Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.12.2015, 10:15:12
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Te inseli. Nu am spus ca oamenii care au fost crestinati fortati au facut neaparat ceva rau si ca si-o meritau. Am spus doar ca asta cu oamenii care adorau copaci si miroseau flori este o inventie. Dar vad ca tu ai vrea sa-i repaganizezi cu forta ( si probabil sa inceapa sa creada in lucruri pe care nu le-au crezut niciodata )
Crestinarea a fost de cele mai multe ori urmarea fireasca a cuceririlor teritoriale care aveau in spate motivatii cat se poate de lumesti - ca nu se organizau armate de popi care sa invadeze tari si sa-i boteze pe aia cu forta ci se duceau armate care ocupau tara respectiva si apoi oamenii erau convertiti pentru a putea fi stapaniti mai bine - la fel cum si astazi suntem convertiti ( inclusiv prin cartile scrise de "istorica" ta preferata ) pentru a putea fi stapaniti mai bine.

Am spus ca aia despre care citim in VT, care au fost exterminati de evrei au meritat pedeapsa si e simplu sa explic de ce cred asta - pentru ca am incredere in Dumnezeu. Am incredere ca ia intotdeauna cele mai bune decizii.

Si bine macar ca am aflat ca nu dacii au fost buricul pamantului ci lituanienii au fost. :)
Bun. Si daca au fost convertiti lumeste, sa nu zic draceste, adica intr-o maniera nedemna, nu e normal sa se intoarca de unde au fost gasiti, si sa aleaga benevol crestinismul, daca vor voi!? Invitam iubita in oras sau o violam!? (Nu bat campii, deseori popoarele/masele sunt comparate cu femele, de altfel masele au multe caracteristici feminine).
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine este aproapele meu? luminitarodina Despre Biserica Ortodoxa in general 30 27.07.2016 11:28:12
cine din voi este in Bruxelles? TIBS Generalitati 9 17.06.2010 00:27:49
cine este din iasi? bogdan_222 Calugarul 0 14.05.2010 13:22:05
Cine este responsabil? eclat_de_lune Generalitati 1 07.11.2009 14:57:06
Cine este cel mai puternic om? amatyyy Teologie si Stiinta 29 16.09.2009 13:49:04