![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Apropo de alaptat copii mult timp si asa. Nu stiu exact cum e, ca nu sunt mama inca-sper ca o sa am si eu familia mea-, dar am tot auzit, citit ca daca alaptezi copilul sau daca il alaptezi prea mult ti se lasa sanii rau de tot si se fac urati, ba ca pe unele femei le doare f tare sa alapteze si asa trec la biberon, ba ca laptele de mama dupa 3 luni isi pierde din consistenta si nu mai e bun. Cam astea sunt motivele pe care le aud ca sa nu alaptezi sau sa nu alaptezi prea mult timp. Imi cer scuze daca nu e subiect prea placut sau asa, dar sunt si eu curioasa cum sta treaba, mai ales in legatura cu lasatul sanilor si durerile din timpul alaptarii, si m-am gandit ca imi puteti spune voi care stiti. Cel putin femeile din Canada am observat ca sunt mai mult cu formula ptr bebe si asa.
Apropo ce parere aveti despre emisiunile de la tv gen "16 $ pregnant " si "teen mom" ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ps: sunt adept al invataturilor lasate de parintele..am tot postat si pe alte topicuri invataturile parintelui precum si pe acest topic http://www.crestinortodox.ro/forum/s...831#post405831 Last edited by ovidiu b.; 08.11.2011 at 07:54:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Laptele de mama nu este numai bun, dar este cel mai bun lucru pt un prunc pana la aproape un an sau cat consideri tu ca mama, insa se spune ca daca se poate alapta peste 7-8 luni cu atat mai bine, caci acel lapte ii asigura imunitatea organismului copilului. Insa odata ce copilul poate fi hranit si cu alimente, laptele devine ca un fel de alinare si legatura stransa dintre prunc si mama, caci nu mai este principalul factor hranitor. Si nu in ultimul rand tin sa-ti spun ca asa cum oamenii sunt diferiti, si organismele lor sunt diferite si sunt femei carora li se maresc atat de mult sanii pe timpul alaptarii incat fac acele vergeturi inestetice, ceea ce le scade elasticitatea si devin lasati dupa alaptare. Insa sunt si femei care desi au alaptat copii pana la un an, sanii au ramas aproape intacti. Desigur nu mai raman la fel de fermi ca inainte de sarcina, insa este posibil sa nu se modifice foarte mult. Singurul lucru care este sigur este faptul ca cu cat ai mai mult lapte, cu atat se lasa si sanii. De aceea cred eu ca multe mame prefera sa nu-si alapteze copii ca sanii sa nu-si piarda atat de mult elasticitatea pielii, mentinand greutatea laptelui. Insa acest lucru este un act egoist (consider eu) si daunator copilului. La emisiuni tv nu ma uit pt ca nu sunt asa mare fan televizor, mai mult internet, caci pot sa-mi aleg calitatea pe care vreau sa o urmaresc. Numai bine! |
|
|||
|
|||
![]()
@Unsfatbunpentrufiecare multumesc ptr raspuns. In legatura cu vergeturile care apar in timpul sarcinii pe abdoment si apoi pe sani, eu am inteles de la cateva mamici si articole ca, daca te dai cu o crema ptr. hidratare gen Bio Oil-e f bun-, crema de galbenele etc. pe toata durata sarcinii si pana iti revii, nu iti mai apar vergeturi. Nu se poate aplica aceiasi chestie si la sani sa iti dai cu ceva ca sa nu mai apara vergeturile? Sau daca faci putine exercitii ptr sani se mai lasa asa tare? Am mai inteles si ca dupa o perioada de timp dupa ce ai alaptat sanii isi pot revenii. Banuiesc ca exista solutii ptr. orice. Si sportul parca e bun in timpul sarcinii si dupa, te ajuta .
Eu una am crescut cu lapte praf . Mama a spus ca dupa cezariana nu a mai avut lapte sau ceva de genu, nu stiu ca nu vorbim prea deschis. 16 & Pregnant si Teen mom. Sunt emisiuni din state in legatura cu fete de 15-16 ani care sunt insarcinate si arata povestea lor, cum nasc, ce se intampla dupa etc. Acum nu stiu ce sa zic despre ele. Nu e reclama la a fi insarcinata la 16 ani, e mai mult un documentar. Am inteles ca foarte multe tinere din state raman insarcinate la 15-16 ani. Macar nasc bebeii. Eram curioasa ce credeti voi despre acesti gen de emisiuni. @ovidiu b. si eu am cartea :d explica f bine unele chestii. e adevarat ca la inceput te sperii, ca el e f strict, dar dupa ce mai citesti mai compari si cu alti Sfinti Parinti incepi sa intelegi. Pravalia alba de Arsenie Boca e f faina. E ptr cei casatoriti, dar am rasfoit si eu si scrie frumos. Mai sunt 2 carti parca de dansul care costa cam 1 mil si inca n-am apucat sa le iau. Nu inteleg de ce sunt asa scumpe. Pentru cei care vor cartea Parintelui Arsenie Boca http://www.scribd.com/doc/17995735/A...uti-in-Lanturi http://www.4shared.com/document/6BQf...i_familia.html http://laurentiudumitru.ro/blog/2009...ru-radiofonic/ http://tainacasatoriei.wordpress.com.../pravila-alba/ alte carti despre nunta,familie si altele puteti gasi pe http://bibliotecaortodoxa.blogspot.com/ |
|
||||
|
||||
![]()
ce cuvinte minunate!
