![]() |
![]() |
|
#11
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Iar din momment ce vrei sa fi CA Dumnezeu, automat vrei ca tu insuti sa fii Dumnezeu, ori porunca I spune clar: "Eu sunt Dumnezeu Tau, sa nu ai alti Dumnezei in afara de Mine" Citat:
inca din Rai, cand i-a lasat lui Adam dreptul de alege sa manance sau sa nu manance din "pomul cunasterii binelui si raului" Dumnezeul crestinilor este Dumnezeul lui Adam, Avraam, Noe, Moise, David, Solomon care a lasat liberul arbitru. Liberul arbitru reprezinta libertatea absoluta, adica posibilitatea de a cunoaste adevarul absolut ca sa poti discerene binele si raul, si pe baza acestui discernamant sa poti lua deciziile corecte in cunostiinta de cauza. Ori adevarul absolut inseamna cunoasterea lui Dumnezeu, deoarece El reprezinta adevarul absolut,acelasi Dumnezeu care a dat legea liberului arbitru, adica Dumnezeu crestinilor. Deoarece Dumnezeu poate fi cunoscut doar prin cale duhovniceasca(in Spirit) si Dumnezeu este adevarul absolut dar in acelasi timp este si Dumnezeul crestinilor, rezulta ca libertatea absoluta=legea liberului arbitru=libertatea crestina. Citat:
Lucifer a fost ispitit de puterea Lui Dumnezeu si de faptul ca descoperise ca mai exista Cineva in chip tainic, care era si mai mare decat el si anume "taina cea din veac ascunsa si de ingeri nestiuta" care este Dumnezeu Fiul.Si atunci din gelozie si fiind mandru Lucifer a facut revolta in Rai, astfel incalcand legea liberului arbitru pt ceilalti ingeri, prin manipulare si minciuna. (atunci cand cineva vrea sa te determine sa faci ce vrea el, folosindu-se de manipulare si minciuna acel cineva iti incalca legea liberului arbitru, deoarce alegerea pe care o faci nu este una libera ci este o alegere conditionata si influentata, adica manipulata). Citat:
modul cum traieste.Tu nu trebuie sa judeci pe nimeni.Judecata este doar a lui Dumnezeu. "Nu judecati, ca sa nu fiti judecati". Nu trebuie sa te rogi de dragul de a demonstra altora ca se poate, Nu trebuie sa tii post de dragul de a demonstra altora ca se poate, Nu trebuie sa te infranezi de dragul de a demonstra altora ca se poate, Nu trebuie sa faci ascultare de dragul de a demonstra altora ca se poate. Nu ai voie sa impui altora cum sa-si traiasca viata, caci asta inseamna sa violezi legea liberului arbitru. Atunci cand te rogi, fa-o cu inima smerita si in dragoste pentru Hristos, nu pentru lume. Atunci cand postesti, fa-o cu inima smerita si in dragoste pentru Hristos, nu pentru lume. Atunci cand faci infranare, fa-o cu inima smerita si in dragoste pentru Hristos, nu pentru lume. Atunci cand faci ascultare, fa-o cu inima smerita si in dragoste pentru Hristos, nu pentru lume. Iar daca toate acestea le vei face in dragostea pentru Hristos, atunci le vei face cu bucurie. Cine il iubeste pe Hristos, isi iubeste aproapele. Iar Iisus Hristos din iubire pentru oameni a luat pacatele acestora asupra sa si s-a rastignit spre ieratarea lor.Adica Iisus s-a jertifit ca si cei care inca nu s-au nascut la vreama respectiva,dar si cei care se vor naste dupa, sa aiba dreptul la mantuire, inclusiv si aceeia care ii sunt potrivnici. Cine nu-si iubeste aproapele, nu-l iubeste pe Hristos. Cine se roaga pentru Hristos dar nu-si iubeste aproapele, atunci nu se roaga pentru Hristos caci scris este: "Fiecare pom se cunoaste dupa roadele lui" Sa nu cazi in pacatul de a judeca lumea, doar ca acestea este diferita si nu-ti urmeaza exemplu. Si nici sa nu te mahnesti din aceasta cauza, caci scris este ca judecata neamurilor apartine Fiul Omului. Citat:
