Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Fiindcă este deja unit cu Cristos botezându-se. Catehumenul (sau nașul copilului în numele lui) spune lămurit: MĂ UNESC CU CRISTOS, la întrebarea preotului "Te unești cu Cristos și îi servești Lui ca unui Domn și Împărat ?"
|
adica imi spui ca copilul s-a unit cu Hristos si nu mai are nevoie de Impartasanie? pui semn egal intre Botez si Impartasire ? care e logica ca mai exista Impartasania ? Botezul NU E cel mai mare lucru in cer si pe pamant (el doar deschide Portile Cerului pentru crestin curatindu-l de pacatul originar si facandu-l membru al Bisericii luptatoare)ci cel mai mare lucru e Trupul si Sangele Stapanului si Creatorului acestui Univers care se da robilor Lui .
pai...pe principiul asta, daca e "unit" cu Hristos prin Botez nici adultul nu mai are nevoie sa se IMPARTASEASCA .
Citat:
Botezul este neapărat necesar mântuirii. Împărtășaania celor în stare îngerească nu este neapărat necesară mântuirii.
|
aici nu e vorba ca Botezul e "neaparat necesar" (ceea ce este adevarat ) dar de ce il privezi de copil de Trupul si Sangele lui Iisus (cel mai de pret lucru al Bisericii ) doar pe motivul ca daca moare se poate mantui ? ce-i asta ? facem economie de Impartasanie sau ce ? de ce il tii departe de Trupul si Sangele Stapanului ,de ce il pedepsesti ,de ce il opresti pe Hristos sa-si faca Palat in inima pruncului ?
Citat:
Da. Ambele stări sunt desăvârșite. Iar desăvârșirea nu cunoaște grade de comparație.
|
nu cunoaste grade de comparatie? poate vrei sa spui ca nu are hotar sau limita superioara dar are nenumarate grade de comparatie ; eu vad desavarsirea ca o scara ale carei picioare se sprijina de pamant si varful scarii , care nu se vede ,spre cer ; treptele scarii sunt gradele diferite prin care treci ...spre infinit...Botezul este doar prima treapta fara de care scara nu se poate sprijini ....