Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.08.2011, 11:51:57
crissta crissta is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.02.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit sectanti

SECTANTI asa se numesc indiferent cat de "binevoitori " sunt.sau par a fi.numindu-se sectanti,nu avem noi nici o tangenta cu ei,pentru ca nu suntem noi aceia curatiti de rele ca sa -i indreptam pre ei. "nici el nu stia",se referea cineva la un calugar de la Cozia....Nu era d-le treaba lui . probabil treaba lui era la bucatarie,sau la lumanari,nu toti sunt atat de "inteligenti"ca si voi cei de alta confesiune... Noi suntem mai smeriti frate draga ce sa facem?noi ascultam de glasul sfintilor parinti,de glasul preotilor nostri, asa cum sunt ei,cu scaderile si calitatile lor,caci si ei sunt oameni... noi suntem spre curatire nu suntem curati,cum nimeni cat traieste pre pamant,in trup nu poate fi sfant.
Vechi 17.08.2011, 14:07:42
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crissta Vezi mesajul
SECTANTI asa se numesc indiferent cat de "binevoitori " sunt.sau par a fi.numindu-se sectanti,nu avem noi nici o tangenta cu ei
Asta-i culmea! După ce că-i numiți "sectanți" în bătaie de joc, tot ei sunt vinovați că-i numiți astfel...

Citat:
În prealabil postat de crissta Vezi mesajul
"nici el nu stia",se referea cineva la un calugar de la Cozia....Nu era d-le treaba lui . probabil treaba lui era la bucatarie,sau la lumanari
Dacă nici el nu știa, cine să știe? Portarul de la hotel? Nu avea treabă nici cu bucataria, nici cu lumânările... stătea exact pe banca de sub frescă și dădea lămuriri la vizitatori. Respectiv, nelămuriri.
Vechi 17.08.2011, 15:20:18
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Asta-i culmea! După ce că-i numiți "sectanți" în bătaie de joc, tot ei sunt vinovați că-i numiți astfel...
Nu e o jignire, iata ce spune dex: "séctă, secte s. f. Comunitate religioasă desprinsă de Bis. oficială respectivă; p. ext. grup restrâns și închis, alcătuit din adepții unei doctrine (religioase, filozofice etc.). ◊ Secte neoprotestante = secte religioase noi care au proliferat din sânul protestantismului. – Din fr. secte, lat. secta."
Din moment ce nu faceti parte din BO, rezulta ca faceti parte dintr-o secta numita de acestia adventista. Nu e prea normal ca ortodocsii sa numeasca toate cultele cu numele lor, de exemplu mormonii se numesc biserica lui Iisus Histos a sfintilor din zilele din urma. Ar rezulta ca ortodocsii spun ca adunarea mormona e Biserica lui Iisus si ca acolo sunt sfintii. Respectivele culte si-au dat ele nume, nu au cum sa fie recunoscute de ortodoxie.
Asta e adevarul istoric, nu avem ce face, adventistii sunt un grup format la inceput in jurul unui fermier american care a prezis eronat sfarsitul lumii. daca nu era acel fermier nu existau azi nici adventisti.

Noi suntem numiti ortodocsi, nu ni se pare o jignire, dimpotriva. Daca nu vreti sa fiti numit secatar puteti veni in BO sa fiti numit ortodox, daca va tin cu forta spuneti si intervenim, va salvam.
Vechi 17.08.2011, 15:51:36
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asta e adevarul istoric, nu avem ce face, adventistii sunt un grup format la inceput in jurul unui fermier american care a prezis eronat sfarsitul lumii. daca nu era acel fermier nu existau azi nici adventisti.
Errare humanum est :) s-a precipitat Samuel S. Snow cand a prezis sfarsitul lumii pe 22 oct.1844, e bine ca n-a perseverat in greseala si n-a mai fixat date sfarsitului. Precipitarea asta o intalnim si in lumea ortodoxa, rapid s-au gasit unii dintre noi sa asocieze 666=cip=pecetluire, ulterior si-au nuantat pozitia spunand ca e o pre-pecetluire. Snow macar s-a inspirat din profetia lui Daniel, insa ultimul pastor adventist, (cel cu reclama mascata la postul de radio), care a prezis Apocalipsa pe 21 mai 2011, a prezentat o teorie cu niste calcule ilogice :) chiar am stat si le-am analizat pentru a intelege cum a gandit "problema". Oricum, sunt sigura ca adventistii de la noi se disociaza de ideile excentricilor adventi din lumea americana.

Last edited by ioanna; 17.08.2011 at 16:05:48.
Vechi 17.08.2011, 20:06:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
insa ultimul pastor adventist, (cel cu reclama mascata la postul de radio), care a prezis Apocalipsa pe 21 mai 2011, a prezentat o teorie cu niste calcule ilogice :) chiar am stat si le-am analizat pentru a intelege cum a gandit "problema". Oricum, sunt sigura ca adventistii de la noi se disociaza de ideile excentricilor adventi din lumea americana.
Doamnă, nu vă credeam în stare să coborâți într-atâta... Dacă nu erați bine informată, puteați să întrebați. Credeți că ar fi necesară măcar o corectare (dacă cererea de scuze ar fi sub demnitatea dvs.)?
Vechi 17.08.2011, 20:05:07
Banned

Implicit

Citat:
Nu e o jignire, iata ce spune dex: "séctă, secte s. f. Comunitate religioasă desprinsă de Bis. oficială respectivă; p. ext. grup restrâns și închis, alcătuit din adepții unei doctrine (religioase, filozofice etc.). ◊ Secte neoprotestante = secte religioase noi care au proliferat din sânul protestantismului. – Din fr. secte, lat. secta."
Această definiție reflectă bineînțeles opinia majorității ortodoxe (unu la mână). Apoi (doi la mână) nu puteți nega conotația negativă ce i se dă acestui termen. Uitați-vă doar la userul ce din multă iubire nu ne mai scoate din "băi sectantule!" și "sectaro!".

