Citat:
În prealabil postat de bogdan81
Cum sa-i fie revelate adevarurile de credinta daca el uraste Adevarul?
Pentru ca au fost multi papi care au vietuit contrar Adevarului.
|
Cum ? Foarte simplu cum. Prin lucrarea Sfantului Duh. Exact asa cum un preot ortodox, chair daca se intampla sa fie betiv, curvar si chiar necredincios, poate invoca Sfantul Duh sa preschimbe painea in Trupul lui Hristos si poate ierta pacatele in numele lui Hristos.
Pentru ca harisma nu tine de gradul de sfintenie al preotului.
Citat:
Pacat ca unii, daca au impresia ca ai poseda Adevarul, desi El nu se poate poseda, te poti numai intalni cu El, incearca sa faca prozelitism pe site-uri ortodoxe, zicandu-ne noua ca suntem schismatici si altele.
|
Domnule, aratati-mi un singur thread pe care l-am initiat eu, in care sa fac prozelitism si sa indemn oamenii sa paraseasca Ortodoxia. Daca nu, cereti-va scuze.
Citat:
Domnilor, daca sunteti asa siguri de asta, de ce nu vi se da Lumina Invierii? De ce a fost refuzata de 2 ori catolicilor si odata armenilor?
|
Avem suficiente miracole, stati linistit. Insa spre deosebire de dumneavoastra, noi nu incercam sa punem monopol pe miracole si recunoastem ca ele pot fi savarsite de catre Dumnezeu si in folosul altor crestini.
Citat:
Si de ce te poti odihni mult mai usor in vietile sfintilor ortodocsi, asa cum e Sfantul Siluan athonitul, dar nu si in vietile sfintilor catolici, care au mai degraba de a face cu fenomenele paranormale decat cu credinta crestina?
|
Aceasta afirmatie este un amestec de neadevar si de opinie subiectiva. As fi curios sa stiu cate vieti de sfinti catolici ati citit.
Citat:
Si daca va inselati?
|
Si daca dumneavoastra va inselati si nu aveti monopolul asupra lui Dumnezeu ? Daca minunile catolice sunt cu adevarat lucrarea Sfantului Duh, daca in Lituurghia catolica Sfantul Duh lucreaza si transforma painea in Trupul Mantuitorului, daca preotii catolici sunt chiar preoti, prin lucrarea Sfantului Duh, si nu mireni, asa cum se incapataneaza sa sustina Catalin, oare nu cumva ati savarsit acel pacat despre care Domnul spune ca nu se va ierta in veci ?