![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Va rog nu va abateti de la topic pentru atat de putin lucru.
Iata o mostra din topicul "perle de la copii" :Chiar dacă în vis îl întrebăm pe îngerul nostru cum este în Rai, el nu ne spune, pentru că dacă ne spune, atunci noi vrem repede să murim. SORIN ȘTEFAN TRANDAFIRESCU, clasa a III-a, 9 ani și 3 luni. Ceea ce a zis Sorin Stefan, este ca orizontul evenimentelor de la o gaura neagra: incoprehensibil. Sa inteleg ca dupa ce mor NU mai pot face nimic pentru mantuirea sufletului meu, e de nepriceput. Mai vreau o sansa. Si mai vreau o sansa. Si mai vreau o sansa. Si mai vreau o sansa. ... Si mai vreau o sansa. Faptul ca sansele mele se limiteaza la aceasta viata, despre care sunt invatat ca trebuie sa o neg la maxim in manifestari si sa o pretuiesc la maxim in unicitate, este chiar incoprehensibil: ca sa imi traiesc viata trebuie sa fac lucruri care ma pot abate de la scopul pentru care imi traiesc viata. Si nu trebuie sa ma abat de la acest scop. Vad 2 drumuri: sa mor inainte de 7 ani, inainte sa pot pacatui cu adevarat ( si aici este o discutie ingrozitoare despre viata copilului meu) sau, sa ma duc in pustie (ceea ce nu pare pe masura puterilor mele). Calea de mijloc, crestinul care se duce la Liturghie si se spovedeste si impartaseste, pare un compromis pe care l-a facut Dumnezeu cu alcatuirea pe care EL insusi a facut-o cand a dat omul in lume: a dat omului acelasi sistem reproducator ca si vacilor, acelasi sistem circulator ca si porcilor, acelasi sistem neural ca si maimutelor, acelasi dor de a trai si de a perpetua ca si amoebelor. Toate astea nu se potrivesc cu Ortodoxia. Se potrivesc cu Iisus Hristos in masura in care nu le contrazice si nici nu le afirma: pur si simplu nu le atinge, ca si cum nu ar fi. Dar sunt. Si sunt contradictorii. Eu cum fac ordine in dezordinea din mine? |
|
|||
|
|||
![]()
Dacă într-adevăr vrei să faci ordine... fă tot posibilul să pui capăt acestor gânduri și raționamente. Roagă-te, în schimb, fie și numai pentru a-ți abate mintea de la gânduri. Tatăl nostru, un Doamne miluiește...
Spovedește-te și fă ce-ți zice părintele. Măcar încearcă. |
|
|||
|
|||
![]()
Buna ziua, ar putea va rog sa imi spuna cineva cum pot sterge contul de pe acest site? Am gasit optiunea de editare cont, schimbare parola, etc, dar pe cea ce stergere cont nu. Multumesc in avans pentru ajutat.
|
|
|||
|
|||
![]()
Trebuie să scrii un mesaj admin-ului.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cu cat mai mult vrei sa cresti, cu atat mai mult esti supus caderii, in caderi din ce in ce mai stupide.
Ingerul Pazitor, nu are rabdare infinita, ci calibrata pe lungimea vietii tale: in primii ani ai vietii te inpunge fin, spre sfarsit te impunge mai abitir. Impungerea este chemarea catre Domnul, orice ar insemna asta pentru oricine. Diavolul te impunge mai abitir in prima parte a vietii si mai slab pe masura ce devii mai crestin: in prima parte, tentativele de corupere sunt grosiere si in a doua parte sunt rafinate, rafinand ce A RAMAS din prima parte. In prima parte a vietii, suntem diavolul, contestand realitatea, incercand sa o imbunatatim, crezand ca am fi putut crea o realitate mai buna. Ingerul Pazitor pierde majoritatea luptelor din prima parte a vietii, datorita respectarii Liberului Arbitru. Parcursul vietii descris mai sus, duce la concluzia ca Dumnezeu ALEGE oameni care NU vor mai repeta contestarea diavolului: ca Dumnezeu stie mai bine CUM trebuie alcatuita Lumea. Ceilalti oameni se duc in Iad. Treaba noastra aici, in lume, pare sa fie sa dovedim ca nu IL vom trada/contesta niciodata, pe Dumnezeu. Niciodata nu vom deveni Lucifer (asta ii este numele). Ei bine, daca zic bine, cum pot dovedi ca Sunt NElucifer? Adica, ca nu sunt Lucifer? Ramane doar sa INDUR orice ar fi in viata, sa NU CONTEST ca ar fi rau ce MI se intampla in viata. Adica sa fiu calugar. Intre ''sa INDUR'' si "sa NU CONTEST", se strecoara, parsiv, " DE CE ? " trebuie indurat? In afara situatiei in care sunt calugar. Mai exista si situatia in care sunt o babutza dintr-un sat oarecare.. Numai ca nu sunt acea babutza, si nici nu o inteleg: nici pe ea, nici pe Dumnezeu, care o alege pe ea sa vina in rai. Chiar va fi acea babutza de necorupt?! Sau vor fi babutze care vor ajunge in Iad? |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 09.06.2014 at 09:48:57. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa este. Adolescenta e prin natura ei o varsta a rebeliunii. Acest impuls poate fi folosit intr-un sens bun ori intr-un sens rau.
Sens? Lasa ca este vorba despre bun si rau, dar ce insemna sens? Inseamna directia dintre origine si final? Inseamna scop? Ceea ce eu, ca atatia adolescenti, nu am inteles la vremea respectiva este ca Domnul ne cheama la lupta. Lupta contra cui? Exista o lupta in existenta in care omul are un rol? Acest rol este statistic? Adica este important cati oameni castiga, fata de cati oameni pierd, sau doar cati oameni castiga? Lucifer a spus "Nu voi sluji!" (Non serviam!). Noi trebuie sa-I dovedim Domnului ca Ii suntem buni slujitori. Altfel, pentru ce am merita rasplata ? Deci trebuie sa murim cu taria de a nu ceda lui Lucifer? Ma gandesc la Iov. Numai ca el nu a fost calugar. Prin urmare, nu e necesar sa fiu calugar. Iov a facut in timpul vietii ceea ce trebuie sa facem noi dupa: sa nu IL contestam pe Dumnezeu in nici o situatie. Ohoho, cate babute din sate oarecare ajung in iad! Jenant: babutele nu au nici un reper corect pentru nivelul si anturajul lor. Ele stiu doar ce au invatat de la parinti ( in primul rand) si de la preoti (in l 2-lea rand). Ele isi vad de viata lor, care este cuprinsa in gospodarie timp de 6 zil;e pe saptamana si Duminica, ziua in care se duc gatite la biserica, pentru ca asa au mostenit de la mamele si bunicile lor. Nu din credinta. Nu pentru razboiul care se duce in ceruri. N-au nici o treaba cu asta. Si toate care ajung in iad isi dau imediat seama cat de usor ar fi fost sa ajunga in rai. Asta chiar este jenant! Asta e un factor suplimentar care le chinuie acolo. Cand nu iei un examen de netrecut, iti spui ca asta e. Cand iti dai seama ca l-ai fi putut lua facand doar un mic efort, cand realizezi ca ai avut tot ce trebuia ca sa il iei, si timp, si logistica, si infrastuctura, si exemple, abia atunci iti vine sa te dai cu capul de pereti. Si mai jenant: adica eu macar m-am intrebat ce vrea Dumnezeu de la mine, dar babutzele respective nu s-au untrebat nimic toata viata lor...[/quote] |
|