Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Pacat ca nu va laudati si voi cu intelegerea Evangheliei ca daca nu o intelegeti inseamna ca stati in intuneric, nu? Si atunci in cine credeti de fapt? Nu-i vorba de lauda este vorba ca nu poti fi crestin fara sa crezi in Hristos. Aveti ceva impotriva propovaduirii evangheliei?
Punerea mainilor imi este foarte cunoscuta la fel ca si faptul ca Sf. Ap. Pavel nu a spovedit pe nimeni, a botezat pe foarte putini si a zis ca el are ca misiune propovaduirea evangheliei. Saracu', numai asta stia?
Si la fel si ceilalti apostoli, au zis ca nu este vrednic de ei sa isi piarda timpul cu altceva decat propovaduirea Evangheliei asa ca i-au lasat pe altii sa faca toate celelalte. Numai atata stiau? 
|
Intelegerea Sfintei Evanghelii nu sta doar in cuvinte, exista o treapta mai inalta, cea duhovniceasca. Multi au inteles cuvantul si asa a iesit ca Domnul nostru Iisus Hristos are frati, ca Fecioara Maria nu este mama Lui Iisus si alte trasnai. Poti vorbi atat timp cat intelegi, si tu esti departe de adevar. Nu credinta te mantuieste, ci faptele de credinta... ca si diavolii cred (Apostolul Iacob (cap. 2,19) că și demonii cred și se cutremură?).
Puterea vindecarii prin ritualul punerii mainilor a fost transmisa de Iisus, Sfintilor Apostoli, care au lasat-o Bisericii prin taina Sfantului Maslu: “Peste bolnavi isi vor pune mainile si se vor face sanatosi” (Marcu 16, 18 ). Misiunea lor a fost diferita... nu vad rostul comparatiei. Sa inteleg ca te indoiesti de folosul spovedaniei daca nu scrie ca a fost savarsita de apostoli?