Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.05.2014, 22:28:26
catalois catalois is offline
Banned

Data înregistrării: 11.03.2014
Implicit Concluzie intemediara

Cu cat mai mult vrei sa cresti, cu atat mai mult esti supus caderii, in caderi din ce in ce mai stupide.

Ingerul Pazitor, nu are rabdare infinita, ci calibrata pe lungimea vietii tale: in primii ani ai vietii te inpunge fin, spre sfarsit te impunge mai abitir. Impungerea este chemarea catre Domnul, orice ar insemna asta pentru oricine.

Diavolul te impunge mai abitir in prima parte a vietii si mai slab pe masura ce devii mai crestin: in prima parte, tentativele de corupere sunt grosiere si in a doua parte sunt rafinate, rafinand ce A RAMAS din prima parte.

In prima parte a vietii, suntem diavolul, contestand realitatea, incercand sa o imbunatatim, crezand ca am fi putut crea o realitate mai buna.
Ingerul Pazitor pierde majoritatea luptelor din prima parte a vietii, datorita respectarii Liberului Arbitru.

Parcursul vietii descris mai sus, duce la concluzia ca Dumnezeu ALEGE oameni care NU vor mai repeta contestarea diavolului: ca Dumnezeu stie mai bine CUM trebuie alcatuita Lumea. Ceilalti oameni se duc in Iad.

Treaba noastra aici, in lume, pare sa fie sa dovedim ca nu IL vom trada/contesta niciodata, pe Dumnezeu. Niciodata nu vom deveni Lucifer (asta ii este numele).
Ei bine, daca zic bine, cum pot dovedi ca Sunt NElucifer? Adica, ca nu sunt Lucifer?
Ramane doar sa INDUR orice ar fi in viata, sa NU CONTEST ca ar fi rau ce MI se intampla in viata. Adica sa fiu calugar.
Intre ''sa INDUR'' si "sa NU CONTEST", se strecoara, parsiv, " DE CE ? " trebuie indurat? In afara situatiei in care sunt calugar.

Mai exista si situatia in care sunt o babutza dintr-un sat oarecare.. Numai ca nu sunt acea babutza, si nici nu o inteleg: nici pe ea, nici pe Dumnezeu, care o alege pe ea sa vina in rai. Chiar va fi acea babutza de necorupt?! Sau vor fi babutze care vor ajunge in Iad?
Reply With Quote
Vechi 09.06.2014, 09:45:01
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalois Vezi mesajul
Cu cat mai mult vrei sa cresti, cu atat mai mult esti supus caderii, in caderi din ce in ce mai stupide.

Ingerul Pazitor, nu are rabdare infinita, ci calibrata pe lungimea vietii tale: in primii ani ai vietii te inpunge fin, spre sfarsit te impunge mai abitir. Impungerea este chemarea catre Domnul, orice ar insemna asta pentru oricine.

Diavolul te impunge mai abitir in prima parte a vietii si mai slab pe masura ce devii mai crestin: in prima parte, tentativele de corupere sunt grosiere si in a doua parte sunt rafinate, rafinand ce A RAMAS din prima parte.
Impungerea mai tare sau mai fina, atat din partea puterilor ceresti, cat si a celor inamice, nu cred a tine de varsta omului, ci de starea sa la un moment dat, in cadrul suisului ori coborasului lui. Asta e splendid in crestinism. Fericiti sunt cei convertiti de la varsta tineretii! Precum Sf Apostol Ioan. Eu fac parte dintre convertitii mai tomnatici si pot, impreuna cu Sf Augustin, sa spun "tarziu te-am iubit, Doamne!". La orice varsta poti auzi chemarea lui Dumnezeu, caci El te cheama mereu. Desi este cu mult mai greu, se poate sa te convertesti chiar si la adanci batraneti. Dolores Ibarurri, alias Passionaria, este primul exemplu care imi vine in minte. Aceasta fiinta-simbol al Spaniei marxiste a repetat, doar ca la o varsa mult mai inaintata, drumul Damascului, incetand de a mai da cu piciorul in tepuse dupa ce a contribuit la uciderea a mii si mii de preoti si credinciosi: e una dintre cele mai interesante convertiri dovedind ca, in orice epoca, Dumnezeu isi face vas ales din cine te astepti mai putin.

