Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.03.2013, 19:17:20
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de redemptor Vezi mesajul
Oricât de bun ar fi papa Francisc I, ca toți ceilalți papi din istorie va înșela lumea cu duhul său lumesc, dacă ne uităm în istorie papii numai rău au făcut de aceea sunt responsabili pentru relele pricinuite oamenilor. Îmi vin în minte cuvintele Cuviosului Părinte Paisie de la Neamț:
"…Papa cel de la Apus, cu toți cei ce îi urmează lui și cu toți ereticii, pentru multele sale cele fără de număr eresuri împotriva lui Dumnezeu și împotriva sfintei noastre credințe, afurisit este, și depărtat, și ca un mădular putred tăiat de la Sfânta noastră Biserică a Răsăritului, și anatemei celei de veci dat. Și n-are nicidecum nădejde de mântuire, dacă nu se va întoarce iarăși către Sfânta noastră Sobornicească și Apostolească Biserică a Răsăritului."
Doar un sfat : bine ar fi ca oricat de (ultra)ortodocsi am fi sa ne abtinem de la a emite sentinte, ca judecata este numai a lui Dumnezeu.

Apropo, daca ar gandi in termenii propusi de tine, Patriarhul Bartolomeu nu ar mai fi mers la ceremonia de intronizare a Papei, si nu si-ar mai fi dat sarutul pacii in timpul celebrarii Sfintei Liturghii. Dupa cum s-a vazut, a fost mai mult decat o vizita de simpla politete.
Reply With Quote
Vechi 20.03.2013, 21:04:50
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Doar un sfat : bine ar fi ca oricat de (ultra)ortodocsi am fi sa ne abtinem de la a emite sentinte, ca judecata este numai a lui Dumnezeu.

Apropo, daca ar gandi in termenii propusi de tine, Patriarhul Bartolomeu nu ar mai fi mers la ceremonia de intronizare a Papei, si nu si-ar mai fi dat sarutul pacii in timpul celebrarii Sfintei Liturghii. Dupa cum s-a vazut, a fost mai mult decat o vizita de simpla politete.
Tot e rau daca s-a dus fara sa ceara voie de la celelalte Patriarhii. E o vizita si un gest particulare daca nu a avut acordul celorlalti.
Reply With Quote
Vechi 20.03.2013, 21:24:53
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Tot e rau daca s-a dus fara sa ceara voie de la celelalte Patriarhii. E o vizita si un gest particulare daca nu a avut acordul celorlalti.
" Ceilalti " au fost instintati de aceasta vizita , neexistand nici un "protest" !
Un gest normal ,firesc pana la urma !
Vechi 20.03.2013, 22:21:57
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
" Ceilalti " au fost instintati de aceasta vizita , neexistand nici un "protest" !
Un gest normal ,firesc pana la urma !
Mie tot rau imi suna. Probabil ca si papa ii "instinteaza" pe ceilalti cand face ceva. Eu inteleg rolul ierarhiei in pazirea invataturii si functionarea Bisericii. Dar uneori am impresia ca unii forteaza lucrurile mai departe decat atat. De ce nu "le-a cerut acordul" de exemplu ? Sau " in urma consultarii tuturor Patriarhiilor s-a decis ca ..." ? Suna altfel asa.
Reply With Quote
Vechi 20.03.2013, 22:42:57
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

