Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2011, 12:33:30
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pantsless Vezi mesajul
Pai asta-i ca este dumnezeu e o variabila pe care el a fixat-o ca si constanta. Asta-i problema. Am scris mai prin toate topicurile de ce "pariul" nu e demn de luat in considerare, nu mai repet. Sa nu care cumva sa-ti dai jos ochelarii de cal..
Mai omule, cred ca tu ai ochelari de cal (nu ma abtin sa nu-ti intorc replica odata ce ai atata 'curaj' in tine). N-am zis nicaieri ca e demn de luat in considerare sau ca asta dovedeste existenta lui Dumnezeu sau ca daca un crestin face ce zice Pascal ajunge in rai, ci pur si simplu am aratat ca acest pariu are o logica matematica.
E ca si cum ti-as demonstra ca teorema lui Lagrange este logica dpdv matematic.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2011, 23:03:56
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Mai omule, cred ca tu ai ochelari de cal (nu ma abtin sa nu-ti intorc replica odata ce ai atata 'curaj' in tine). N-am zis nicaieri ca e demn de luat in considerare sau ca asta dovedeste existenta lui Dumnezeu sau ca daca un crestin face ce zice Pascal ajunge in rai, ci pur si simplu am aratat ca acest pariu are o logica matematica.
Nasol moment daca ai impresia ca ai demonstrat asa ceva. Pariul lui Pascal nu are logica pentru ca variantele luate in considerare sunt mincinoase. Daca nici voi nu respectati o porunca atat de simpla... Nici daca variantele ar fi corecte pariul nu ar avea logica din moment ce poate fi aplicat oricarui zeu. Daca ar fi logic ar trebui sa credem in fiecare zeu. Definitia logicii, asa cum o inteleg eu nu e chiar atat de permisiva!

Citat:
E ca si cum ti-as demonstra ca teorema lui Lagrange este logica dpdv matematic.
Echivocare ilogica. Asta completeaza rationamentul tau despre care ai impresia ca e logic! Nu orice demonstratie e logica, desi unele dintre ele sunt.

Am si o intrebare indiscreta la care evident poti sa nu raspunzi. Cam cati bani dai la biserica pe luna/an? Sau cati bani crezi ca da un crestin in medie la biserica?
Reply With Quote
Vechi 10.01.2011, 23:12:11
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul

Am si o intrebare indiscreta la care evident poti sa nu raspunzi. Cam cati bani dai la biserica pe luna/an? Sau cati bani crezi ca da un crestin in medie la biserica?
Nu văd de ce ar fi o întrebare "indiscretă". Eu dau mai puțin decât ar trebui și mai puțin decât aș dori. Și dintre toți banii pe care îi dau, sunt cei după care îmi pare cel mai puțin rău.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 11:40:51
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Smile pt Camy_d

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Nu văd de ce ar fi o întrebare "indiscretă". Eu dau mai puțin decât ar trebui și mai puțin decât aș dori. Și dintre toți banii pe care îi dau, sunt cei după care îmi pare cel mai puțin rău.
Uite, acest raspuns mi-a placut cel mai mult...Scurt si la obiect....Si...mi se potriveste si mie...
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 20:41:47
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Uite, acest raspuns mi-a placut cel mai mult...Scurt si la obiect....Si...mi se potriveste si mie...
Exact ce am zis și eu, dar mai scurt.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2011, 01:09:39
razvan_andrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nasol moment daca ai impresia ca ai demonstrat asa ceva. Pariul lui Pascal nu are logica pentru ca variantele luate in considerare sunt mincinoase. Daca nici voi nu respectati o porunca atat de simpla... Nici daca variantele ar fi corecte pariul nu ar avea logica din moment ce poate fi aplicat oricarui zeu. Daca ar fi logic ar trebui sa credem in fiecare zeu. Definitia logicii, asa cum o inteleg eu nu e chiar atat de permisiva!

Echivocare ilogica. Asta completeaza rationamentul tau despre care ai impresia ca e logic! Nu orice demonstratie e logica, desi unele dintre ele sunt.

Nu vad rostul acestei intrebari. In ultimul an nu cred ca am mai dat bani la Biserica.
Se pare ca aici avem de-a face cu un domn de stiinta. Ei bine, domnule de stiinta, citeste cartea Zero - biografia unei idei periculoase, a matematicianului Charles Seife si o sa intelegi ce-am vrut sa spun. Pana atunci, fii rau, da bun!
Si inca ceva: da-mi exemplu de o demonstratie matematica ce nu are logica.

Last edited by razvan_andrei; 11.01.2011 at 01:18:23.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2011, 09:25:07
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Nu vad rostul acestei intrebari. In ultimul an nu cred ca am mai dat bani la Biserica.
Se pare ca aici avem de-a face cu un domn de stiinta. Ei bine, domnule de stiinta, citeste cartea Zero - biografia unei idei periculoase, a matematicianului Charles Seife si o sa intelegi ce-am vrut sa spun. Pana atunci, fii rau, da bun!
Si inca ceva: da-mi exemplu de o demonstratie matematica ce nu are logica.
Exista demonstratii gresite. Ma mir ca n-ai auzit de asemenea demonstratii in cazuri celebre cum ar fi teorema lui Fermat.
Intrebarea cu banii vroia sa evidentieze faptul ca daca tu crezi si nu exista D-zeu sau exista si il cheama altfel, ai pierdut ceva mai mult decat nimic.
Reply With Quote
Vechi 12.01.2011, 20:22:25
razvan_andrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Exista demonstratii gresite. Ma mir ca n-ai auzit de asemenea demonstratii in cazuri celebre cum ar fi teorema lui Fermat.
Intrebarea cu banii vroia sa evidentieze faptul ca daca tu crezi si nu exista D-zeu sau exista si il cheama altfel, ai pierdut ceva mai mult decat nimic.
Teorema lui Fermat a fost demonstrata pana la urma, chiar de curand. Au existat si demonstratii gresite, dar ele au fost sesizate. In fizica nu au existat teorii gresite? Gandeste-te numai la cum credeau initial fizicienii si chimistii ca arata atomul (modelul prunei, spre exemplu). Insa ceea ce am spus eu mai sus nu e nimic gresit. Demonstratia lui Pascal apartine de domeniul probabilitatilor.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2011, 17:02:15
Ana.Maria.
Guest

Implicit

Citat:
si daca mori cu banii in buzunar ce-ai castigat? cu ce esti mai bogat?
dar de ce nu evidentiezi ca daca Exista Dumnezeu, dupa ce mori pierzi mai muuult decat cativa bani, poate iti pierzi chiar sufletul. (am zis poate (da sau nu) sa nu intelegi ca te condamn eu in vreun fel)
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 13:42:51
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana.Maria. Vezi mesajul
si daca mori cu banii in buzunar ce-ai castigat? cu ce esti mai bogat?
dar de ce nu evidentiezi ca daca Exista Dumnezeu, dupa ce mori pierzi mai muuult decat cativa bani, poate iti pierzi chiar sufletul. (am zis poate (da sau nu) sa nu intelegi ca te condamn eu in vreun fel)
Cine a zis ca alternativa e sa mori cu banii in buzunar?

Inteleg ca daca exista D-zeu pierd mult. Totusi, tinand cont de caracteristicile zeului crestin, unul dintre miile de zei existenti si carora li se poate aplica pariul lui Pasca, prefer sa pierd. Nu de alta, dar pentru mine, iadul n-ar fi mai rau decat raiul langa crestini. Tortura psihica e mai rea decat cea fizica.
Reply With Quote
Răspunde