Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.03.2013, 23:27:00
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Mie tot rau imi suna. Probabil ca si papa ii "instinteaza" pe ceilalti cand face ceva. Eu inteleg rolul ierarhiei in pazirea invataturii si functionarea Bisericii. Dar uneori am impresia ca unii forteaza lucrurile mai departe decat atat. De ce nu "le-a cerut acordul" de exemplu ? Sau " in urma consultarii tuturor Patriarhiilor s-a decis ca ..." ? Suna altfel asa.
Problema cu Patriarhia de la Constantinopol nu e doar de acum, a inceput dupa primul razboi mondial. In enciclica de atunci celelalte culte erau numite pentru prima data biserici si erau vazute la fel ca cea ortodoxa. Ca un semn de concesie pentru unirea cu alte culte Patriarhia a dorit sa faca si cateva modificari in ortodoxie, dar a fost aprobata doar schimbarea calendarului, care nu avea legatura nici cu dogma, nici cu canoanele.
In urma razboiului grco-turc majoritatea grecilor au parasit Turcia, astfel ca azi numarul ortodocsilor mentionati este de 5000. Din acestia probabil sunt si rusi si romani, si poate nu sunt toti practicanti. Patriarhul este ales dintre ortodocsii nascuti in Turcia, practic in Patriarhie sunt mai putini locuitori decat intr-o cumuna in Romania.
Actualul Patriarh a facut studiile postuniversitare la Roma, la Institutul pontifical oriental si apoi la Institutul ecumenic din Elvetia. Dupa aceea, cativa ani este lector la Institutul pontifical din Roma.
Reply With Quote