Citat:
In prima parte a vietii, suntem diavolul, contestand realitatea, incercand sa o imbunatatim, crezand ca am fi putut crea o realitate mai buna.
Asa este. Adolescenta e prin natura ei o varsta a rebeliunii. Acest impuls poate fi folosit intr-un sens bun ori intr-un sens rau. Ceea ce eu, ca atatia adolescenti, nu am inteles la vremea respectiva este ca Domnul ne cheama la lupta, dar ca aceasta lupta nu poate incepe altfel decat cu noi insine. Cum sa schimb lumea, daca eu nu ma schimb ? Cum sa fie lumea mai frumoasa, daca eu nu ma ingrijesc de mine insumi, daca merg mai des la fitness decat la biserica, daca mananc mai mult proteine decat citesc carti ?

Citat:
Ei bine, daca zic bine, cum pot dovedi ca Sunt NElucifer? Adica, ca nu sunt Lucifer?
Facand nu cum a facut el, ci cum a facut majoritatea ingerilor: cei care au ramas. Lucifer a spus "Nu voi sluji!" (Non serviam!). Noi trebuie sa-I dovedim Domnului ca Ii suntem buni slujitori. Altfel, pentru ce am merita rasplata ?

Citat:
Ramane doar sa INDUR orice ar fi in viata, sa NU CONTEST ca ar fi rau ce MI se intampla in viata. Adica sa fiu calugar.
Ma gandesc la Iov. Numai ca el nu a fost calugar. Prin urmare, nu e necesar sa fiu calugar.

Citat:
Intre ''sa INDUR'' si "sa NU CONTEST", se strecoara, parsiv, " DE CE ? " trebuie indurat?
Fiindca unui tanar bogat, care respecta Legea inca din anii sai fragezi, Domnul i-a spus: "Ia crucea TA si urmeaza-Ma".

Citat:
Mai exista si situatia in care sunt o babutza dintr-un sat oarecare.. Numai ca nu sunt acea babutza, si nici nu o inteleg: nici pe ea, nici pe Dumnezeu, care o alege pe ea sa vina in rai. Chiar va fi acea babutza de necorupt?! Sau vor fi babutze care vor ajunge in Iad?
Ohoho, cate babute din sate oarecare ajung in iad! Si toate care ajung in iad isi dau imediat seama cat de usor ar fi fost sa ajunga in rai. Asta e un factor suplimentar care le chinuie acolo. Cand nu iei un examen de netrecut, iti spui ca asta e. Cand iti dai seama ca l-ai fi putut lua facand doar un mic efort, cand realizezi ca ai avut tot ce trebuia ca sa il iei, si timp, si logistica, si infrastuctura, si exemple, abia atunci iti vine sa te dai cu capul de pereti.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 09.06.2014 at 09:48:57.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2014, 22:47:43
Banned

Implicit

Asa este. Adolescenta e prin natura ei o varsta a rebeliunii. Acest impuls poate fi folosit intr-un sens bun ori intr-un sens rau.

Sens? Lasa ca este vorba despre bun si rau, dar ce insemna sens? Inseamna directia dintre origine si final? Inseamna scop?

Ceea ce eu, ca atatia adolescenti, nu am inteles la vremea respectiva este ca Domnul ne cheama la lupta.

Lupta contra cui? Exista o lupta in existenta in care omul are un rol? Acest rol este statistic? Adica este important cati oameni castiga, fata de cati oameni pierd, sau doar cati oameni castiga?

Lucifer a spus "Nu voi sluji!" (Non serviam!). Noi trebuie sa-I dovedim Domnului ca Ii suntem buni slujitori. Altfel, pentru ce am merita rasplata ?

Deci trebuie sa murim cu taria de a nu ceda lui Lucifer?

Ma gandesc la Iov. Numai ca el nu a fost calugar. Prin urmare, nu e necesar sa fiu calugar.

Iov a facut in timpul vietii ceea ce trebuie sa facem noi dupa: sa nu IL contestam pe Dumnezeu in nici o situatie.