Citat:
Cel ce ridica sabia, de sabia va pierii. Cel ce iubeste pe Hristos, nu-si poate ucide aproapele,caci judecata este a Domnului iar viata si moartea tot a Domnului este de dat, caci numai Domnul este cel care da viata si numai Domnul are voie sa o ia, atunci cand Domnul considera de cuviinta. Cine nu respecta vointa Domnnului si legile Domnului atunci antihrist este. Citat:
la stapanul sau, pe care cu adevarat l-a slujit, dar n-a stiut tot timpul. Citat:
in planurile lui Dumnezeu, inseamna a te crede ca esti CA Dumnezeu, ori Dumnezeu este unul singur, ceilalti dumnezei nu sunt decat fructe ale pomului minciunii, iar tatal minciunii este diavolul. Sa nu te superi pe mine dar ai grija ca aluneci incet pe panta fanatismului religios. Am observat in unele fragmente din cele ce ai scris(in postul anterior) niste simptome ale cazului cand diavolul te lucreaza prin evlavie (ispita diavolului cu cele de-a dreapta).Iata cum se manifesta aceasta: "Dacă, de exemplu, ne luptăm cu diavolii și nu cedăm ispitelor lor, ei își schimbă metodele și ne atacă cu cele de-a dreapta, cu mândria. Astfel, îți va șopti la ureche: "Bravo! Ești un luptător virtuos. Meriți laude!" Este însă glasul diavolilor, care sunt învățătorii îngâmfării. Dar această metodă poate fi utilizată și în alt mod: Diavolul vine și sădește în om dispoziția pentru o râvnă foarte mare, adică ne îndeamnă să ne nevoim, spre cele ce depășesc puterea noastră (post peste măsură, somn puțin, priveghere de toată noaptea…). Sfântul Ioan Scărarul ne lămurește: "De multe ori scopul vrăjmașilor nostri este să ne îndemne la cele mai presus de puterea noastră, ca, descurajându-ne (sau îmbolnăvindu-ne), să lepădăm și cele după putere și să prilejuim râsul cel mai mare al vrăjmașilor noștri". Sfinții părinți ne învață că tot ceea ce este peste puterea noastră este de la diavoli. De exemplu, dacă ținem post aspru, fără binecuvântarea duhovnicului, ne putem îmbolnăvi cu trupul și nu mai putem munci pentru fapta bună creștină, necesară mântuirii noastre. Pentru toate lucrurile este un timp, iar drumul virtuților are și el anumite legi. Diavolul ne îndeamnă să le călcăm, să urmăm, adică, cele mai presus de puterile noastre. Iar rezultatele? Nereușind, ne îmbolnăvim, deznădăjduim, scade râvna spre virtute și în cel mai rău caz ne putem îmbolnăvi psihic. Alt mod în care se manifestă ispita diavolului de-a dreapta este lepădarea dojanei. Vrajmașul nostru ne laudă pentru izbânzile noastre; ne înalță pe culmile mândriei și ne arată pe ceilalți oameni neînsemnați, păcătoși și proști. Fariseul din noi va cugeta: "eu nu sunt ca ceilalți oameni: răpitori, nedrepți, adulteri…" (Lc. 18,11). Și astfel se întâmplă ceea ce spune Sfântul Ioan Scărarul: "Dracii ne silesc fie să păcătuim, fie, dacă nu păcătuim, să judecăm pe cei ce păcătuiesc, pentm ca prin lucrul cel de-al doilea să pătăm pe cel dintâi". Prin judecarea aproapelui nostru ne îndepărtăm de Dumnezeu și pierdem astfel plata pentru virtuțile pe care le avem. Aceste viclenii ale diavolilor sunt arme redutabile împotriva crestinilor si a celor ce sporesc duhovniceste. Pe acestia, diavolul îi prinde în mrejele sale, fie prin mândrie, fie prin judecarea aproapelui. Cu adevărat, vrăjmaș înfricoșător este diavolul. Să stăm bine! Să stăm cu frică, să luăm aminte!" Last edited by oaie_cugetatoare; 06.04.2014 at 17:20:17. |
|