un adevarat indreptar. Multumim, suflet bun!
|
|||
|
|||
![]()
Cu adevarat minunate cuvintele! Multumim Laura19!
Acum am reusit sa citesc tot. Unsfatbunpentrufiecare spunea: ,,Singurul lucru care este sigur este faptul ca cu cat ai mai mult lapte, cu atat se lasa si sanii. De aceea cred eu ca multe mame prefera sa nu-si alapteze copiii ca sanii sa nu-si piarda atat de mult elasticitatea pielii, mentinand greutatea laptelui.” De aici mi-a aparut intrebarea: cumva cu cat alaptezi copilul cu atat organismul ,,fabrica” mai mult lapte si sanii cresc in volum mai mult decat erau imediat dupa nastere? Sau dimensiunea sanilor ramane aceiasi ca dupa nastere ori poate chiar sa scada cu trecerea timpului (cam cand ar incepe sa scada, dupa 1 an sau 2 sa zic ? Iar daca nu ii mai da sa suga ca inainte, ci mai putin in mod intentionat pt ca vrea sa ii diversifice alimentatia-cu lapte de capra,vaca etc atunci organismul se opreste din a mai ,,fabrica” la fel de mult lapte ca inainte ?) ? Ma mai gandeam ca daca o dor sanii pt ca se aduna lapte si solutia ar fi sa-i mai ,,goleasca”, daca nu ar alapta copilul poate tocmai atunci ar aparea vergeturi (crescand in greutate si nefacand fata elasticitatea pielii), o parere...Dar adevarul nu-l stiu. Cine il stie poate ne spune si noua... De asemenea, daca o mama a reusit sa depaseasca sau sa previna aceasta problema (lasarea sanilor) o rugam sa ne impartaseasca din experienta sa. Ori daca afla cine ceva la un moment dat, la fel. Oricum, solutiile la care s-a gandit Laura19 par destul de bune. Zile senine si pline de iubire, tuturor! Last edited by tinutza; 10.11.2011 at 23:58:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"I se atribuie câteva scrieri, între care Pravila Albă, un manuscris care i s-a furat, modificat apoi și rescris. Circulă pe numele Părintelui, ajungând până în Franța. Dăm în original caracterizarea pe care o face Părintele pe un asemenea exemplar din Pravila Albă: "model de stâmbare a unui original furat". - citat din Cărarera Împărăției |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Datorita glandelor mamare care se dezvolta sanii cresc in volum in timpul sarcinii, capatand dimensiuni destul de mari in timpul alaptatului, cand glandele sunt umplute cu lapte. Ptr o femeie cu un tesut elastic, schimbarile din timul sarcinii nu ridica probleme.Am intalnit femei , care datorita pielii foarte foarte elastice nu aveau nici macar o vergetura, pe cand altele care foloseau regulat tot felul de creme, inclusiv cu colagen ,erau pline de vergeturi. Daca sanul este sprijinit de sutienul potrivit, i se poate pastra frumusetea, usor modificata si dupa momentul alaptarii. Dar in multe cazuri, sanul scade semnificativ in dimensiune si se lasa. Dar daca ptr un aspect atat de minor, femeia decide sa renunte la alimentul cel mai potrivit ptr dezvoltarea copilului sau, atunci vorbim in mod evident de egoism. Citat:
Un alt tip de durere apare atunci cand sanul se incarca prea tare cu lapte, iar mamam incepe sa simta o presiune puternica in sani. Daca laptele nu este evacuat in tip util, se produce blocarea canalelor lactifere. In aceasta situatie sanul se inroseste, devine dureros la atingere si in caz de neevacuare a lapelui o perioada mai mare de timp se ajunge la mastita. SI aceasta situatie se poate rezolva usor. Puneti copilul la san ori de cate ori cere, fara a tine cont de un anumit orar, iar adac exista un surplus de lapte evacuati-l manual sau cu o pompa. Atentie! nu de tot, deoarece organismul va raspunde prin producerea unei cantitati de lapte tot mai mari. Asadar, evacuati-l pana dispare senzatia dureroasa. In timp, organismul se va seta si va elibera exact atata lapte cat are nevoie bebelusul. De asemenea, atunci cand aceasta tensiune creste,iar mama pune bebelusul la san, disparre aceasta tensiune dureroasa si apare un sentiment extrem de placut, unic, numit fiorul laptelui. In acest moment este eliberata oxitocina, hormon responsabil cu refacerea uterului si care genereaza o senzatie placuta, de fericire. Citat:
