Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.11.2011, 20:54:20
tinutza tinutza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de _ruxa_ Vezi mesajul
Inteleg ca nu ai ce face decat sa ai grija de copilul care a avut ghinionul sa pateasca asa ceva, dar sa transfigurezi realitatea - care e cruda - astfel incat sa te faca pe tine sa te simti mai bine, mi se pare ca e prea gogonata.
Cred ca te referi la partea cu mantuirea neamului. S-ar putea sa fie trasa de par aceasta expresie, caci mantuirea este personala, si se obtine prin ,,munca” spirituala (rugaciune, fapte bune) si Har de la Sf Treime. DAR, este un adevar acolo, totusi. In Biblie, la Iesirea 20,5-6 se spune ca Dumnezeu pedepseste nelegiuirea pana la al treilea sau al patrulea neam, dar se milostiveste pana la al miilea neam de cei care Il iubesc si pazesc poruncile Lui.

Am citit in cartile Parintelui Arsenie Boca, spunea ca daca o mama naste sa zicem 2 copii, dupa care face un avort, pacatul acesta va afecta nu doar urmatorii copii pe care ii va avea ci si pe cei deja nascuti.

Sau alta chestie, citita tot in cartile Parintelui Arsenie Boca: pacatul se transmite in ADN-ul urmasilor. De aceea, un copil, care poarta in el urma bunicilor si strabunicilor, nu doar pe a parintilor, poate avea lupte in mintea sa, intre a crede si a nu crede in Dumnezeu, de asemenea usurinta sau greutate in implinirea poruncilor Lui.

Mai auzisem ca daca parintii unui copil nu s-au spovedit , acel copil este posibil sa savarseasca exact aceleasi pacate ca si parintii lui.

Daca o veriga din lantul slabiciunilor se schimba dupa cum doreste Dumnezeu, va atrage mila Sa asupra neamului care va urma, asa reiese din Iesirea 20,5-6. Eu nu am cunostinte de teologie, dar daca un Preot a afirmat ce scria acolo in articol, cred exista un sambure de adevar, dupa cum am aratat mai sus, le usureaza mantuirea urmasilor si...cine stie...poate si pe a antecesorilor (asta din urma n-o stiu, poate afirma sau infirma cineva care stie mai bine).

Last edited by tinutza; 27.11.2011 at 21:11:21.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Si eu sunt copilul Lui ixlucian Intrebari utilizatori 1 31.10.2012 21:36:43
5 ORE PE ZI CU FAMILIA adrian010155 Generalitati 2 30.07.2008 16:50:22
5 ore pe zi cu familia Ionelaangel Generalitati 2 02.02.2007 17:59:09
Familia maria55 Generalitati 10 01.11.2006 17:09:42