In cadrul intrevederii private dintre episcopii Romei si Constantinopolului, care a avut loc dupa Liturghia de instalare a Papei Francisc, Sanctitatea Sa Bartolomeu, patriarhul Constantinopolului, l-a invitat pe noul Papa sa faca o vizita la Constantinopol. Mai mult, el si-a exprimat dorinta de a face, impreuna, un pelerinaj in Tara Sfanta in cursul anului 2014. Sursa.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 20.03.2013, 23:02:18
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
In cadrul intrevederii private dintre episcopii Romei si Constantinopolului, care a avut loc dupa Liturghia de instalare a Papei Francisc, Sanctitatea Sa Bartolomeu, patriarhul Constantinopolului, l-a invitat pe noul Papa sa faca o vizita la Constantinopol. Mai mult, el si-a exprimat dorinta de a face, impreuna, un pelerinaj in Tara Sfanta in cursul anului 2014. Sursa.
Si vechiul Papa a facut o vizita la Constantinopol.
Reply With Quote
Vechi 20.03.2013, 23:11:19
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si vechiul Papa a facut o vizita la Constantinopol.
Da, numai ca la instalarea vechiului Papa nu a venit patriarhul Constantinopolului in mod personal. Este o premiera de care cel putin noi, catolicii, ne bucuram. Ne-ar fi placut sa se bucure si ortodocsii. Pe urma, nu a fost vorba de un pelerinaj atunci. Un pelerinaj facut impreuna ar fi o alta premiera si ii vom insoti si noi pe cei doi arhierei, cu inimile si cu gandul la Unire.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 20.03.2013, 23:27:00
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Mie tot rau imi suna. Probabil ca si papa ii "instinteaza" pe ceilalti cand face ceva. Eu inteleg rolul ierarhiei in pazirea invataturii si functionarea Bisericii. Dar uneori am impresia ca unii forteaza lucrurile mai departe decat atat. De ce nu "le-a cerut acordul" de exemplu ? Sau " in urma consultarii tuturor Patriarhiilor s-a decis ca ..." ? Suna altfel asa.
Problema cu Patriarhia de la Constantinopol nu e doar de acum, a inceput dupa primul razboi mondial. In enciclica de atunci celelalte culte erau numite pentru prima data biserici si erau vazute la fel ca cea ortodoxa. Ca un semn de concesie pentru unirea cu alte culte Patriarhia a dorit sa faca si cateva modificari in ortodoxie, dar a fost aprobata doar schimbarea calendarului, care nu avea legatura nici cu dogma, nici cu canoanele.
In urma razboiului grco-turc majoritatea grecilor au parasit Turcia, astfel ca azi numarul ortodocsilor mentionati este de 5000. Din acestia probabil sunt si rusi si romani, si poate nu sunt toti practicanti. Patriarhul este ales dintre ortodocsii nascuti in Turcia, practic in Patriarhie sunt mai putini locuitori decat intr-o cumuna in Romania.
Actualul Patriarh a facut studiile postuniversitare la Roma, la Institutul pontifical oriental si apoi la Institutul ecumenic din Elvetia. Dupa aceea, cativa ani este lector la Institutul pontifical din Roma.
Reply With Quote
Vechi 20.03.2013, 23:55:05
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Problema cu Patriarhia de la Constantinopol nu e doar de acum, a inceput dupa primul razboi mondial. In enciclica de atunci celelalte culte erau numite pentru prima data biserici si erau vazute la fel ca cea ortodoxa. Ca un semn de concesie pentru unirea cu alte culte Patriarhia a dorit sa faca si cateva modificari in ortodoxie, dar a fost aprobata doar schimbarea calendarului, care nu avea legatura nici cu dogma, nici cu canoanele.
In urma razboiului grco-turc majoritatea grecilor au parasit Turcia, astfel ca azi numarul ortodocsilor mentionati este de 5000. Din acestia probabil sunt si rusi si romani, si poate nu sunt toti practicanti. Patriarhul este ales dintre ortodocsii nascuti in Turcia, practic in Patriarhie sunt mai putini locuitori decat intr-o cumuna in Romania.
Actualul Patriarh a facut studiile postuniversitare la Roma, la Institutul pontifical oriental si apoi la Institutul ecumenic din Elvetia. Dupa aceea, cativa ani este lector la Institutul pontifical din Roma.
Sssssss!
Cata, vorbeste incet! Nu stii cine a mai studiat la Institutul Ecumenic din Elvetia?
Reply With Quote
Vechi 21.03.2013, 18:20:32
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Mie unuia deja acest papa mi-a lasat un gust amar. El face din saracie un vedetism si isi practica umilinta cu ostentatie, cum bine remarca cineva pe un site ortodox. Il suspectez de fatarnicie si ipocrizie. Iar grija asta afisata pentru saraci, deocamdata doar trambitata si mimata, aduce foarte mult a prost gust. Parerea mea.
Eu cred că, dincolo de a pune neapărat personajul la îndoială, este vorba despre strategii de marketing religios ale catolicilor. Este evident, în urma scandalurilor legate de homosexualitatea și pedofilia unora dintre preoții catolici, că vaticanii vor să își îmbunătățească imaginea în fața adepților și în fața lumii. Chiar s-a observat o reală ofensivă mediatică în ultima vreme, a papistașilor precum și a celor ce stau să le mai facă drum, împotriva Bisericii Ortodoxe, ofensivă din ce în ce mai susținută de slugăii mediatici ai vaticanilor, unul dintre motivele strategiilor de marketing anti-ortodox fiind "smerenia" lui Bergoglio. Pe mine personal nu mă impresionează acest Bergoglio, deși s-a încercat punerea lui într-o lumină cât mai roz de marketerii și vânzătorii de religie vaticană; eu nu văd decât multă "scremere", multă fățărnicie din partea lui ca și din partea multor vaticaniști de a părea într-un anumit fel pentru a induce oamenilor părerea că ar fi cine știe ce mare "brânză"; cred că este vorba despre crearea unei imagini populiste pentru publicul larg, așa cum se încearcă și pentru alți episcopi catolici, inclusiv pentru unii care au activat la noi în țară, deși realitatea lor spirituală este destul de săracă. Însă având în vedere că pe ei nu îi interesează atât de mult fondul lucrurilor și transformarea spirituală reală, ci puterea politică, etc lucrurile sunt explicabile.
Reply With Quote
Răspunde