Ohoho, cate babute din sate oarecare ajung in iad!

Jenant: babutele nu au nici un reper corect pentru nivelul si anturajul lor. Ele stiu doar ce au invatat de la parinti ( in primul rand) si de la preoti (in l 2-lea rand). Ele isi vad de viata lor, care este cuprinsa in gospodarie timp de 6 zil;e pe saptamana si Duminica, ziua in care se duc gatite la biserica, pentru ca asa au mostenit de la mamele si bunicile lor. Nu din credinta. Nu pentru razboiul care se duce in ceruri. N-au nici o treaba cu asta.

Si toate care ajung in iad isi dau imediat seama cat de usor ar fi fost sa ajunga in rai.

Asta chiar este jenant!

Asta e un factor suplimentar care le chinuie acolo. Cand nu iei un examen de netrecut, iti spui ca asta e. Cand iti dai seama ca l-ai fi putut lua facand doar un mic efort, cand realizezi ca ai avut tot ce trebuia ca sa il iei, si timp, si logistica, si infrastuctura, si exemple, abia atunci iti vine sa te dai cu capul de pereti.

Si mai jenant: adica eu macar m-am intrebat ce vrea Dumnezeu de la mine, dar babutzele respective nu s-au untrebat nimic toata viata lor...[/quote]
Reply With Quote
Vechi 17.06.2014, 23:09:50
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalois Vezi mesajul
Asa este. Adolescenta e prin natura ei o varsta a rebeliunii. Acest impuls poate fi folosit intr-un sens bun ori intr-un sens rau.

Sens? Lasa ca este vorba despre bun si rau, dar ce insemna sens? Inseamna directia dintre origine si final? Inseamna scop?

Ceea ce eu, ca atatia adolescenti, nu am inteles la vremea respectiva este ca Domnul ne cheama la lupta.

Lupta contra cui? Exista o lupta in existenta in care omul are un rol? Acest rol este statistic? Adica este important cati oameni castiga, fata de cati oameni pierd, sau doar cati oameni castiga?

Lucifer a spus "Nu voi sluji!" (Non serviam!). Noi trebuie sa-I dovedim Domnului ca Ii suntem buni slujitori. Altfel, pentru ce am merita rasplata ?

Deci trebuie sa murim cu taria de a nu ceda lui Lucifer?

Iov a facut in timpul vietii ceea ce trebuie sa facem noi dupa: sa nu IL contestam pe Dumnezeu in nici o situatie.

Ohoho, cate babute din sate oarecare ajung in iad!

Jenant: babutele nu au nici un reper corect pentru nivelul si anturajul lor. Ele stiu doar ce au invatat de la parinti ( in primul rand) si de la preoti (in l 2-lea rand). Ele isi vad de viata lor, care este cuprinsa in gospodarie timp de 6 zil;e pe saptamana si Duminica, ziua in care se duc gatite la biserica, pentru ca asa au mostenit de la mamele si bunicile lor. Nu din credinta. Nu pentru razboiul care se duce in ceruri. N-au nici o treaba cu asta.

Si toate care ajung in iad isi dau imediat seama cat de usor ar fi fost sa ajunga in rai.

Asta chiar este jenant!

Asta e un factor suplimentar care le chinuie acolo. Cand nu iei un examen de netrecut, iti spui ca asta e. Cand iti dai seama ca l-ai fi putut lua facand doar un mic efort, cand realizezi ca ai avut tot ce trebuia ca sa il iei, si timp, si logistica, si infrastuctura, si exemple, abia atunci iti vine sa te dai cu capul de pereti.

