Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.08.2011, 20:00:17
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
In legatura cu inchinarea la icoane, v-as sfatui sa cititi din Sfantul Ioan Damaschin, care explica lamurit motivele rationale pentru care in Biserica cea Una exista cultul icoanelor. Puteti citi si aici o scurta rezumare: http://www.crestinortodox.ro/sarbato...ane-69559.html, iar aici puteti gasi inclusiv un text foarte bun din cuvintele Parintelui Staniloae, pe acelasi subiect: http://patermihail.wordpress.com/201...tru-staniloae/
Vă mulțumesc, dar... știți... noi suntem cu Sola Scriptura , și acolo unde Scriptura tace (mă refer desigur la probleme legate de închinare, chestiuni definitorii pentru un creștin) nu considerăm corect să căutăm în alte surse. În chestiuni de amănunt, da, putem consulta și Sfânta Tradiție -nicio problemă- dar când e vorba de "respirația sufletului" adică de rugăciune și închinare în general nu-L vom întreba mai bine pe Dumnezeu?

Citat:
Probabil este foarte greu ca cineva - cuvintele cuiva - sa va zdruncine convingerile, probabil de-o viata
Nu uitați totuși că eu am fost ortodox... Dacă omenește vorbind e imposibil să-ți schimbi convingerile (Ier. 13,23), Dumnezeu poate opera schimbări radicale în viața ta. Slavă Lui!

Citat:
dar cugetati va rog la cuvintele Pr. Staniloae, precum si la intrebarea: "Daca Biserica Primara - atat de veche - din vremurile Sfintilor Parinti cinstea icoanele, oare nu este ceva adevar in aceasta?"
Mă văd nevoit să corectez de fiecare dată: aceea nu mai era Biserica Primară. Biserica Primară e cea din vremea sfinților apostoli. Ori ei se știe, nu aveau icoane. Punct.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38