Dumnezeu. Am incredere ca ia intotdeauna cele mai bune decizii.
Si bine macar ca am aflat ca nu dacii au fost buricul pamantului ci lituanienii au fost. :)
|
Bun. Si daca au fost convertiti lumeste, sa nu zic draceste, adica intr-o maniera nedemna, nu e normal sa se intoarca de unde au fost gasiti, si sa aleaga benevol crestinismul, daca vor voi!? Invitam iubita in oras sau o violam!? (Nu bat campii, deseori popoarele/masele sunt comparate cu femele, de altfel masele au multe caracteristici feminine).