suparare sunt factori care inhiba productia de lapte. Si aceasta etapa se poate depasi usor. Mamica sa se hraneasca regulat, iar mintea sa si-o tina la Domnul. Micuta faptura ii va rapi tot timpul, poate nu va mai fi timp de acatiste, dar mintea sa fie mereu la Domnul. Mamica sa rosteasca cat de des are ocazia Doamne Iisuse, sa ii cante micutului, chiar adac nu are o voce prea buna(bebele nu e un profesor de muzica, dar glasul duios al mamei il linisteste, si nu il deranjeaza). Canta-i mama, canta-i! pricesne, Axionul, Aparatoare Doamna, cantece de leagan. Rosteste-i rugaciuni cu voce tare(rugaciuni compuse pe loc, de binecuvantare ptr minunata faptura). Atunci se va aseza pacea peste sufletul mamei si bucuria va salslui in inima ei. In conditiile astea, cresterea pruncului va deveni o mare bucurie, si va alunga asa-zisul sindrom al depresiei post partum. Citat:
Din pacate multe mame nu mai alapteaza. De vina sunt, in primul rand mamele lor, care nu le mai invata cum sa faca lucrul asta. Apoi superficialitatea asistentelor din maternitate. Dar, un lucru stiu:daca o mama vrea cu adevarat sa alapteze, va alapta. Si sincer va spun, nu am intalnit alta bucurie mai mare decat aceea de a alapta.
Cred, Doamne, ajuta necredintei mele! Last edited by lore86; 12.11.2011 at 17:59:08. |
|
|||
|
|||
![]()
Citez dintr-un articol de la :http://www.familiaortodoxa.ro/2011/1...ntru-mantuire/
,,- Cornelia cum a ajuns în căruț? - La șase luni, asistenta din sat i-a făcut un vaccin. Și, după ce i-a făcut vaccinul, au început problemele – ani de zile nu a mai deschis ochii, îi ținea tot timpul închiși. O hrăneam cu ceai și lapte, picătură cu picătură. Cu o coadă de linguriță îi deschideam gurița și îi picuram ceai și lapte. Am fost cu ea și la București. La un spital mi-au spus să o las acolo șase luni, să-i taie tendoanele de la picioare și să-i facă ei tratamentele necesare. Dar m-am opus: „Doar nu v-oi da-o să faceți experiențe pe ea! O duc acasă, eu o cresc, numai în brațe, așa oi căra-o!” Mi-au zis că sunt „iehovistă”. Dar le-am răspuns: „Sunt ortodoxă și țin legea ortodoxă, și dacă asta mi-a fost rânduit de Dumnezeu, trebuie s-o duc până la capăt!” - Dar de ce le-ați spus că nu vreți să se facă experimente pe ea? - Am văzut în spital niște imagini care m-au îngrozit, fetițe de 4-5 ani fără păr pe cap și care nu puteau să vorbească. Am înțeles că și ele au fost supuse anumitor tratamente. - Ați urît-o pe asistenta care i-a făcut vaccinul? - Nu! Și nici Cornelia nu s-a plâns vreodată că trebuie să stea în cărucior. Am înțeles că orice suferință este spre mântuire. Un părinte ne-a spus că dacă vom duce crucea bolii acestei fete, prin ea se va mântui toată familia, tot neamul.” Din linkul urmator aflam cateva raspunsuri la intrebarea : Cum pot fi prevenite si vindecate bolile infectioase grave fara a apela la vaccin ? : http://www.familiaortodoxa.ro/2010/0...cin/#more-1305 |
|
|||
|
|||
![]()
Inteleg ca nu ai ce face decat sa ai grija de copilul care a avut ghinionul sa pateasca asa ceva, dar sa transfigurezi realitatea - care e cruda - astfel incat sa te faca pe tine sa te simti mai bine, mi se pare ca e prea gogonata.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Si eu sunt copilul Lui | ixlucian | Intrebari utilizatori | 1 | 31.10.2012 21:36:43 |
5 ORE PE ZI CU FAMILIA | adrian010155 | Generalitati | 2 | 30.07.2008 16:50:22 |
5 ore pe zi cu familia | Ionelaangel | Generalitati | 2 | 02.02.2007 17:59:09 |
Familia | maria55 | Generalitati | 10 | 01.11.2006 17:09:42 |
|