Eu nu inteleg ... In ce fel are nevoie scriptura, care este cuvantul lui Dumnezeu, sa fie intregita? Isus a considerat ca scripturile vechiului testament au fost suficiente si nu a avut nevoie de mai mult cat a trait printre oameni ... Si pe atunci, nu exista Sfanta Traditie, nu-i asa? Ce anume au mai putut adauga niste oameni, fie ei si sfinti, la o lucrare terminata ? Isus, cand si-a dat sufletul acolo pe cruce a spus: "S-a ispravit!" Adica s-a implinit tot ceea ce era de implinit ... Cine mai poate adauga ceva lucrarii lui Dumnezeu?
Toata scriptura, de la primul si pana la ultimul verset Il vesteste pe Domnul ... Cine ce mai poate intregi ?
Eu cred ca prea ne straduim sa-I aratam lui Dumnezeu cum ar trebui facute lucrurile ... Oare este atat de mic si de neputincios incat tot are nevoie de recomandarile unor fire de praf ce suntem?
Toata supararea asta anti-sectara este o furtuna intr-un pahar de apa ... Dumnezeu se misca incotro vrea El si nu incotro Ii dicteaza o biserica, fie ea si multimilenara ... Nimeni, indiferent de functia pe care o ocupa intr-o institutie, nu va putea opri lucrarea Sa.
Si ar fi amuzant daca nu ar fi trist ... toata acea declaratie anti-ecumenica... initiata si semnata de niste oameni ... Niste oameni lupta cu ustensile omenesti sa opreasca expansiunea imparatiei lui Dumnezeu ... Dupa ce va fi semnata petitia si de cel din urma drept-credincios ortodox ... ce anume va urma? Va fi inmanata petitia lui Dumnezeu? "Isuse, stii ... noi nu ii vrem pe sectari prin zona asa ca ... uite aici petitia noastra ..." Ma intreb ce ar zice fetele luminate daca Isus ar raspunde: "Eu pe macsim sectanta, o cunosc ... dar voi, cine sunteti?"
Eu nu ma tin de Taine ... ma tin de Isus. Ma tin de El cu toata fiinta mea ... eu nu am refuzat ajutorul lui Dumnezeu, ci am nevoie de El ca de aer ... Si... nimeni nu se poate mantui singur, si nu exista alte cale de mantuire decat Isus ... Nici macar scriptura nu mantuieste pe nimeni ...
|