Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.06.2012, 21:06:16
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Cred ca undeva vrajmasul incearca sa-si bage adanc codita. De unde-ati scos-o, fratilor, cu Parintele Iustin Parvu? Mi-e greu sa spun dar daca trage omul un "partz", unii sunt tentati sa spuna ca a declansat o bomba atomica. Serios acum, nu mai faceti speculatii fara sens. Nu e ziditor si nici nu se cade pentru un ortodox.

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Consider ca este cazul sa imi spun deschis parerea:
Frate Ioane, dintotdeauna am considerat ca tare bine le mai zici cateodata si n-as vrea sa-ti fie sminteala vorbele mele, dar cred ca uneori inversunarea ta nu face casa buna cu conditia ta de "bun-crestin". Iarta-ma frate. Nu vreau sa fiu eu "Gigi-contra", dar in ciuda faptului ca in mare parte a celor spuse ai dreptate, te asigur ca si diavolul are dreptate in rationamentul sau, INTOTDEAUNA. Asta nu inseamna, insa ca e si CORECT.

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
...(iar acum marturisesc ca traiesc un sentiment de scarba)
Pai cum, frate, scarba? De ce nu, mila? Unde e trairea duhovniceasca pe care Mantuitorul ne-o cere? Cu ce ne ajuta pe noi, "scarba" sau "dispretul" fata de cel ratacit, chiar cazut adanc in pacat? Vorbesti de unii preoti si de compromisurile lor, dar din atitudinea ta, eu am inteles clar un lucru: NICIODATA nu te rogi pentru ei, si deci nu esti cu nimic mai presus, in ciuda faptului ca esti incredintat ca tu nu faci pacatele lor. Ei, pacatosi asa, se roaga pentru noi toti, pentru tara aceasta si neamul cel plecat la cele vesnice, iar rugaciunea lor, intr-un fel sau altul, ESTE PRIMITA; cel putin asa am fost invatati de Sfintii Parinti. Ca aduc sminteala si duc la ratacire pe multi, aceste biete suflete trebuiesc planse cu amar fiindca nu le va fi deloc usor. Sa ne inchipuim ca Dumnezeu isi face mila de noi si ne da un coltisor de rai, iar de acolo vom vedea aceste suflete in iad, chinuindu-se groaznic. Oare vom mai nutri acelasi sentiment de sila, scarba, dispret? Mie mi se pare ca in toata aceasta ecuatie, lipseste ce e mai important: Dragostea lui Dumnezeu.
Iarta-ma, frate Ioane. Iti urmaresc mesajele cu mult interes si de mult am sesizat o schimbare care nu prea mai face loc in sufletul tau, smereniei pe care-am descoperit-o la tine la inceput. Daca ne-am vedea cu ochii cu care Dumnezeu ne vede, ne-am rusina de noi mai mult decat ni se pare acum ca avem dreptul sa ne rusinam de fratii nostri. Sa nu dea Dumnezeu sa se scarbeasca de tara noastra atat de bolnava de toate pacatele lumii, ca va fi vai-si-amar de capul nostru. Cand va lovi, vor cadea necazurile pe toti, nu numai pe unii. Sa ne rugam pentru cei cazuti, dragul meu frate intru Hristos.
Asa sa ne ajute, Dumnezeu!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42