Citat:
În prealabil postat de catalin2
Te rog sa ma ierti ca eu sau altii nu stam tot timpul sa il laudam pe papa, doar pentru ca ai o simpatie pentru noul papa. Pana acum nu ai raspuns cu niciun argument, ai avut doar reactii bazate pe simpatia fata de papa. De obicei un ortodox va fi deranjat cand se afirma o invatatura contrara celei ortodox, adevarate. Cineva care are conceptii neclare, influentate si de cele moderniste, va fi deranjat cand se scrie ceva critic la adresa unui cult sau a unui reprezentat al acelui cult. De exemplu in cazul filocatolicismului. Sper ca dupa un timp sa realizezi ca reactia ta a fost destul de exagerata in apararea papei, si a meritat sa te certi pentru asta (si sa rupi legatura, pentru ca in trecut am avut o comunicare buna, inclusiv pe mesaje private).
|
Eu sper ca tu nu te-ai suparat prea tare si ca odata si odata sa iti dai seama ca ai avut reactii exagerate pe acest topic. Am in continuare o parere buna despre acest nou Papa, si cred ca va da dovada de mult echilibru si rigurozitate in mandatul sau.
Btw, am vazut ieri la audienta cu reprezentantii cultelor si celor de alte religii ca Patriarhul Bartolomeu al nostru a fost asezat la mare cinste, sezand pe acelasi (tip de) scaun pe care a stat si Papa. El a fost si cel care a deschis audienta, fiind de fapt si singurul care a luat cuvantul in afara de Papa. Am vazut acolo si multi alti reprezentanti ai bisericilor ortodoxe, toti fara exceptie avand o atitudine joviala si cordiala fata de noul Papa.