Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei
Nu este eroare si nici ilogic. In matematica, atunci cand impui anumite conditii ipotezei, o faci pt ca aceasta sa fie logica. Ipoteza lui Pascal poate fi demonstrata atata timp cat exista sansa ca Dumnezeul crestinilor sa existe. Este f simplu: Pascal a asociat raiul, respectiv iadul cu infinit, respectiv minus infinit (asta implica automat si existenta lui Dumnezeu), iar neexistenta lui Dumnezeu cu 0. Din acest motiv s-a impus conditia de mai sus, pt ca altfel s-ar ajunge la 0 x infinit, operatie ce nu are sens.
|
Prost, daca deja a presupus ca exista, demonstratia nu-si mai are rostul. Creezi axiome dupa cum iti convine in realizarea unei demonstratii?
Apropo, aia cu minus infinit si plus infinit ... what?!
PS:
Citat:
În prealabil postat de Pascal
1. Dacă crezi în Dumnezeu și el există, te duci în Rai.
2. Dacă crezi în Dumnezeu, dar el nu există, nu pierzi nimic.
3. Dacă nu crezi în Dumnezeu, dar el există, te duci în Iad.
4. Dacă nu crezi în Dumnezeu și chiar nu există, într-adevăr ai avut dreptate, dar ești tot în situația celui care a crezut.
În concluzie: mai bine crezi și riști să câștigi totul decât să nu crezi și să riști să pierzi totul.
|
Citat:
În prealabil postat de rearbottoms
1. Gresit, nu e suficient sa crezi.
2. Gresit, trebuie sa suferi toata viata si sa-ti ingradesti existenta prin tot felul de reguli inutile si unele chiar macabre/sinistre. Si cum premiza punctului 2 este ca Dumnezeu nu exista, inseamna ca ti-ai irosit singura ta viata facand pe placul Lui, care - supriza - nici nu exista; asta in loc sa traiesti asa cum ai fi vrut.
3. Corect.
4. Gresit. Tu ti-ai trait viata, ei nu. Tu ai fost un om care ai trait dupa cum ti-a placut. Inainte sa mori te uiti in urma si nu vezi decat realizari si impliniri si esti impacat cu sine. Poate chiar ai si contribuit cu ceva in lumea asta, nu doar te-ai rugat si-ai asteptat sa primesti rasplata.
SI IN PLUS, nu poti pur si simplu: sa crezi. Poti sa te minti pe tine insuti, dar nu poti "SA CREZI" - si cum pe dumnezeu nu-l poti minti..
Si ca sa nu repet ce-a zis tipul asta, arunca o privire aici: >click me<
|
Ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca toata tehnica asta e doar
un mod de a pacali divinitatea: "Mintea-mi zice ca nu exista. Dar daca, prin absurd, exista? A, pai atunci hai ca fac o smecherie, o sa cred ca exista asa pentru orice eventualitate". Adica ce, il fraieresc pe Dumnezeu? Cred din interes? Mai sa fie..
Prin alte cuvinte nu mai fiti asa mandri de Pascal asta, cum ca era mare crestin, asta nu e gandire de om crestin. Si oricum din ce-a scris tragi concluzia ca pentru el a crede in dumnezeu nu implica si alte sacrificii generate de respectarea unor reguli dure ale Bisericii (ceea ce din punctul meu de vedere e o chestie cat-de-cat logica - dar din punctul vostru de vedere e o blasfemie).