Si mai jenant: adica eu macar m-am intrebat ce vrea Dumnezeu de la mine, dar babutzele respective nu s-au untrebat nimic toata viata lor...
[/quote]

Este cu atat mai jenant cu cat doresti sa-ti iei ca etalon de comparatie niste biete babute!
Credinta este o afacere proprie,intre tine si Dumnezeu!
Nu trebuie sa-i judeci pe alti dupa aspecte evidente,vezi-ti de ale tale!
Sunt destule babute care ajung in rai,dupa ce au stat in ascultare toate viata si s-au mantuit prin casatorie si nastere de prunci(si viata aspra de la sat).
Noi sa fim sanatosi si sa dam roade!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2014, 14:54:13
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Da' de unde stim noi ce au in inima lor acele babute? De cand stim noi cine merge in Rai si iad? Babutele alea au trait sub comunism. Nu era ilegal sa mergi la Biserica, dar nu gaseai carti, preotii nu puteau face catehizare calumea etc.
Reply With Quote
Vechi 23.06.2014, 00:48:40
Teodosie Teodosie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2012
Locație: Timisoara
Implicit

Orice faptura a fost creata cu liber arbitru si fiind creat nu este desavrsit ca Dumnezeu deci poate gresi ceea ce s-a si intamplat si cu oaemnii si cu ingerii.Dar Domnul inainte de a crea totul stiind neputinta fapturilor avea planuit sa se uneasca cu creatia sa si sa o desavarseasca(mantuiasca) .Hristos le impaca si le aseaza pe toate .
Reply With Quote
Vechi 25.06.2014, 21:02:09
leonte leonte is offline
Banned

Data înregistrării: 03.10.2012
Locație: Bacau
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Teodosie Vezi mesajul
Orice faptura a fost creata cu liber arbitru si fiind creat nu este desavrsit ca Dumnezeu deci poate gresi ceea ce s-a si intamplat si cu oaemnii si cu ingerii.Dar Domnul inainte de a crea totul stiind neputinta fapturilor avea planuit sa se uneasca cu creatia sa si sa o desavarseasca(mantuiasca) .Hristos le impaca si le aseaza pe toate .
Cei care ma cunosc, stiu despre mine ca nu sunt un ateu. Dar citind mesajul tau de mai sus, in felul in care il inteleg, nu pot sa nu ma intreb: Nu cumva Dumnezeu este un NEBUN?

Sa te apuci sa creezi o specie de vietuitoare care vor calca in picioare tot ceea ce Tu ai creat, vor otravi apele si aerul, vor nimici specii de animale si de plante, vor defrisa paduri ca sa toarne asfalt, vor lepada copii in tomberoane, vor viola, vor rapi fete si baieti tineri pe care ii vor exploata, vor lega oameni in sclavie pe care ii for tortura si ii vor folosi dupa bunul plac. Iar la urma, cand Te vei infatisa lor ca sa le spui cat de mult ii iubesti, Te vor scuipa, spundu-Ti ca ai demon. Deci cum sa creezi o asemenea monstruozitate, stiind dinainte ce are sa se intample? Singurul raspuns este ca numai UN nebun ar crea o forta care sa provoace asemnea dezastre.

Ar mai fi si varianta in care aceasta viziune teologica este falsa, iar lucrurile stau cu totul altfel.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2014, 23:04:28
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Da' de unde stim noi ce au in inima lor acele babute? De cand stim noi cine merge in Rai si iad? Babutele alea au trait sub comunism. Nu era ilegal sa mergi la Biserica, dar nu gaseai carti, preotii nu puteau face catehizare calumea etc.

Ceea ce te chemi ca fiind a 16-pea parascheva! Comunismul a generat forme de rezistentza prin credintza mai mari decat tribulatiile tale care nu duc nicaieri, ci doar repeta shabloane. Nu cred ca-mi poti raspunde la intrebari, asadar, retrage-te.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2014, 22:58:31
Banned

Implicit

Este cu atat mai jenant cu cat doresti sa-ti iei ca etalon de comparatie niste biete babute!
Credinta este o afacere proprie,intre tine si Dumnezeu!
Nu trebuie sa-i judeci pe alti dupa aspecte evidente,vezi-ti de ale tale!
Sunt destule babute care ajung in rai,dupa ce au stat in ascultare toate viata si s-au mantuit prin casatorie si nastere de prunci(si viata aspra de la sat).
Noi sa fim sanatosi si sa dam roade![/quote]

Nu estej enant sa-mi iau ca reper babutzele.. Parintzi diversi au facut asta. Acolo, este o adancime despre care vreau sa vorbesc. Nu cu sentinte destepte, ci cu credinta asa cum este EA.
Reply With Quote
Răspunde