Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.09.2012, 12:27:03
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit Cred ca ne apropiem de concluzia acestui topic, care este:...

...ca unii au ramas la nivelul Bibliei, exact ca la tara. Da, ii respect mult mai mult pe oamenii cu 0-2 clase, decat pe intelectualii/afaceristii fara Dumnezeu, care traiesc, spiritual vorbind, chiar mai jos ca vitele din grajdurile sus-numitilor oameni simpli, insa taranii SUNT NASCUTI TARANI. Nu sunt niste intelectuali care, de dragul nostalgiei pentru provocari si explicatii paradoxale, isi arunca studiile si discernamantul in Recycle Bin, numind, probabil, in forul lor interior, acesta cripto-suicidara (din pdv duhovnicesc) actiune un fel de "metanoia". Taranii au fost dintotdeauna asa. Si cinste lor pentru asta! Caci bunicii si strabunicii tuturor provin de la tara. Oamenii aceia, nu invata, livresc/carturareste vorbind, mai mult decat stiu deja. Insa, la acest nivel, au atins un echilibru, pe care orasenii/intelectualii cu nelinisti cautatoare dureroase si vane nu il vor avea niciodata. Una e sa fi crezut doar ce iti spun si repeta simturile, biblia si popa toata viata, si peste asta, sa fii un om exemplar, si alta e sa arunci la gunoi stiinta, cultura, si bunul-simt empiric, zicand ca astfel te simplifici metanoic si devii ca venerabilii tai stramosi. Fals! Daca sunt facute cu binecuvantarea lui Dumnezeu, deopotriva adevarata eruditie si adevarata ignoranta (adica, native si sincere fata de Dumnezeu si sine) pot fi ajutatoare la mantuire. Florin-Ionut, intelegi nuanta? Refuz sa cred ca nu.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca au_relian Pelerinaje la locuri Sfinte 26 30.12.2011 21:17:05
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi bettykalazar Intrebari utilizatori 3 25.06.2011 10:42:05
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? question Generalitati 27 09.08.2008 17:24:43