Citat:
Din moment ce nu faceti parte din BO, rezulta ca faceti parte dintr-o secta numita de acestia adventista.
Nu rezultă de fel! Eu fac parte din Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, biserică numită ca atare în toate actele oficiale ale Bisericii Ortodoxe Române. Nu o să întâlniți în niciun asemenea act ori comunicat termenul "secta eretică adventistă". Operează ortodocșii cumva cu două sisteme de referință? În calitate de creștin, nu puteți afirma așa ceva...

Citat:
daca nu era acel fermier nu existau azi nici adventisti.
Nici pe departe! Ceea ce nu știți dumneavoastră, este că la începutul sec. XIX această mișcare așteptătoare a revenirii Domnului Hristos (mișcare ce a fost numită mai târziu "adventistă")a apărut în mai multe puncte pe glob și în diferite denominațiuni creștine.

Citat:
Noi suntem numiti ortodocsi, nu ni se pare o jignire, dimpotriva.
Ar fi chiar ciudat... Să știți că nici noi nu ne simțim jigniți când suntem numiți adventiști...

Citat:
Daca nu vreti sa fiti numit secatar puteti veni in BO sa fiti numit ortodox
Doar pentru atâta lucru? Puteați să mă ispitiți măcar cu 30 de arginți...
Vechi 17.08.2011, 20:59:57
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Urât mod de a gandi.
Vechi 17.08.2011, 21:06:02
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:

De pretul Celui Nepretuit ce zici? good enough for you?
Vechi 18.08.2011, 11:09:47
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Această definiție reflectă bineînțeles opinia majorității ortodoxe (unu la mână). Apoi (doi la mână) nu puteți nega conotația negativă ce i se dă acestui termen. Uitați-vă doar la userul ce din multă iubire nu ne mai scoate din "băi sectantule!" și "sectaro!".
Desigur ca exista si o conotatie negativa (eu am zis-o mai mult ca o gluma) dar pentru cei din acel cult. Normal ca ei nu se considera secta ci adevarata biserica. Si tot normal e ca ortodocsii nu pot spune ca adventistii sunt biserica, ba chiar cea adevarata, cred ca intelegeti.
Citat:
Nu rezultă de fel! Eu fac parte din Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, biserică numită ca atare în toate actele oficiale ale Bisericii Ortodoxe Române. Nu o să întâlniți în niciun asemenea act ori comunicat termenul "secta eretică adventistă". Operează ortodocșii cumva cu două sisteme de referință? În calitate de creștin, nu puteți afirma așa ceva...
Eu pana acum nu cred ca am auzit vreun preot sau ierarh sa spuna Biserica adventista, de obicei spune "secta" sau daca vrea sa menajeze "cult" sau neoprotestanti. Cel mult li se mai spune biserici la cele catolice si protestante (desi tot impropriu). Nu putem sa spunem ca exista si o alta Biserica in afara de cea Ortodoxa, altfel cand spunem crezul "cred intr-una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica" ar insemna sa mintim, credem de fapt in mai multe.
Asadar sa facem distinctie intre ce cred adventistii despre ei si ce cred ortodocsii, nu pot crede la fel.
In plus BO nu recunoaste teinele in afara Bisericii, inclusiv botezul, asadar adventistii sunt crestini pentru ca si ei cred in Hristos, dar fara sa fie si crestini efectivi, adica botezati.
Citat:
Nici pe departe! Ceea ce nu știți dumneavoastră, este că la începutul sec. XIX această mișcare așteptătoare a revenirii Domnului Hristos (mișcare ce a fost numită mai târziu "adventistă")a apărut în mai multe puncte pe glob și în diferite denominațiuni creștine.
Din cate stiu Miller si profetia sa a fost cunoscuta in epoca, deci puteau deveni adepti si in alte parti. Iar adventistii actuali s-au format prin prozelitism, nu din luminare instantanee.
Altfel profetii si adepti despre sfarsitul lumii au fost tot timpul, nu numai la inceputul sec. XIX.
Crestinii asteapta venirea Mantuitorului de aproape 2000 de ani, dupa Inaltare. Iar advenitstii de mai putin de 200, pentru ca atunci s-au format.
Citat:
Prozelitismul se practica de adventisti, inclusiv in unele cazuri recompense materiale (din ce am citit). Din Biserica Ortodoxa e un privilegiu sa faca cineva parte, catehumenul trebuie sa si merite sa faca parte, cu atat mai mult sa fie atras cu orice pret. Inainte nu se preimeau usor in Biserica, ca sa nu mai spunem ca multi erau exclusi, datorita ereziilor.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38