![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
La o televiziune am vazut ca scria in titlu ca noul papa are o aplecare deosebita spre ortodoxie. Asta poate fi un lucrur ingrijorator, ultimele astfel de aplecari ale catolicilor spre ortodoxie au avut ca singur rezultat schisme si convertirea unor ortodocsi la catolicism. Sa ne amintim de Sinodul Ferrara sau de uniatia din tarile ortodoxe cucerite de puteri de credinta catolica. Iar in ultimul secol actiuni cu intentie ecumenista au dus la schisme in cadrul ortodoxiei (schimbarea calendarului si ridicarea anatemelor). Doar daca Papa devine ortodox si se implineste profetia Fer. Agathanghel e un lucru pozitiv, desi nu cred ca papa sau catolicii isi pot recunoaste greseala si sa adopte invatatura dreapta, ortodoxa.
Un Papa carismatic si cu o imagine pozitiva (creata si de presa) nu este ceva pozitiv pentru ortodoxie, chiar daca papa ar fi o persoana buna. Pentru ca asta ar produce si mai multa confuzie ortodocsilor care au influente moderniste si n-ar lipsi nici convertirile la catolicism. Legatura noastra cu Domnul este prin dreapta credinta, si Dalai Lama poate sa fie o persoana buna, dar nu are dreapta credinta, care poate aduce si mantuirea. P.S. Ultimul Papa carismatic a fost Papa Ioan Paul II. Nu cred ca stiu multi ce intrunire ecumenista a organizat Papa in 1986, cred ca si catolicii ar fi surprinsi. Budisti, musulmani, samani, s-au rugat in biserica catolica. Statuia lui Buddha era in altarul catolic. La ea au paticipat ca invitati si Patriarhul ecumenic, Patriarhul Teoctist si alti Patriarhi ortodocsi, probabil nestiind exact la ce au fost invitati. Cred ca de la minutul 25 se arata ce s-a intamplat la intrunirea de la Assisi: http://www.sfaturiortodoxe.ro/filme-...eness-film.php Last edited by catalin2; 20.03.2013 at 14:38:38. |
|
|||
|
|||
![]()
Oricât de bun ar fi papa Francisc I, ca toți ceilalți papi din istorie va înșela lumea cu duhul său lumesc, dacă ne uităm în istorie papii numai rău au făcut de aceea sunt responsabili pentru relele pricinuite oamenilor. Îmi vin în minte cuvintele Cuviosului Părinte Paisie de la Neamț:
"…Papa cel de la Apus, cu toți cei ce îi urmează lui și cu toți ereticii, pentru multele sale cele fără de număr eresuri împotriva lui Dumnezeu și împotriva sfintei noastre credințe, afurisit este, și depărtat, și ca un mădular putred tăiat de la Sfânta noastră Biserică a Răsăritului, și anatemei celei de veci dat. Și n-are nicidecum nădejde de mântuire, dacă nu se va întoarce iarăși către Sfânta noastră Sobornicească și Apostolească Biserică a Răsăritului." |
|
|||
|
|||
![]()
Nu mi se pare normal sa-i combatem pe catolici pe sectiunea dedicata Bisericii Romano-Catolice, in legatura cu noul lor papa si de a-i scoate in evidenta anumite lucruri nefavorabile. BC trebuie sa aiba un Cap, si il are in persoana Papei Francisc. E pierdere de timp pentru un ortodox sa se preocupe de acesta.
Din partea mea, sa le traiasca noul papa! Iar participarea Patriarhului Ecumenic nu e decat un gest de politete; cine isi imagineaza mai mult, va fi dezamagit pe viitor, caci nu prin gesturi formale se apropie Bisericile una de alta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In schimb e ceva gresit in mesaj, sectiunea dedicata catolicismului de pe forum nu e facuta pentru catolici sau ca sa fie laudat catolicismul. La fel cum sectiunea pentru neoprotestanti nu epentru adventisti sa faca propaganda invataturii adventiste. Avem si sectiuni pentru vrajitorie, islamism, etc., nu are fiecare cult sau religie sectiunea sa. In aceste sectiuni scriem despre catolicism sau adventism, etc., bineinteles ca si in mod critic. Mai ales ca pe acest topic au scris si ortodocsi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar daca sectiunile au fost infiintate asa cum zici, ca ortodocsii sa discute despre problemele celorlalti, totusi, acest lucru a atras membrii altor Biserici in asa masura, incat ei isi cer dreptul la existenta pe acest forum ortodox. Sa ne bucuram cat e numai atat, Catalin, caci poate vine vremea cand ortodocsii nu vor mai avea loc pe aici si vor fi poftiti afara, asa ca romanii din "tinutul secuiesc"... Tin sa mentionez ca aceste cuvinte NU sunt o proorocie! Deci nu le luati ca pe o litera de lege. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Apropo, daca ar gandi in termenii propusi de tine, Patriarhul Bartolomeu nu ar mai fi mers la ceremonia de intronizare a Papei, si nu si-ar mai fi dat sarutul pacii in timpul celebrarii Sfintei Liturghii. Dupa cum s-a vazut, a fost mai mult decat o vizita de simpla politete. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Un gest normal ,firesc pana la urma !
|
|||
|
|||
![]()
Mie tot rau imi suna. Probabil ca si papa ii "instinteaza" pe ceilalti cand face ceva. Eu inteleg rolul ierarhiei in pazirea invataturii si functionarea Bisericii. Dar uneori am impresia ca unii forteaza lucrurile mai departe decat atat. De ce nu "le-a cerut acordul" de exemplu ? Sau " in urma consultarii tuturor Patriarhiilor s-a decis ca ..." ? Suna altfel asa.
|
|