Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.06.2014, 22:47:43
catalois catalois is offline
Banned

Data înregistrării: 11.03.2014
Implicit

Asa este. Adolescenta e prin natura ei o varsta a rebeliunii. Acest impuls poate fi folosit intr-un sens bun ori intr-un sens rau.

Sens? Lasa ca este vorba despre bun si rau, dar ce insemna sens? Inseamna directia dintre origine si final? Inseamna scop?

Ceea ce eu, ca atatia adolescenti, nu am inteles la vremea respectiva este ca Domnul ne cheama la lupta.

Lupta contra cui? Exista o lupta in existenta in care omul are un rol? Acest rol este statistic? Adica este important cati oameni castiga, fata de cati oameni pierd, sau doar cati oameni castiga?

Lucifer a spus "Nu voi sluji!" (Non serviam!). Noi trebuie sa-I dovedim Domnului ca Ii suntem buni slujitori. Altfel, pentru ce am merita rasplata ?

Deci trebuie sa murim cu taria de a nu ceda lui Lucifer?

Ma gandesc la Iov. Numai ca el nu a fost calugar. Prin urmare, nu e necesar sa fiu calugar.

Iov a facut in timpul vietii ceea ce trebuie sa facem noi dupa: sa nu IL contestam pe Dumnezeu in nici o situatie.

Ohoho, cate babute din sate oarecare ajung in iad!

Jenant: babutele nu au nici un reper corect pentru nivelul si anturajul lor. Ele stiu doar ce au invatat de la parinti ( in primul rand) si de la preoti (in l 2-lea rand). Ele isi vad de viata lor, care este cuprinsa in gospodarie timp de 6 zil;e pe saptamana si Duminica, ziua in care se duc gatite la biserica, pentru ca asa au mostenit de la mamele si bunicile lor. Nu din credinta. Nu pentru razboiul care se duce in ceruri. N-au nici o treaba cu asta.

Si toate care ajung in iad isi dau imediat seama cat de usor ar fi fost sa ajunga in rai.

Asta chiar este jenant!

Asta e un factor suplimentar care le chinuie acolo. Cand nu iei un examen de netrecut, iti spui ca asta e. Cand iti dai seama ca l-ai fi putut lua facand doar un mic efort, cand realizezi ca ai avut tot ce trebuia ca sa il iei, si timp, si logistica, si infrastuctura, si exemple, abia atunci iti vine sa te dai cu capul de pereti.

Si mai jenant: adica eu macar m-am intrebat ce vrea Dumnezeu de la mine, dar babutzele respective nu s-au untrebat nimic toata viata lor...[/quote]
Reply With Quote