Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.03.2010, 16:25:28
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
vsovivi fi mai clar.
Daca spuneai de la inceput ca prin sfinte scripturi tu intelegi "proorocirile" Noului Ierusalim nu mai discutam atata.

Sincer, iti admir ravna, chiar daca nu sunt de acord cu tine.
Păi Sfiinte Scripturi sunt toate proorociile date de sus de la Dumnezeu. Tot Cuvântul ieșit din gura lui Dumnezeu cu Care se va hrăni omul și nu numai cu pâine...

De ce și pe ce anume nu ești deacord cu mine? Și care îți sunt argumentele? Faptul că voi nu credeți că ar mai exista astăzi prooroci? Să fi murit Duhul Sfânt Carele a grăit prin prooroci? Faptul că voi nu vreți să citiți ca să vă lămuriți ce este scris sau dacă sunt sau nu sunt prooroci? Păi astea se văd din viața și credința lor și dacă ele s-au împlinit. Voi doar pe baza necredinței, fără argumente îi credeți pe oamenii de știință absurzi, care deșii nu sunt prooroci, iată le credeți toate „proorociile” și demonstrațiile lipsite de sens. De ce vă este teamă ca să citiți și să îi credeți pe prooroci? Care vă sunt argumentele când susțineți un adevăr de credință?

Oare proorocii din vechime erau mai speciali ca cei de acum? Păi Biblia este o carte formată din cărți ale unor prooroci exact ca și cei de la Pucioasa, din Sfânta Cetate a Noului Ierusalim. De ce pe ăia din vechime îi credeți iar pe ăștia nu... Sau voi nu aplicați aceiași măsură când căutați dacă cineva mărturisește de la Dumnezeu sau vorbește de la sine?

Dacă nu crezi în prooroci e treaba ta, dar să știi că Biserica fără proorocie nu e Biserică fiindcă de la Adam, biserica a fost formată de cei ce credeau în plinirea proorociilor, și ei formau Biserica și nicidecum fariseii și cărturarii și învățătorii de lege care au monopolizat cunoașterea și L-au închis pe Dumnezeu în case sau biserici sau idoli făcuți de mâini omenești... rătăcind pe Israel de la calea cea dreaptă și târându-l în desfrânare.

Deci eu nu vă înțeleg deloc logica și frica prin care vă feriți ca nu cumva să căutați Adevărul ca apoi să-L trăiți... fiindcă probabil vouă vă place mai mult ca să fiți păcăliți de vrăjitorii din gLume și să trăiți în miniună... păcătuind.

N-aveți decât. Nu vă opresc, dar să ști dragul meu că mie mi-a făcut plăcere să stau de vorbă cu tine chiar dacă tu nu vrei să-i crezi pe prooroci crezând că iată ei m-au mințit și tu vorbind cu mine o să fi mințit, păi nu m-a mințit nimeni ci eu citind de la iei sau din Biblie am ajuns la concluzia că au perfectă dreptate, și mi-e clar că Dumnezeu le-a dat de sus pe Cuvântul lui Dumnezeu ca să ne spună și nouă Adevărul. Cine crede bine, cine nu n-are decât să se convingă, citind, că altfel cum, fiindcă lucrarea e o lucrare simplă fără semne și fără minuni... așa cum am citit și se specifică în ea.

Last edited by vsovivi; 16.03.2010 at 16:39:50.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un articol interesant despre Sfantul Ioan Damaschinul mihailt Generalitati 0 04.12.2010 13:11:11
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga andrei_im Generalitati 8 31.12.2009 17:51:44
Sfantul Ioan Damaschinul era antisemit! Nu avea dragoste! mihailt Generalitati 17 28.04.2009 13:53:20
Pagina dedicata Sfantului Ioan Damaschinul mihailt Resurse ortodoxe on-line 0 24.03.2009 11:02:21
Sfantul Ioan Damaschinul despre ingeri mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 0 07.03.2009 15:09:42